Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Кайнаш А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Кайнаш А. П. 
Технологія м'ясних продуктів з овочевими добавками : автореф. дис... канд. техн. наук / А. П. Кайнаш; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2008. - 17 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356795 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кайнаш А. П. 
Товарознавча характеристика ковбасних виробів з рослинними добавками : монографія / А. П. Кайнаш; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі" (ПУЕТ). - Полтава, 2011. - 141 c. - Бібліогр.: 200 назв. - укp.

Висвітлено проблеми використання овочевих мас у технології варених ковбас і паштетних виробів. Надано комплексну товарознавчу характеристику нових м'ясних продуктів з овочами. Розкрито питання формування ринку ковбасних виробів в Україні. Проаналізовано особливості технології виробництва ковбасних виробів з рослинними добавками, доведено переваги саме таких технологій. Наведено результати медико-біологічних, мікробіологічних, фізико-хімічних та органолептичних досліджень ковбасних виробів з овочами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА756133 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бірта Г. О. 
Біологічні властивості м'яса свиней різних порід за амінокислотним складом / Г. О. Бірта, Ю. Г. Бургу, А. П. Кайнаш, Н. О. Офіленко // Біологія тварин. - 2017. - 19, № 1. - С. 24-28. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Надано результати вивчення амінокислотного складу м'яса свиней різної статі за трьома напрямками продуктивності (м'ясо-сальний, м'ясний, сальний). Для цього використані проби м'яса (найдовший м'яз спини на рівні 9 - 12 грудних хребців) великої білої, миргородської та червоної білопоясої породи при досягненні тваринами маси тіла 100 та 125 кг. Для якісної оцінки біологічної повноцінності білків м'яса використовують величину відношення триптофану до оксипроліну. При цьому вважається, що кількість триптофану відображає вміст повноцінних високоякісних білків. Кількість оксипроліну свідчить про наявність малоцінного сполучнотканинного білка. Кількість триптофану з віком свиней збільшується, а кількість оксипроліну - зменшується. У всі періоди спостерігається статева різниця між відношенням триптофану до оксипроліну. Ці показники завжди вищі у свинок, ніж у кнурців, але до 9-місячного віку різниця вирівнюється. Кількість амінокислот при різних рівнях відгодівлі у свиней трьох порід була в межах 73 - 82 % від кількості "сирого" протеїну за рівних умов обробки м'яса та гідролізу проб. Варіації щодо виходу амінокислот пов'язані, очевидно, з різним ступенем їх руйнування у процесі гідролізу зразків м'яса, але можливий вплив й інших факторів. У цілому амінокислотний склад м'яса всіх вікових груп піддослідних тварин дуже подібний. Це надає підставу обчислювати середні величини вмісту амінокислот у протеїні м'яса свиней незалежно від рівня відгодівлі та їх маси тіла. Зміни в амінокислотному складі м'яса обумовлені в основному коливаннями замінних амінокислот. У цілому за різних рівнів відгодівлі спостерігалася велика подібність амінокислотного складу найдовшого м'яза спини у свиней різної статі. Співвідношення незамінних і замінних амінокислот може бути показником повноцінності білків м'яса залежно від різних факторів. Кількість незамінних амінокислот у загальній сумі амінокислот в середньому по всіх групах становила 57,14 - 57,98 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-27 + Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Природно-ресурсний та енергетичний потенціали: напрями збереження, відновлення та раціонального використання : колект. монографія / Б. О. Антипчук, В. І. Аранчій, О. А. Барсукова, Ю. О. Басова, Н. Л. Бернацька, Г. О. Бірта, Н. Ю. Бобрик, Л. Ю. Божко, С. П. Бондарук, Н. В. Будник, Л. О. Василенко, О. О. Галенко, О. В. Гаращук, О. О. Горб, О. Я. Горбач, О. М. Громик, О. В. Гусарова, В. Л. Дахненко, О. Г. Жукова, Т. М. Іванова, Л. В. Ільїн, О. В. Ільїна, А. П. Кайнаш, О. В. Калашник, О. С. Кальян, О. В. Кириченко, Р. В. Кірчук, Г. Д. Кобищан, Ю. А. Козаченко, Д. М. Корінчук, П. М. Косінський, М. В. Кривцова, О. О. Крикунов, В. Ю. Крикунова, О. О. Крисак, В. І. Куценко, В. О. Люльчик, В. А. Мазур, І. С. Мареха, Т. В. Марусей, Ю. Є. Мегель, І. М. Мерленко, В. С. Миргородська, О. Д. Міхнова, О. В. Міщенко, Н. Ю. Молчанова, С. Е. Мороз, О. Ю. Нісходовська, О. М. Омелян, С. Г. Панькевич, М. П. Пасічник, Л. В. Пелик, Л. В. Пешук, А. М. Польовий, С. В. Пономаренко, Я. В. Радіонова, А. І. Рибалка, О. М. Руденко, Н. Г. Русіна, М. С. Самойлік, Т. В. Сахно, І. В. Свида, Н. О. Смоляр, Н. М. Сорокова, Т. Ю. Суткович, С. В. Тараненко, І. В. Типіло, А. С. Ткаченко, О. П. Ткачук, М. А. Федонюк, Є. В. Хмельницька, Т. О. Чайка, І. В. Чоні, Р. О. Шапар, Л. Шимон, Н. І. Шиян, О. М. Шубалий, О. П. Юдічева, Л. А. Яковець, І. О. Яснолоб; ред.: О. О. Горба, Т. О. Чайка, І. О. Яснолоб; Полтав. держ. аграр. акад. - Полтава : Астрая, 2019. - 279 c. - укp.

Викладено результати досліджень агроекологічних особливостей і перспективи збереження, відновлення та раціонального використання природних ресурсів у сучасних умовах. Розглянуто соціально-правові та еколого-економічні проблеми та особливості збереження, відновлення й раціонального використання природно-ресурсного потенціалу. Висвітлено перспективи технологічних і технічних рішень щодо збереження, відновлення та раціонального використання природних та енергетичних ресурсів. Визначено напрями вдосконалення сучасних енергетичних систем з метою збереження та раціонального використання природно-ресурсного та енергетичного потенціалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-552 + П008 + З1/7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА831378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського