1. |
Досыбаева Г. Н. Риск развития заболеваний желудочно-кишечного тракта при воздействии вредных факторов хлопкоперерабатывающего производства: (обзор) / Г. Н. Досыбаева // Мед. перспективи. - 2008. - 13, № 3. - С. 65-71. - Библиогр.: 32 назв. - рус.Проаналізовано можливість ризику захворюваності шлунково-кишкового тракту (ШКТ) під час застосування пестицидів для здоров'я робітників бавовнопереробної промисловості залежно від умов праці. Оцінка ролі несприятливих дій на організм людини, пов'язаних із забрудненням довкілля, становить найважливішу задачу. Професійний контакт з агрохімікатами супроводжується розвитком в організмі цілого ряду патологічних змін: підвищення проникності капілярів, інгібування окисно-відновних ферментів, виникнення гіпоксії, яка посилює синтез холестерину в печінці і призводить до зменшення секреції жовчі. В осіб, працюючих із пестицидами, відмічаються анемії і зміни морфофункціональних показників лейкоцітів, збільшення частоти й тривалості перебігу захворювань ШКТ, інфекційних і алергійних хвороб. Індекс рубрикатора НБУВ: Р124.517.1-4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж15785 Пошук видання у каталогах НБУВ
|