Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Дулька О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Дулька О. С. 
Використання природних мінералів та активного вугілля в технології підготовки води при виробництві хлібного квасу / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський, А. М. Куц, О. О. Коваленко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 4. - С. 233-241. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Дулька О. С. 
Вплив підготовленої води на вміст летких домішок у збродженому квасному суслі / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 33-38. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень впливу води, обробленої природними мінералами й активним вугіллям, на вміст летких домішок у збродженому квасному суслі та органолептичні властивості хлібного квасу. Мета дослідження - встановлення впливу піготовленої природними мінералами та активним вугіллям води на вміст летких продуктів бродіння у квасному суслі й органолептичні властивості хлібного квасу. При розробленні смако-ароматичного профілю хлібного квасу встановлено, що при використанні підготовленої води суттєво покращувались органолептичні показники квасу, зокрема повнота смаку, відчуття насиченості діоксидом вуглецю, аромату житнього хлібу та його інтенсивності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дулька О. С. 
Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. С. Дулька; Національний університет харчових технологій. - Київ, 2019. - 21 c. - укp.

Роботу присвячено удосконаленню технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів, що дає змогу інтенсифікувати процес зброджування квасного сусла та підвищити біологічну цінність квасу. Удосконалено технологію хлібного квасу з використанням клиноптилоліту, активного вугілля та гірського кришталю у підготовці води, виділено новий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10. Розроблений спосіб підготовки води забезпечує підвищення фізіологічної активності дріжджів та прискорює процес бродіння на 12…15 %. Встановлено, що використання клиноптилоліту, гірського кришталю та активного вугілля на стадії підготовки води забезпечує збільшення вмісту амінокислот в збродженому суслі на 30 % та загального вмісту вітамінів на 25 %. Визначено вплив солей жорсткості, сухого залишку, хлору залишкового вільного та окислюваності води на органолептичні показники квасу. Розроблений спосіб обробки води дозволяє знизити загальну жорсткість на 82 %, вміст хлору залишкового у 5 разів, окислюваність перманганатну у 3,6 раза і поліпшити органолептичні властивості квасу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА442857 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського