Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (47)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Дробот В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 41
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Березюк А. Н. 
Влияние пластификаторов ТОП на морозостойкость бетона / А. Н. Березюк, Н. И. Ганник, А. В. Гавриш, В. В. Дробот, Р. Б. Папирнык // Вісн. Придніпр. держ. акад. буд-ва та архіт. - 2001. - № 10. - С. 13-16. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Рассмотрено влияние торфяного пластификатора ТОП на морозостойкость бетона. Проанализированы все стадии твердения бетона, показаны результаты исследований на морозостойкость по компенсационному фактору и основному способу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н331.001.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69446 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Березюк А. Н. 
Исследование характеристик компонентов связующих и влияния дисперсности наполнителя на них / А. Н. Березюк, Н. И. Ганник, А. В. Гавриш, В. В. Дробот, Р. В. Папирнык // Вісн. Придніпр. держ. акад. буд-ва та архіт. - 2001. - № 8. - С. 6-12. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Охарактеризованы компоненты связующих полимербетонов. Рассмотрены закономерности и особенности влияния дисперсности наполнителей на связующие бетонов на основе фурановых смол.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н360.1

Шифр НБУВ: Ж69446 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дробот В. І. 
Удосконалення страхування ризиків сільськогосподарського виробництва / В. І. Дробот, О. І. Куць // Наук. вісн. Нац. аграр. ун-ту. - 2001. - Вип. 44. - С. 220-223. - укp.

Визначено, що на сучасному етапі свого розвитку, за умов трансформації державної політики щодо фінансово-кредитного забезпечення сільськогосподарського виробництва, аграрний сектор економіки України потребує залучення значних фінансових ресурсів. Запропоновано основні концептуальні підходи до побудови системи страхування в сільському господарстві.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)261.7 + У9(4Укр)321-99-93

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69836 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дробот В. І. 
Бізнес-план розвитку сільськогосподарського підприємства : Навч. посіб. для підгот. фахівців екон. спец. в аграр. вищ. навч. закл. / В. І. Дробот, В. П. Мартьянов, М. Ф. Соловйов, А. В. Токар, В. Й. Шиян. - К. : Мета, 2003. - 335 c. - укp.

Викладено методичні підходи та описано принципи складання бізнес-плану розвитку сільськогосподарського підприємства, зокрема, його характеристики, ринкової та інвестиційної діяльності, плану маркетингу, фінансового, виробничого планів діяльності, основних засобів виробництва, його екології та безпеки. Наведено стислі методичні рекомендації щодо складання окремих форм розрахункових таблиць.

Изложены методические подходы и описаны принципы составления бизнес-плана развития сельскохозяйственного предприятия, в частности, его характеристики, рыночной и инвестиционной деятельности, плана маркетинга, финансового, производственного планов деятельности, основных средств производства, его экологии и безопасности. Приведены краткие методические рекомендации по составлению отдельных форм расчётных таблиц.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)321.0-233.1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА643216 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дробот В. І. 
Економічний довідник аграрника / В. І. Дробот, Г. І. Зуб, М. П. Кононенко, В. М. Алексійчук, В. М. Березовик; Ін-т аграр. економіки УААН. - К. : Преса України, 2003. - 800 c. - укp.

Наведено основну законодавчу, нормативну і методичну базу для реформування та розвитку сільського господарства за ринкових умов. Висвітлено основні засади і нормативи для прогнозування та бізнес-планування, кредитування, страхування галузі та сільськогосподарських підприємств. Описано методи оцінки вартості основних засобів, розрахунків потреби в матеріально-технічних та енергетичних ресурсах, а також охарактеризовано форми лізінгового забезпечення товаровиробників.

Приведена основная законодательная, нормативная и методическая база для реформирования и развития сельского хозяйства в рыночных условиях. Освещены основы и нормативы для прогнозирования и бизнес-планирования, кредитования, страхования отрасли и сельскохозяйственных предприятий. Описаны методы оценки стоимости основных средств, расчетов потребности в материально-технических и энергетических ресурсах, а также охарактеризованы формы лизингового обеспечения товаропроизводителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)32я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА635767 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Бірюкова О. О. 
Річна звітність сільськогосподарських підприємств (випуск 2003 року) / О. О. Бірюкова, С. М. Бочковська, С. Я. Бублик, П. М. Гарасим, М. Я. Дем'яненко, В. І. Дробот, К. П. Дудка, В. М. Жук, Кір'ян , Л. І. Лавріненко. - К. : ІАЕ, 2003. - 266 c. - укp.

Висвітлено питання організації звітності. Описано порядок складання та визначення показників річної фінансової та статистичної звітності сільськогосподарських підприємств. Розглянуто питання звітності для селянських (фермерських) господарств, порядок проведення та оформлення перевірок звітності ревізійними службами підприємства, аудиторами та подання їх висновків власникам.

Освещены вопросы организации отчетности. Описан порядок составления показателей годовой финансовой и статистической отчетности по сельскохозяйственным предприятиям. Рассмотрены вопросы отчетности для крестьянских (фермерских) хозяйств, порядок проведения и оформления проверок отчетности ревизионными службами предприятия, аудиторами и предъявления их выводов владельцам.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)232.0-152.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА626776 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Дробот В. І. 
Технологія хлібопекарського виробництва : Підруч. / В. І. Дробот. - К. : Техніка, 2006. - 408 c. - Бібліогр.: с. 402-403. - укp.

Розглянуто технологічні властивості сировини, що використовується у хлібопеченні, висвітлено питання її взаємозаміни та зберігання. Наведено сучасні технології виготовлення хлібобулочних виробів. Описано основні види обладнання, технологічні стадії й операції, що використовуються як на сучасних хлібозаводах, так і в пекарнях. Подано розрахунки виробничих рецептур. Висвітлено біохімічні та мікробіологічні процеси на різних стадіях технологічного процесу. Розглянуто питання виготовлення рідких дріжджів і молочнокислих заквасок.

Рассмотрены технологические свойства сырья, применяемого в хлебопекарстве, освещены вопросы его взаимозамены и сохранения. Приведены современные технологии изготовления хлебобулочных изделий. Описаны основные виды оборудования, технологические стадии и операции, используемые как на современных хлебозаводах, так и в пекарнях. Подан расчет производственных рецептур. Освещены биохимические и микробиологические процессы на разных стадиях технологического процесса. Рассмотрены вопросы изготовления жидких дрожжей и молочнокислых заквасок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83я72

Шифр НБУВ: ВА680541 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кирницький С. Р. 
Визначення трансформаційної здатності ресурсів при виробництві товарної зернової продукції на півдні України / С. Р. Кирницький, М. І. Тульський, В. І. Дробот // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 3-4. - С. 74-76. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Для порівняння вартісних характеристик регіональних товарних фондів визначено закономірності розвитку системи, встановлено залежність бюджету від ціноутворення, визначено шляхи впливу економічної та технологічної ефективності на розвиток інфраструктури, що дозволяє сформулювати одержані управлінські рішення.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр7)325.151

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Дробот В. І. 
Дослідження впливу житнього солодового екстракту на якість тіста і пряників / В. І. Дробот, А. Д. Прокопенко, Д. Ю. Ігнатченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 28-29. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено вплив житнього солодового екстракту на структурно-механічні властивості тіста та якість пряників. Установлено, що використання у виробництві пряників житнього солодового екстракту замість крохмальної патоки підвищує граничну напругу зсуву пряничного тіста, що вимагає більшої кількості води під час приготування тіста і поліпшує якість пряників.


Ключ. слова: пряники, якість, житній солодовий екстракт, крохмальна патока, вологість, температура тіста, гранична напруга зсуву
Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дробот В. І. 
Вплив тривалості заморожування на вміст цукрів у тістових напівфабрикатах після розморожування та вистоювання / В. І. Дробот, О. Ю. Шевчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 8-9. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено визначення накопичення та збродження цукрів після розморожування і вистоювання (РВ) замороженого тіста. Визначено дію холоду на крохмальні зерна та бродильну активність дріжджів у тісті після РВ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дробот В. І. 
Дослідження дискретно-імпульсного вводу енергії в суспензіях хлібопекарських дріжджів / В. І. Дробот, О. О. Ободович, Б. І. Басок, О. М. Ободович // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 51-53. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив дискретно-імпульсного вводу енергії на хлібопекарські дріжджі. Встановлено, що дана обробка за допомогою роторно-пульсаційних апаратів марки ТФ-2 і БГ-3 позитивно впливає на підіймальну силу та бродильну активність дріжджів, покращує їх технологічні властивості на 10 - 15 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Суха Н. А. 
Використання гарбузового порошку при виробництві хлібобулочних виробів / Н. А. Суха, В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 96-98. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено дані досліджень хімічного складу гарбузового порошку, щодо його впливу на технологічний процес та якість готових виробів. Установлено оптимальне дозування гарбузового порошку в тісто, що дозволяє одержати вироби з достатніми споживчими властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Бондаренко Ю. В. 
Вплив глюкозно-фруктозного сиропу і мальтозної патоки на структурно-механічні властивості тіста / Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 86-88. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено дані досліджень впливу глюкозно-фруктозного сиропу та мальтозної патоки на кількість та якість клейковини; вивчено зміну пружно-еластичних і вязко-пластичних властивостей тіста з цукрозамінниками; встановлено їх вплив на газоутримувальну здатність тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Дробот В. І. 
Дослідження впливу різних технологічних факторів на якість емульсій для пряників з використанням житньо-солодового екстракту / В. І. Дробот, Д. Ю. Ігнатченко, А. Д. Прокопенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 113-115. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив житньо-солодового екстракту, тривалості диспергування та масової частки вологи в емульсії на дисперсність емульсій для заварних пряників і їх стійкість до розшарування. Розроблено оптимальний технологічний режим приготування емульсій із використанням житньо-солодового екстракту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.3-1

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Дробот В. І. 
Дослідження структурно-механічних властивостей емульсій для пряників з використанням житньо-солодового екстракту / В. І. Дробот, Д. Ю. Ігнатченко, А. Д. Прокопенко, Є. І. Ковалевська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 60-62. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено структурно-механічні властивості емульсій для заварних пряників із використанням житньо-солодового екстракту. Встановлено, що такі емульсії є структурованими дисперсними системами, які мають аномалію в'язкості, зумовлену коагуляційною структурою, та належать до псевдопластичних (неньютонівських рідин). Емульсіям притаманна яскраво виражена властивість тиксотропії, тому збірники для готової емульсії обов'язково повинні мати механічні мішалки, щоб забезпечити однакову в'язкість емульсії та її правильне дозування в тістомісильну машину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Христенко О. В. 
З турботою про хворих на цукровий діабет / О. В. Христенко, О. А. Білик, В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 63-64. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Узагальнено доцільність розроблення дієтичних хлібобулочних виробів; охарактеризовано рецептурні композиції білково-пшеничного та білково-висівкового хліба; досліджено технологічні параметри та якість готових виробів; встановлено доцільність застосування сухої пшеничної клейковини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Тесля О. Д. 
Порівняльна характеристика пресованих дріжджів різних торгових марок / О. Д. Тесля, В. І. Дробот, Н. О. Фалендиш, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 72-74. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Комплекс біохімічних, мікробіологічних і колоїдних процесів, які відбуваються під час дозрівання тістових напівфабрикатів і впливають на якісні показники хлібобулочних виробів, значною мірою визначається властивостями хлібопекарських дріжджів. У зв'язку з цим є доцільним вивчення мікробіологічних і біотехнологічних характеристик пресованих дріжджів різних торгових марок вітчизняного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Михонік Л. А. 
Хліб з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці / Л. А. Михонік, В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 99-101. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено хімічний склад та хлібопекарські властивості борошна "Здоров'я". Вивчено вплив сухої пшеничної клейковини, ферментативно-активного соєвого борошна та їх сумісного внесення на технологічний процес і якість хліба з борошна "Здоров'я". Розроблено рецептури нових видів виробів оздоровлювальної дії; розраховано їх хімічний склад.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-310.67

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Дробот В. І. 
Як поліпшити споживчі властивості хлібобулочних виробів / В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 11-13. - укp.

Висвітлено наукові розробки з покращання якості виробів із борошна зниженої якості, впровадження інноваційних технологій у галузі, використання нетрадиційної сировини та харчових домішок із метою поліпшення якості виробів, надання їм оздоровчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві (задачник) : навч. посіб. для студ. ВНЗ, що навчаються за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, Л. Ю. Арсеньєва, В. М. Махинько, О. А. Білик; ред.: В. І. Дробот; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Кондор, 2010. - 439 c. - Бібліогр.: с. 377-379 - укp.

Наведено теоретичні відомості та приклади розрахунків, поширених у хлібопекарському виробництві. Запропоновано задачі щодо розрахунку за стадіями технологічного процесу: під час підготовки сировини до виробництва, розрахунку рецептур за різних способів приготування тіста, технологічного обладнання, первинного обліку виробництва, у технохімконтролі галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-642 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА760748 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського