![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Золовська О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Золовська О. В. Розробка технологій молочно-рослинних десертів профілактичного призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / О. В. Золовська; Одес. нац. акад. харчових технологій. - О., 2013. - 20 c. - укp.Вперше показано можливість спрямованого регулювання якості молочно-рослинних десертів профілактичного призначення шляхом зміни жирнокислотного та вуглеводного складу продукту. Науково обгрунтовано застосування чуфи як джерела поліненасичених жирних кислот і встановлено закономірності зміни її хімічного складу у ході технологічної переробки. Доведено можливість збереження фруктоолігосахаридів у цукатах, виготовлених за розробленою технологією. Визначено закономірності зміни технологічних і фізико-хімічних властивостей чуфи за умов застосування різних видів попередньої обробки, встановлено режими комбінованої переробки бульбоплоду на напівфабрикати. Обгрунтовано базові рецептурні композиції та технологічні підходи до виготовлення десертів з низьким глікемічним індексом. Встановлено оптимальну масову частку інгредієнтів молочно-рослинних десертів шляхом математичного моделювання композицій. Виявлено позитивний вплив гідроколоїдів на зміну структурно-мехнічних характеристик термізованих десертів. Доведено можливість скорочення терміну виготовлення десертів шляхом коригування послідовності технологічних операцій і детального аналізу розподілу часу виготовлення згідно з діаграмою Ганта. Встановлено фактичний термін зберігання молочно-рослинних десертів за методикою тестування ASLT. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА402813 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Тележенко Л. М. Корисні десерти : монографія / Л. М. Тележенко, О. В. Золовська; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Херсон : Грінь Д.С., 2017. - 151 c. - Бібліогр.: с. 131-151 - укp.Увагу приділено розробці науково обгрунтованих технологій десертних страв профілактичної спрямованості на основі молочної та рослинної сировини з низьким глікемічним індексом. Наведено системні дослідження, спрямовані на створення низькокалорійних, збалансованих за жирнокислотним складом і низьким глікемічним індексом молочно-рослинних десертів для закладів ресторанного господарства. Показано можливість спрямованого регулювання якості молочно-рослинних десертів профілактичного призначення шляхом зміни жирнокислотного та вуглеводного складу продукту, а також застосування чуфи як джерела поліненасичених жирних кислот (ПНЖК). Обгрунтовано базові рецептурні композиції та технологічні підходи до виготовлення десертів кремоподібної та збитої консистенції з низьким глікемічним індексом на основі сиру кисломолочного та з використанням нетрадиційної рослинної сировини - бульб чуфи, топінамбура та бджолиного меду. Розроблено комплексний двостадійний метод попередньої обробки чуфи, який дозволяє надати продукту необхідних технологічних та органолептичних властивостей. Встановлено позитивний вплив гідроколоїдів на зміну структурно-механічних характеристик термізованих десертів. Розроблено нормативну документацію та технологічні картки на молочно-рослинні десерти. Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА828639 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|