Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (11)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Жигунов Д$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Барило С. Н. 
Пиннинг вихревой решетки в толстой пленке Basub0,64/subKsub0,36/subBiOsuby/sub / С. Н. Барило, В. И. Гатальская, С. В. Ширяев, Д. И. Жигунов, Л. А. Курочкин, Г. Шимчак, Р. Шимчак, М. Баран // Физика низ. температур. - 1999. - 25, № 1. - С. 9-14. - Библиогр.: 26 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: В372.6 + В377.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14063 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Жигунов Д. О. 
Розробка технології виробництва зародкового продукту із зерна пшениці : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.02 / Д. О. Жигунов; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2001. - 17 c. - укp.

Установлено можливості підвищення ефективності харчового використання природних ресурсів зерна на підставі удосконалення технології відбору зародка на борошномельних заводах у процесі сортового помелу пшениці. Досліджено вміст зародка в зерні та потоках зернопродуктів. Розглянуто характер і ступінь впливу технологічних факторів (вологості зерна, режимів здрібнювання) у системах первинного здрібнювання на вихід зародкових пластівців і продуктів. Розроблено технології відбору нових видів харчових продуктів під час сортових помелів (зародкових продуктів великого та дрібного). Установлено: отримані продукти мають високу харчову цінність, що обумовлює доцільність їх використання в хлібопекарській промисловості для поліпшення якості виробів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315732 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Жигунов Д. О. 
Розробка наукових основ і методів підвищення якості та розширення асортименту готової продукції на борошномельних заводах : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.02 / Д. О. Жигунов; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2013. - 36 c. - укp.

Комплексно вирішено проблеми - наукового обгрунтування та технологічні можливості підвищення якості та розширення асортименту готової продукції на борошномельних заводах шляхом створення гнучких технологічних комплексів на підставі системного аналізу властивостей вихідного зерна, обгрунтування структури та режимів технологічного процесу сортового помелу та розробки структурно-логічних моделей прийняття рішень. Удосконалено класифікацію технологічних властивостей зерна для різного цільового використання. Розроблено класифікацію поколінь борошномельних заводів. Вивчено основні показники якості зерна пшениці за 1997 - 2011 pp., закономірності зміни реологічних властивостей тіста та хлібопекарських властивостей борошна залежно від показників якості клейковини та числа падання. Встановлено, що інтенсифікація роботи першої драної системи до 35 - 40 %, а також використання різних структур на етапі первинного подрібнення дозволяє підвищити ефективність етапу крупоутворення: зменшити питомі енерговитрати від 4 - 6 до 10 - 20 %, відповідно, а використання процесу лущення призводить до зниження мікробіологічного обсіменіння та зменшення вмісту важких металів у зерні в 3 - 4 рази та підвищення виходу борошна високих сортів на 1,5 - 2,0 %. Розроблено технологію виробництва борошна різного цільового призначення шляхом переробки м'якозерної та безамілозної пшениці або шляхом удосконалення етапу формування готової продукції за сортових помелів твердозерної пшениці, а також технологію виробництва борошняних сумішей з різних зернових культур на борошномельних заводах. На нові сорти борошна розроблено та затверджено технічні умови та технологічні інструкції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822-642.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА403750 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мардар М. Р. 
Розробка нового зернового продукта оздоровчого призначення за допомогою QFD-методології / М. Р. Мардар, Д. О. Жигунов, Р. Р. Значек // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 2/11. - С. 42-47. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розглянуто питання використання методології розгортання функції якості у процесі розробки нового зернового продукту оздоровчого призначення. На підставі одержаних вимог споживачів до цього продукту виявлено серед них найбільш важливі та перспективні; проведено перетворення цих вимог у кількісні технічні характеристики продукту. Одержані результати надали можливість виділити ті споживчі переваги, які необхідно обов'язково враховувати під час розробки нових зернових хлібців для того, щоб забезпечити попит на такі продукти з боку потенційних споживачів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Єгоров Б. В. 
Технологічні властивості зерна полби та спельти і перспективи їх використання для виробництва харчових продуктів / Б. В. Єгоров, Д. О. Жигунов, М. Р. Мардар, Р. Р. Значек, Г. Д. Жигунова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 1). - С. 209-216. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено хімічний склад і технологічні властивості плівчастих пшениць - полби та спельти. Показано, що зерно полби та спельти порівняно зі звичайною м'якою твердозерною пшеницею сорту Куяльник містить на 2,96 - 6,37 % менше вуглеводів, на 2,33 - 5,93 % більше білка, на 0,08 - 0,62 % більше жирів. Важливий технологічний показник, який впливає на вихід готової продукції, плівчастість зерна складає 22 - 26 %, а показник натури необрушеного зерна - 422 - 430 г/л, що в 1,7 - 1,8 раза менше, ніж в обрушеному зерні. Маса 1000 зерен обрушеного зерна плівчастих пшениць на 5?7 г менша, ніж у сорті Куяльник. Встановлено, що за показником твердозерності тільки сорт спельти Зоря України відноситься до напівтвердозерної або м'якозерної пшениці, інші досліджені зразки відносяться до твердозерних сортів. На підставі аналізу технологічних властивостей зроблено рекомендації щодо напрямів їх подальшої переробки на харчові продукти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Жигунов Д. О. 
Особливості використання голозерного вівса та голозерного ячменю при розробці нових високоякісних продуктів харчування на зерновій основі / Д. О. Жигунов, С. М. Соц, І. О. Кустов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 200-207. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Жигунов Д. О. 
Дослідження технологічних властивостей пшениці та спельти як сировини для виробництва борошна і крупи / Д. О. Жигунов, М. Р. Мардар, С. М. Соц, Ю. С. Барковська, Г. Д. Жигунова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 5. - С. 208-217. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Досліджено твердозернистість різних типів і сортів зерна пшениці, у тому числі спельти, за допомогою двох різних методів та показано, що твердозерність зерна - важливий показник, який зумовлює цільове використання зерна. Досліджували тверду пшеницю сорту Лайнер, м'яку червону твердозерну ваксі-пшеницю сорту Софійка, звичайну м'яку червону твердозерну пшеницю сорту Куяльник, м'яку чорну твердозерну пшеницю сорту Чорноброва, м'яку білу м'якозерну пшеницю сорту Білява, м'яку червону м'якозерну пшеницю сорту Оксана; червону спельту німецького походження, білу спельту сорту Зоря України. На основі проведених досліджень встановлено, що зразки твердої та твердозерної м'якої пшениці (крім сорту Чорноброва) мали індекс твердозерності більше 60 од. за тривалості розмелу до 30 с. Сорти м'якозерної пшениці й спельти мали від'ємні значення індексу твердозерності та розмелювались довше ніж за 85 с. Найменшу м'якозерність серед спельтової пшениці мав тип червоної спельти німецького походження за двома показниками твердозерності. Найбільшу тривалість подрібнення, більшу в 2,5 - 3,0 разу, якщо порівняти з м'якозерними сортами м'якої пшениці, мали два зразки білої спельти Зоря України. Встановлено високий прямий кореляційний взаємозв'язок між виходом борошна на лабораторному млині CD-1 за однакових умов розмелу та зворотний кореляційний взаємозв'язок між виходом дробленої крупи з тривалістю розмелу 6-грамової наважки - r = 0,79 та r = -0,73 відповідно. Між виходом борошна/виходом крупи та індексом твердозерності коефіцієнт кореляції складає r = -0,95 та 0,93 відповідно. Показано суттєві відмінності поведінки зерна спельти за його розмелу у сортове борошно та дроблення у крупу на лабораторних установках. Обгрунтовано напрями цільового використання зерна пшениці та спельти. Рекомендовано для виробництва сортового борошна, а також для виробництва цілої або дробленої крупи використовувати спельту німецького походження, для виробництва пластівців або для виробництва цільнозмеленого борошна - спельту сорту Зоря України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822 + Л823.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Жигунов Д. 
Визначення показників якості індивідуальних потоків борошна із заводу зі скороченою схемою технологічного процесу / Д. Жигунов, В. Ковальова, М. Ковальов, О. Коритнюк // Техн. науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 195-203. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Жигунов Д. 
Визначення показників якості індивідуальних потоків борошна із заводу зі скороченою схемою технологічного процесу / Д. Жигунов, В. Ковальова, М. Ковальов, О. Коритнюк // Техн. науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 195-203. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Мєрко Іван Тимофійович : біобібліогр. зб. / ред.: І. І. Зінченко; уклад.: Д. О. Жигунов, Т. Є. Мазепа; Одеська національна академія харчових технологій. - 2-ге вид., перероб. та допов. - Херсон : Олді Плюс, 2021. - 86, [1] c. - (Видатні вчені ОНАХТ). - укp.

Це друге видання з серії "Видатні вчені ОНАХТ", яке присвячено Івану Тимофійовичу Мєрку - талановитому вченому і висококваліфікованому фахівцеві в галузі переробки зерна, доктору технічних наук, професору завідувачу кафедри "Технологія переробки зерна" Одеської національної академії харчових технологій з 1965 до 1992 р. Біобібліографічний збірник включає: нариси про життя і діяльність, основні дати біографії, хронологічний покажчик друкованих праць, бібліографію про діяльність вченого та довідковий апарат. Висвітлено багаторічну науково-дослідну, науково-організаційну та науково-педагогічну діяльність І. Т. Мєрка, а також його вагомий внесок в галузі технології переробки зерна. Матеріали збірника з можливою повнотою відображають його публікації за 1953-2011 pp. російською, українською, чеською та англійською мовами та включають авторські свідоцтва на винаходи, рецензії, роботи під редакцією вченого, літературу про життя. Принцип упорядкування відібраних матеріалів - хронологічний.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82 д(4УКР) Мєрко І .Т. я1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА848726 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Технологія та оцінка якості зернових продуктів : монографія / Д. О. Жигунов, О. С. Волошенко, І. В. Брославцева, А. О. Донець, М. О. Ковальов, В. П. Ковальова, Ю. Я. Кузьменко, І. О. Кустов, Д. Ф. Марченков, С. М. Соц, І. Г. Топораш, Н. В. Хоренжий, Ю. Д. Чумаченко; ред.: Д. О. Жигунов, О. С. Волошенко; Одеська національна академія харчових технологій. - Одеса : Олді Плюс, 2021. - 353, [10] c. - Бібліогр. в кінці гл. - укp.

Висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедриТехнології переробки зерна: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обгрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів з розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва борошна та сумішей з борошна спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л82-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА851977 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Лебеденко Т. Є. 
Якість борошна: проблеми з огляду потужних виробництв борошняної продукції та підприємств HORECA / Т. Є. Лебеденко, Д. О. Жигунов, К. В. Хвостенко, Т. П. Дубкова // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 74-84. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Проведено вибір методів і критеріїв оцінки технологічних властивостей пшеничного борошна, їх апробацію залежно від напрямів використання: для прискорених або тривалих технологій приготування борошняних виробів; для потужних виробництв чи закладів ресторанного бізнесу; для хліба або кулінарних виробів - піци чи пельменів. Визначено недоліки білково-протеїназного комплексу для більшості зразків борошна: занижений вміст сирої клейковини та недостатня її розтяжність, тісто з них має недостатню еластичність, схильність до втрати якості і розрідження під час замісу. Використання сухої пшеничної клейковини для нівелювання відхилень якості не дало очікуваного ефекту. Бродіння в зразках тіста мало достатньо високу інтенсивність у перші 90 - 120 хв, у подальшому відбувалося значне сповільнення процесу, що може стати причиною суттєвого зниження якості хліба за умови використання опарних технологій, приготування тіста на заквасках тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ефективність використання інноваційно-інвестиційного потенціалу продовольчого бізнесу : монографія / Н. Й. Басюркіна, Н. С. Бєлали, Т. В. Бордун, Ю. О. Бровкіна, О. Є. Воєцька, О. С. Волошенко, О. С. Гончар, Л. В. Гордієнко, С. В. Гушан, А. В. Дорошенко, А. Л. Драч, Д. О. Жигунов, Р. Зейналов, Ю. В. Іванченко, К. Г. Іоргачова, Г. В. Карпінська, О. О. Коваленко, Т. В. Константинова, К. І. Корчагіна, Є. О. Котляр, О. Р. Котюжинський, І. О. Кулькіна, В. В. Малишкін, О. І. Мащенко, А. В. Молдован, Ю. В. Моргунова, Л. С. Приходько, О. Б. Просолович, Т. В. Савченко, А. Д. Салавеліс, Т. В. Свистун, В. І. Соколова, С. М. Соц, Л. М. Тележенко, О. С. Тітлов, Н. В. Турленко, Н. В. Хоренжий, В. А. Шалений, М. В. Швець, Ю. В. Швець, К. В. Шикунова; ред.: Ю. О. Бровкіна; Одеська національна академія харчових технологій. - Київ : Гуляєва В. М., 2020. - 150 c. - Бібліогр. в кінці гл. - укp.

Розглянуто теоретичні та прикладні питання інноваційно-інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці України. Досліджено інвестиційну привабливість харчових, переробних та аграрних виробництв, готельно-ресторанного бізнесу в регіонах України. Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку закладів громадського харчування. Обґрунтовано пропозиції стосовно інноваційно-інвестиційного розвитку бізнес-структур в умовах трансформаційної економіки.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-55 + У9(4УКР)306.7-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА853042 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Одеський національний технологічний університет: 20 жовтня 1902 р. - 20 жовтня 2022 р. Кращі традиції інженерної освіти з 1902 року : [монографія] / О. М. Кананихіна, А. О. Соловей, Н. П. Білявська, В. П. Мельникова; ред.: Б. В. Єгоров; Одеський національний технологічний університет. - Одеса : Бондаренко М. О., 2023. - 383 c. - укp.

Монографія присвячена Одеському національному технологічному уні¬верситету, який є одним з кращих вищих навчальних закладів України, визнаним лідером у розробці інноваційних технологій та підготовці ви¬сококваліфікованих інженерних кадрів для харчової та зернопереробної про¬мисловості, для сфери відпочинку й туризму, індустрії штучного холоду та всіх суміжних галузей економіки. Монографія охоплює період від дня засну¬вання Одеської Школи мукомелів (20 жовтня 1902 р.) до 120-річного ювілею Одеського національного технологічного університету (20 жовтня 2022 р.).


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч484(4УКР)711

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО39518 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського