Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>A=Заремба П$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Компьютерная графика рекламы : Учеб. пособие / сост.: П. А. Заремба; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. Каф. общеинженер. дисциплин. - Донецк, 2002. - 184 c. - Библиогр.: с. 183 - рус.

Приведены методические рекомендации по освоению графического редактора CorelDRAW10, позволяющего выполнять качественные чертежи, рисовать картины, редактировать фотографические изображения, создавать анимационные фильмы, верстать небольшие документы, обрабатывать объекты Internet. Раскрыто содержание понятий векторных и растровых изображений, а также векторных, растровых и универсальных форматов файла. Проанализированы особенности настройки программы, а также работы с ее файлами, объектами, текстом, растровыми изображениями, слоями. Освещены особенности манипуляции с точечными рисунками, а также операциями экспорта и импорта файлов.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.63-018.1CorelDrawя73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА629774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Заремба П. А. 
Вертикальные и горизонтальные маркетинговые схемы на рынке мясной продукции Украины: проблемы и перспективы / П. А. Заремба // Економіка пром-сті. - 2006. - № 2. - С. 92-97. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Рассмотрены проблемы и перспективы формирования вертикальных и горизонтальных маркетинговых схем на рынке мясной продукции Украины. Отмечено, что формирование данных систем будет способствовать становлению устойчивых систем закупок и распределения на рынке мясной продукции Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2-211.1 + У9(4УКР)421.511.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Заремба П. А. 
Мясоперерабатывающая промышленность Украины: особенности функционирования, методы прогнозирования развития и размещения : Моногр. / П. А. Заремба; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2006. - 142 c. - Библиогр.: с. 138-141 - рус.

Рассмотрены проблемы и предпосылки развития мясоперерабатывающей промышленности (МП) Украины, проанализированы мировые тенденции ее развития. Выполнена оценка методов прогнозирования, определены подходы к разработке модели стратегии отрасли с использованием SWOT-анализа. Описаны методы оптимизации функционирования предприятий МП, формирования экономико-математической модели размещения производства и оптимизации производственной деятельности мясоперерабатывающих предприятий.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.20-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА677708 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Заремба П. А. 
Стратегия стабилизации и развития предприятий мясоперерабатывающей промышленности : моногр. / П. А. Заремба; Ин-т экономики пром-сти НАН Украины. - Донецк, 2007. - 338 c. - Библиогр.: с. 302-319 - рус.

Освещены проблемы и перспективы развития предприятий мясоперерабатывающей промышленности Украины. Рассмотрены процессы их кооперации и формирования интегрированных структур управления, особенности создания вертикальных и горизонтальных маркетинговых систем на рынке мясной продукции, возможности использования метода SWOT-анализа при формировании модели стратегии развития отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2-96 + У530.675.12-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689312 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Заремба П. О. 
Стратегія стабілізації та розвитку м'ясопереробної промисловості України : автореф. дис... д-ра екон. наук / П. О. Заремба; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 36 c. - укp.

Виявлено передумови, проблеми та тенденції розвитку м'ясопереробної промисловості України та її підприємств. Обгрунтовано напрями вдосконалення ланок і елементів механізму формування стратегії стабілізації та розвитку господарюючих суб'єктів цієї сфери діяльності та галузі в цілому. Обгрунтовано новий за суттю підхід до механізму формування стратегії стабілізації та розвитку підприємств даної промисловості, що є системою, яка поєднує галузь і господарюючі суб'єкти галузі, що взаємодіють. Використання цієї системи забезпечує створення передумов для одержання синергетичного ефекту. Виявлено особливості трансформаційних процесів у продовольчому комплексі країни, які перебувають у поступовому переході від споживання значної частки зарубіжної сільськогосподарської сировини до вітчизняної. Розроблено методологію та методичні підходи до формування стратегії стабілізації та розвитку підприємств м'ясопереробної промисловості. Удосконалено та розвинуто певні методи та моделі, а саме: впливу чинників зовнішнього та внутрішнього середовища на маркетингові умови розвитку підприємств галузі, використання системного підходу, вибору концепції маркетингу взаємодії.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358614 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Заремба П. О. 
Удосконалювання комплексу обладнання для одержання бульйону в умовах м'ясопереробних виробництв : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.05.09 / П. О. Заремба; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2000. - 17 c. - укp.

Отримано аналітичні залежності, що зв'язують якість продукту та продуктивність устаткування з технологічними параметрами процесу. Розроблено конструкції та визначено раціональні параметри машини для мийки субпродуктів і кісток, установки для поліпшення якості бульйонів і мембранної установки для концентрування бульйону. Визначено, що в результаті багатофакторного регресійного аналізу залежності проникності від технологічних параметрів процесу є вихідними для виконання інженерних розрахунків і проектування ультрафільтраційних мембранних установок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л971.1-5-02

Шифр НБУВ: РА311830 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Азарян О. М. 
Туристичний потенціал великого міста: організаційно-економічні аспекти : монографія / О. М. Азарян, О. Ю. Біленький, П. О. Заремба; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2012. - 189 c. - Бібліогр.: с. 169-178 - укp.

Визначено місце та роль туризму як однієї з галузей сфери послуг в економіці великого міста. Розглянуто особливості та сформульовано принципи розвитку підприємництва в туристичному бізнесі великого міста з маркетингових орієнтирів функціонування туристичних підприємницьких структур (ТПС). Досліджено сутність великого міста як туристичної системи, обгрунтовано економічну природу та сформульовано вимоги до великого міста як туристичної дестинації. Розроблено систему моніторингу формування й ефективного використання потенціалу ТПС великого міста з урахуванням інвестиційних викликів. Запропоновано модель функціонування ТПС у системі економіки великого міста. Розроблено методику алгоритмізації оцінки потенціал зростання підприємницьких структур з урахуванням інвестиційних викликів, запропоновано оптимізаційну модель оптимального розміщення ТПС у системі великого міста.


Індекс рубрикатора НБУВ: У049(4УКР)22 + У049(4УКР)684.413.58

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА766143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Заремба П. 
Розвиток ресторанної галузі Донецької області / П. Заремба, В. Кійко // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 35-42. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано сучасний стан ресторанної галузі Донецької області. На основі дослідження змін основних техніко-економічних показників регіону розглянуто загальні позитивні й негативні тенденції та виділено основні проблеми, які є гальмуючим фактором для ресторанного бізнесу. Зазначено перспективні напрями розвитку ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ДОН)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського