Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Житнецький І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Житнецький І. В. 
Визначення проникності та селективності мебран при ультрафільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої / І. В. Житнецький, В. Л. Яровий, В. М. Таран // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 171-172. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень процесу ультрафільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді. Визначено основні характеристики (проникність і селективність) ультрафільтраційних мембран і залежність цих характеристик від часу у ході концентрування розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді.


Ключ. слова: ультрафільтрація, проникність, селективність, концентрування
Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Житнецький І. В. 
Визначення проникності та селективності мебран при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої / І. В. Житнецький, В. Л. Яровий, В. М. Таран // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 176-177. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді. Визначено основні характеристики (проникність і селективність) мікрофільтраційних мембран і залежність цих характеристик від часу у процесі концентрування розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді.


Ключ. слова: мікрофільтрація, проникність, селективність, концентрування, динамічна мембрана
Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Прохоров О. М. 
Мінімізація енергетичних витрат процесу зневоднення капілярно-пористих матеріалів / О. М. Прохоров, І. В. Житнецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 127-128. - укp.

Проаналізовано енергетичні витрати зневоднення капілярно-пористих матеріалів. Для зменшення енергетичних витрат запропоновано на першому етапі відпресовувати вологу, а потім висушувати цей матеріал.


Ключ. слова: відпресовування, зневоднення, капілярно-пористі, волога
Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Прохоров О. М. 
Розрахунок процесу вилуговування пивної дробини / О. М. Прохоров, І. В. Житнецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 125-126. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено результати вимивання цукрів із пивної дробини. Встановлено й описано зв'язок між рівноважною концентрацією цукрів у твердій і рідкій фазах пивних заторів. Запроповано методику розрахунку процесу вимивання цукрів із дробини.


Ключ. слова: оцукрювання, вилуговування, промивні води, дробина
Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Житнецький І. В. 
Визначення гідродинамічного опору динамічної мембрани при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді / І. В. Житнецький, В. Л. Яровий, В. М. Таран // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 92-94. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді. Визначено питомий масовий гідродинамічний опір динамічної мембрани у разі зміни тиску та концентрації розчину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Махинько Л. В. 
Дослідження електрофізичних властивостей начинок для продуктів високотемпературної ко-екструзії з метою контролю їхньої якості / Л. В. Махинько, П. Д. Мельничук, І. Я. Романовський, В. М. Ковбаса, В. М. Махинько, І. В. Житнецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 30-31. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто новий електрофізичний експрес-метод оцінки якості жирової складової начинок для продуктів високотемпературної ко-екструзії (подушечок із начинкою) в процесі зберігання. Досліджено взаємозв'язок діелектричної проникності продукту з кислотним і перекисним числами його жирової складової.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Якобчук Р. Л. 
Дослідження кута змочування та поверхневого натягу дріжджів пивних / Р. Л. Якобчук, І. В. Житнецький, В. Л. Яровий // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 15-17. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено поверхневий натяг і кут змочування вихідних і подрібнених дріжджів пивних. Установлено їх вплив у разі розпилення в процесі сушіння дріжджів у сушильних установках із віброкиплячим шаром інертного матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Житнецький І. В. 
Економічна сутність інновацій та інноваційної діяльності в ринкових умовах господарювання / І. В. Житнецький, Ю. Г. Левченко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 117-121. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено наукові підходи до визначення понять "інновація" та "інноваційна діяльність". На підставі узагальнення думок вітчизняних і зарубіжних вчених удосконалено та доповнено сутність і зміст цих понять.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.271.19

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Фалендиш Н. О. 
Шляхи подовження термінів зберігання картопляних чіпсів / Н. О. Фалендиш, Н. І. Левченко, В. М. Ковбаса, І. В. Житнецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 37-38. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено можливість використання для виробництва картопляних чіпсів подовженого терміну зберігання нетрадиційної сировини природного походження, яка має антиоксидантні властивості. Встановлено, що майоран і базилік мають антиоксидантні властивості та здатні суттєво інгібувати процеси окиснення жиру під час зберігання картопляних чіпсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л97-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Житнецький І. В. 
Удосконалення виробництва ефірної олії м'яти-сирцю з застосуванням мембранних процесів : Автореф. дис... канд. техн. наук / І. В. Житнецький; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано доцільність застосування процесу мембранного концентрування розчинів ефірної олії м'яти перцевої у воді. Встановлено основні закономірності їх ультра- та мікрофільтрації у разі зміни параметрів процесу. Встановлено механізм і визначено періоди формування на поверхні мікрофільтраційної та динамічної мембран під час концентрування розчинів ефірної олії м'яти перцевої у воді. Розроблено теоретичну модель формування динамічної мембрани на поверхні мікрофільтраційної мембрани та запропоновано методику розрахунку її товщини залежно від зміни параметрів процесу. Науково обгрунтовано раціональні параметри мікрофільтрації розчинів ефірної олії м'яти перцевої у воді на установках непроточного та проточного типів. Вперше одержано емпіричну залежність впливу надлишкового тиску, концентрації розчину та швидкості його руху в напірному каналі на проникність мікрофільтраційної мембрани.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343933 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського