Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (14)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Заїнчковський А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 21
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Шегда А. В. 
Економіка підприємства : Навч. посіб. для студ. екон. спец. / А. В. Шегда, Т. М. Литвиненко, М. П. Нахаба, А. О. Заїнчковський, П. М. Скрипник; ред.: А. В. Шегда; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. - 3-є вид., випр. - К. : Знання-Прес, 2003. - 336 c. - укp.

Розглянуто підприємство як економічний суб'єкт господарювання. Висвітлено особливості створення підприємства підприємницького типу. Розкрито суть підприємництва як форми господарювання підприємств. Описано механізм реалізації підприємницької діяльності. Розглянуто методи організації виробничих процесів.

Рассмотрено предприятие как экономический субъєкт хозяйствования. Освещены особенности создания предприятия предпринимательского типа. Раскрыта сущность предприятия как формы хозяйствования предприятий. Описан механизм реализации предпринимательской деятельности. Рассмотрены методы организации производственных процессов.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.35 я73(4УКР) + У9(4УКР)29 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642498 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Заїнчковський А. О. 
Сучасний стан розвитку підприємств харчової промисловості України / А. О. Заїнчковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 17. - С. 86-88. - укp.

Розглянуто стан підприємств харчової промисловості України, проблеми та можливі шляхи їх вирішення.


Ключ. слова: харчова промисловість, цукрова промисловість, виробнича діяльність, фактори інвестиції, цінова ситуація, стабілізація
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Заїнчковський А. О. 
Оплата праці на основі кадрової безпеки підприємства в цукровому та аграрному секторах виробництва / А. О. Заїнчковський, О. М. Бобир // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 17. - С. 72-74. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто проблему кадрової безпеки як складову економічної безпеки підприємства та оплати праці. Наведено складові елементи кадрової безпеки підприємства та запропоновано методику її оцінки. Розроблено критерій, що дає змогу якісно оцінити кадрову безпеку підприємства.


Ключ. слова: кадрова безпека, оплата праці, економічна безпека
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-645

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Заїнчковський А. О. 
Економіка, організація та управління підприємствами харчової промисловості України / А. О. Заїнчковський, О. М. Сандул // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 19, ч. 3. - С. 44-47. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглянуто проблеми економіки, організації та управління підприємствами харчової та переробної промисловості України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Заїнчковський А. О. 
Удосконалення механізму розвитку підприємств харчової промисловості України / А. О. Заїнчковський, А. В. Доронін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 26. - С. 45-48. - укp.

Розглянуто стан і механізм розвитку підприємств харчової промисловості України, проблеми та можливі шляхи їх вирішення.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф., 13 - 14 трав. 2010 р., Київ. Ч. 1 / ред.: Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 57 c. - укp.

Розглянуто економіко-правові проблеми розвитку підприємств АПК. Висвітлено основні напрями удосконалення бухгалтерського обліку, аудиту, менеджменту, маркетингу, фінансово-економічної діяльності підприємств з використанням сучасних інформаційних технологій. Проаналізовано організаційно-технологічні аспекти группування біологічних активів у рибництві. Розкрито особливості використання стратегічних балансових звітів в процесі управління санацією підприємства. Увагу приділено розробці стратегії ресурсо- й енергозбереження на підприємствах харчової промисловості, методам оцінки конкурентоспроможності підприємств, застосування бенчмаркінгу під час розробки маркетингової стратегії в молокопереробній галузі, показникам-індикаторам маркетингового тестування промислової інноваційної продукції.

Рассмотрены экономико-правовые проблемы развития предприятий АПК. Освещены главные направления усовершенствования бухгалтерского учета, аудита, менеджмента, маркетинга, финансово-экономической деятельности предприятий с использованием современных информационных технологий. Проанализированы организационно-технологические аспекты группирования биологических активов в рыбоводстве. Раскрыты особенности использования стратегических балансовых отчетов при управлении санацией предприятия. Уделено внимание разработке стратегии ресурсо- и энергосбережения на предприятиях пищевой промышленности, методам оценки конкурентоспособности предприятий, использованию бенчмаркинга при разработке маркетинговой стратегии в молокоперебатывающей отрасли, показателям-индикаторам маркетингового тестирования промышленной инновационной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229 я431 + У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10967/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф., 13 - 14 трав. 2010 р., Київ. Ч. 2 / ред.: Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 51 c. - укp.

Висвітлено актуальні питання менеджменту вітчизняних підприємств. Розглянуто державні цільові програми як засіб реалізації технічної політики держави в АПК. Запропоновано адаптаційну систему управління підприємством харчової промисловості. Розкрито основні аспекти визначення новизни товару. Вивчено світовий досвід залучення іноземних інвестицій. Увагу приділено оборотним засобам підприємств молочної промисловості, використанню програмно-цільового підходу до управління інвестиційним розвитком металургійних вертикально-інтегрованих компаній, проблемам заборгованості з відшкодування податку на додану вартість експортерам, впровадженню системи управління якістю на сільськогосподарських підприємствах.

Освещены актуальные вопросы менеджмента отечественных предприятий. Рассмотрены государственные целевые программы как средство реализации технической политики государства в АПК. Предложена адаптационная система управления предприятием пищевой промышленности. Раскрыты основные аспекты определения новизны товара. Изучен мировой опыт привлечения иностранных инвестиций. Уделено внимание оборотным средствам предприятий молочной промышленности, использованию программно-целевого подхода к управлению инвестиционным развитием металлургических вертикально-интегрированных компаний, проблемам задолженности по возмещению налога на добавленную стоимость экспортерам, внедрению системы управления качеством на сельскохозяйственных предприятиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10967/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф., 13 - 14 трав. 2010 р., Київ. Ч. 3 / ред.: Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 67 c. - укp.

Проаналізовано актуальні проблеми менеджменту зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Висвітлено питання формування та використання експортного потенціалу харчової промисловості України. Розглянуто конвертовані облігації як засіб залучення додаткових коштів на підприємство. Охарактеризовано методи оцінки брендів. Увагу приділено проблемним аспектам розвитку фермерських господарств, кон'юнктурі вітчизняного ринку цукру, особливостям функціонування насіннєвих підприємств за сучасних умов, аналізу світового досвіду реструктуризації вугільної галузі. Розкрито сучасні проблеми економічної теорії, зокрема питання активізації діяльності держави в банківській і грошово-кредитній сферах за умов кризи.

Проанализированы актуальные проблемы менеджмента внешнеэкономической деятельности предприятий. Освещены вопросы формирования и использования экспортного потенциала пищевой промышленности Украины. Рассмотрены конвертированные облигации как средство привлечения дополнительных средств на предприятие. Охарактеризованы методы оценки брендов. Уделено внимание проблемным аспектам развития фермерских хозяйств, конъюнктуре отечественного рынка сахара, особенностям функционирования семеноводческих предприятий в современных условиях, анализу мирового опыта реструктуризации угольной отрасли. Раскрыты современные проблемы экономической теории, в частности вопросы активизации деятельности государства в банковской и денежно-кредитной сферах в условиях кризиса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10967/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Заїнчковський А. О. 
Підприємства харчової промисловості на ринку продовольчих товарів України / А. О. Заїнчковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2009. - № 31. - С. 18-21. - укp.

Визначено роль підприємств харчової промисловості на ринку продовольчих товарів України. Відзначено, що харчова промисловість є і залишається в подальшому стратегічно важливою галуззю економіки України, від якої залежить добробут людей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.51 + У9(4УКР)306.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Жилка О. А. 
Проблеми розвитку молочної промисловості України / О. А. Жилка, А. О. Заїнчковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 120-123. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проаналізовано основні проблеми розвитку молочної промисловості України: зниження обсягів виробництва молока, зниження чисельності поголів'я корів, проблеми низької якості виробленого молока. Зазначено головні аспекти діяльності підприємств молочної промисловості за умов відсутності якісних сировинних ресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353 + Л95,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Заїнчковський А. О. 
Теоретичні аспекти та методологічні передумови визначення ефективності виробництва / А. О. Заїнчковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 106-109. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні засади та методологічні аспекти визначення ефективності виробництва. Проаналізовано основні концепції визначення ефективності виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Чередниченко О. А. 
Теоретичні підходи до визначення категорії "виробничий потенціал" / О. А. Чередниченко, А. О. Заїнчковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 39. - С. 149-152. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні основи та проаналізовано категоріальний апарат виробничого потенціалу підприємства. Конкретизовано сутність поняття "потенціал" та "виробничий потенціал", визначено його складові, ключові фактори формування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-571

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Заїнчковський А. О. 
Розвиток інтеграційного простору на ринку мінеральної води / А. О. Заїнчковський, А. М. Кушніренко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 41. - С. 141-143. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено аналіз динаміки інтеграційного простору на ринку мінеральної води та запропоновано інструменти для покращання свого розвитку.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)843.584

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Заїнчковський А. О. 
Управління проектами з впровадження інформаційних систем / А. О. Заїнчковський, І. А. Заїнчковська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 151-156. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто практичні аспекти управління проектами з впровадження інформаційних систем, фази проекту та їх результати. Удосконалено класифікацію проектів з впровадження інформаційних систем залежно від критеріїв терміну реалізації проекту, обсягу, проектної групи (команди), методології впровадження. Для успішного впровадження інформаційної системи потрібно базувати проект на чіткому дотриманні методології, контролюючи кожну фазу і очікувані результати. Розподіл відповідальності, витрати на проект і зовнішніх консультантів залежать від способу впровадження. Використання пропозицій авторів сприяє ефективному контролю проекту з впровадження інформаційних систем, скороченню ризиків під час впровадження, економії коштів на реалізацію проекту завдяки застосуванню методології ASAP залежно від типу проекту.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)210.302

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 22 - 23 листоп. 2012 р., Київ / ред.: Т. Л. Мостенська, А. О. Заїнчковський, О. І. Драган; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 223 c. - укp. - англ.

Обговорено актуальні питання функціонування та розвитку суб'єктів господарювання, а також ресурсної, інноваційно-інвестиційної, фінансової, управлінської та зовнішньо-економічної діяльності підприємств. Висвітлено особливості функціонування підприємств харчової промисловості на сучасному етапі розвитку, проаналізовано конкурентоспроможність харчової продукції на національному та світовому ринках, а також ринок праці України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305,0 я431 + У9(4УКР)306.7 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770311 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Закревська Л. М. 
Інвестиційна безпека як складова економічної безпеки / Л. М. Закревська, А. О. Заїнчковський // Вісн. Черкас. ун-ту. Сер. Екон. науки. - 2016. - № 2. - С. 28-34. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено проблеми забезпечення інвестиційної безпеки як визначальної функціональної складової економічної безпеки. Визначено, що найважливішим компонентом аналізу інвестиційної безпеки є аналіз загроз, які можуть бути зовнішніми і внутрішніми. Проаналізовано загрози, які визначають рівень інвестиційної безпеки країни. Визначено, що найбільш перспективним напрямом фінансових надходжень на територію України є грошові перекази з-за кордону громадян-українців.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-56-995

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69408 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Труш Ю. Л. 
Практичні аспекти удосконaлення контролю якостi продукцiї нa пiдприємствaх хлiбопекaрської гaлузi / Ю. Л. Труш, А. О. Заїнчковський // Формування ринк. відносин в Україні : зб. наук. пр. - 2019. - № 1. - С. 129-134. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

За умов інтеграції України світові економічні спільноти розглядають питання удосконалення якості продукції на підприємствах харчової промисловості, в тому числі й підприємствах хлібопекарської галузі, розглядається як вирішальна умова зростання конкурентоспроможності продукції на внутрішньому ринках. Конкурентоспроможність хлібобулочної продукції залежить від забезпечення та реалізації ефективності намірів товаровиробників. Необхідність підвищення якості продукції продиктована не лише потребами зростання конкурентоспроможності в очікуванні значної лібералізації економічних відносин, але й зростанням вимог національного споживача до рівня якості життя населення, зростанням конкуренції між вітчизняними виробниками. Якість продукції виступає інтегральним показником рівня розвитку потенціалу країни в цілому, підтримання іміджу держави як впливового учасника підприємницько-економічних відносин. Питaння удосконaлення системи упрaвлiння якiстю продукцiї, безпосередньо пов'язaнi iз проблемою необхiдностi пропозицiй нaпрямкiв, якi б впливaли нa покрaщення функцiонувaння системи якостi, вiд чого в свою чергу i зaлежить високa якiсть виробленої продукцiї. Дослiдження дiяльностi пiдприємств хлiбопекaрської гaлузi, покaзaли, що основними тa першочерговими нaпрямкaми пiдвищення функцiонувaння системи упрaвлiння якiстю продукцiї є удосконaлення склaдової контролю внaслiдок aлгоритму проведення стaтистичного приймaльного контролю зa aльтернaтивною ознaкою, з метою усунення причин виробництвa неякiсної продукцiї.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.751.61-823.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69574 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Труш Ю. Л. 
Якість сировини на підприємствах хлібопекарської галузі: теоретичний і практичний аспект / Ю. Л. Труш, А. О. Заїнчковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 44-51. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Якісна готова продукція є гарантом ефективності та цільового розвитку системи управління якістю продукції, що включає похідні завдання в управління якістю, зокрема зменшення витрат виробництва й браку продукції, високу якість сировини, інноваційний розвиток, адже підвищення якості продукції без використання якісної сировини та застосування сучасних інноваційних способів виробництва і технологій неможливе. Встановлено, що важливість впливу фактора - якості сировини - для забезпечення виробництва хліба і хлібобулочних виробів високої якості відіграє першочергове значення. Обгрунтовано, що якість сировини (борошно) на 70 - 80 % визначає характеристики кінцевої продукції. Розглянуто та досліджено теоретичні та практичні аспекти якості сировини на підприємствах хлібопекарської галузі. Це надало змогу виявити ряд питань, що полягають у відсутності алгоритму (методики) проведення комплексної оцінки постачальника сировини (борошна). Запропоновано використати методику комплексної оцінки постачальника сировини для підприємств хлібопекарської галузі, уникнення роботи з ненадійними постачальниками, усунення проблем надходження неякісної сировини на підприємство. Доведено, що запропонована методика надасть змогу із множини потенційних постачальників вибрати найбільш надійного для підтримання міцних довгострокових зв'язків і роботи з ним з урахуванням принципу взаємовигідної співпраці. Рекомендовано для практичного застосування запропонованої методики постачальників розподілити на 3 групи. Проведено практичну реалізацію запропонованої методики внаслідок розрахунку бальної оцінки постачальника сировини із застосуванням експертних оцінок, визначенням сумарної оцінки надійності постачальника та встановленням групи належності постачальника. Достовірність проведених досліджень підтверджено коефіцієнтом узгодженості думок експертів - коефіцієнтом конкордації Кендела.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Труш Ю. Л. 
Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості / Ю. Л. Труш, А. О. Заїнчковський // Формування ринк. відносин в Україні : зб. наук. пр. - 2019. - № 10. - С. 64-68. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Предмет дослідження - сукупність управлінських відносин, що виникають в процесі управління якістю продукції в системі аналізу небезпечних чинників і критичних точок контролю. Мета роботи - дослідження процесу моніторингу в системі аналізу небезпечних чинників і критичних точок контролю (НАССР). Методологія проведення роботи - методи аналізу (при аналізі процесу моніторингу в системі НАССР); порівняння та узагальнення (при статистичному аналізі та формуванні висновків щодо застосування системи моніторингу в системі НАССР). Результати роботи - обгрунтовано необхідність та позитивні сторони впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості України й проведено узагальнення характеристики системи. Досліджено обов'язки фахівців з питання проведення та забезпечення процесу моніторингу в системі безпечності та якості харчової продукції. Проаналізовано цілі та способи процесу моніторингу в системі НАССР. Обгрунтовано, яким чином та за допомогою яких документів проводиться фіксування результатів процесу моніторингу, серед яких основним документом є протокол моніторингу та супровідні протоколи, що пов'язані з основним. Висновки: узагальнено важливість та зазначено роль процесу моніторингу в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69574 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Заїнчковський А. О. 
Формування системи стимулювання праці з метою підвищення ефективності діяльності підприємства / А. О. Заїнчковський, Т. В. Алюшкіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 6. - С. 82-89. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проаналізовано особливості та специфіку праці як одного з ключових факторів виробництва, досліджено його принципові відмінності від інших видів ресурсів і теоретичні аспекти сутності понять "стимул" і "стимулювання праці". Проаналізовано види стимулів, що можуть застосовуватись керівниками вітчизняних підприємств із метою підвищення інтенсивності праці персоналу та покращання результативності трудової діяльності. Обгрунтовано доцільність і необхідність орієнтації на особисті потреби працівників у процесі вибору стимулів, що застосовуватимуться до персоналу при реалізації заходів щодо стимулювання праці. Встановлено взаємозв'язок між процесом стимулювання персоналу та рівнем продуктивності праці. Визначено рівень впливу впровадження системи стимулювання праці на результативність діяльності підприємства, відповідно до чого обгрунтовано необхідність оптимізації використання трудових ресурсів шляхом стимулювання персоналу. Розроблено та запропоновано модель формування системи стимулювання праці для виробничих підприємств. Модель наведено у вигляді загального алгоритму, порядку здійснення ключових заходів і робіт, необхідних для розробки дієвої системи стимулювання. Запропоновано один із можливих варіантів системи критеріїв оцінки досягнень трудової діяльності працівників, на основі якої може здійснюватися справедливе винагородження співробітників. Практична значущість статті обумовлена можливістю використання керівниками матеріалів дослідження для розробки комплексу заходів у межах процесу управління персоналом із метою оптимізації використання трудових ресурсів та, як наслідок, підвищення ефективності діяльності суб'єкта господарювання. Запропонована модель може слугувати опорним планом розробки системи стимулювання на підприємстві.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-64

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського