Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Золовська О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Золовська О. В. 
Розробка технологій молочно-рослинних десертів профілактичного призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / О. В. Золовська; Одес. нац. акад. харчових технологій. - О., 2013. - 20 c. - укp.

Вперше показано можливість спрямованого регулювання якості молочно-рослинних десертів профілактичного призначення шляхом зміни жирнокислотного та вуглеводного складу продукту. Науково обгрунтовано застосування чуфи як джерела поліненасичених жирних кислот і встановлено закономірності зміни її хімічного складу у ході технологічної переробки. Доведено можливість збереження фруктоолігосахаридів у цукатах, виготовлених за розробленою технологією. Визначено закономірності зміни технологічних і фізико-хімічних властивостей чуфи за умов застосування різних видів попередньої обробки, встановлено режими комбінованої переробки бульбоплоду на напівфабрикати. Обгрунтовано базові рецептурні композиції та технологічні підходи до виготовлення десертів з низьким глікемічним індексом. Встановлено оптимальну масову частку інгредієнтів молочно-рослинних десертів шляхом математичного моделювання композицій. Виявлено позитивний вплив гідроколоїдів на зміну структурно-мехнічних характеристик термізованих десертів. Доведено можливість скорочення терміну виготовлення десертів шляхом коригування послідовності технологічних операцій і детального аналізу розподілу часу виготовлення згідно з діаграмою Ганта. Встановлено фактичний термін зберігання молочно-рослинних десертів за методикою тестування ASLT.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА402813 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Тележенко Л. М. 
Корисні десерти : монографія / Л. М. Тележенко, О. В. Золовська; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Херсон : Грінь Д.С., 2017. - 151 c. - Бібліогр.: с. 131-151 - укp.

Увагу приділено розробці науково обгрунтованих технологій десертних страв профілактичної спрямованості на основі молочної та рослинної сировини з низьким глікемічним індексом. Наведено системні дослідження, спрямовані на створення низькокалорійних, збалансованих за жирнокислотним складом і низьким глікемічним індексом молочно-рослинних десертів для закладів ресторанного господарства. Показано можливість спрямованого регулювання якості молочно-рослинних десертів профілактичного призначення шляхом зміни жирнокислотного та вуглеводного складу продукту, а також застосування чуфи як джерела поліненасичених жирних кислот (ПНЖК). Обгрунтовано базові рецептурні композиції та технологічні підходи до виготовлення десертів кремоподібної та збитої консистенції з низьким глікемічним індексом на основі сиру кисломолочного та з використанням нетрадиційної рослинної сировини - бульб чуфи, топінамбура та бджолиного меду. Розроблено комплексний двостадійний метод попередньої обробки чуфи, який дозволяє надати продукту необхідних технологічних та органолептичних властивостей. Встановлено позитивний вплив гідроколоїдів на зміну структурно-механічних характеристик термізованих десертів. Розроблено нормативну документацію та технологічні картки на молочно-рослинні десерти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА828639 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського