Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Кальчук Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Ніколаєва Л. В. 
Підприємницьке право : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / Л. В. Ніколаєва, Л. М. Іваненко, Л. М. Кальчук, О. А. Святогор, О. В. Старцев; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-е вид., переробл. і доповн. - К. : Істина, 2005. - 600 c. - укp.

З урахуванням положень нових Цивільного, Господарського кодексів України та інших актів законодавства розглянуто питання щодо суб'єктів господарської діяльності, їх видів і організаційно-правових форм. Викладено процедуру реєстрації в державних органах, а також порядок одержання ліцензій, патентів та інших дозволів. Висвітлено особливості укладення, зміни та розірвання господарських договорів. Розкрито суть понять підприємницької діяльності, суб'єктів господарювання. Наведено загальну характеристику законодавства України про захист прав споживачів, охарактеризовано договори про надання послуг, спільну діяльність, передачу майна у власність.

С учетом положений новых Гражданского, Хозяйственного кодексов Украины и других актов законодательства рассмотрены вопросы о субъектах хозяйственной деятельности, их видах и организационно-правовых формах. Изложены процедура регистрации в государственных органах, а также порядок получения лицензий, патентов и других разрешений. Освещены особенности заключения, изменения и расторжения хозяйственных договоров. Раскрыта сущность понятий предпринимательской деятельности, субъектов хозяйствования. Приведена общая характеристика законодательства Украины о защите прав потребителей, охарактеризованы договора об оказании услуг, совместной деятельности, передачи имущества в собственность.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х839(4УКР)901.3 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660627 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кальчук Л. А. 
Покращання відтворних і продуктивних здатностей чорно-рябої худоби в умовах Полісся України : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / Л. А. Кальчук; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2004. - 20 c. - укp.

Вивчено ознаки відтворювальної здатності та показників господарського використання корів чорно-рябої породи різного походження (української та німецької селекції), генотипів за часткою спадковості голштинської породи, ліній та потомства бугаїв-плідників. Установлено, що корови чорно-рябої породи за ознаками відтворювальної здатності та господарського використання поступаються оптимальним параметрам. З'ясовано, що ці ознаки впливають на молочну продуктивність та слабо успадковуються. Визначено, що кращими відтворними здатностями характеризуються корови української чорно-рябої молочної породи, а параметрами господарського використання - німецької як більш продуктивної. Показано доцільність розведення тварин української чорно-рябої молочної породи з часткою голштинської спадковості 75 % і більше (3/4 - 7/8-кровних) за умов достатньої годівлі (45 - 55 ц корм. од. на середньорічну корову).

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П603.9-3 чорно-ряба

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА334289 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Інноваційні технології переробки тваринницької сировини та виробництва харчових продуктів : навч. посіб. / В. П. Славов, О. В. Коваленко, В. М. Біденко, М. І. Дідух, В. З. Трохименко, Т. І. Ковальчук, С. П. Вербельчук, Л. А. Кальчук; ред.: В. П. Славов, О. В. Коваленко; Житомир. нац. агроекол. ун-т. - Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2019. - 355 c. - укp.

Проаналізовано сучасний стан галузі тваринництва в умовах формування інноваційної економіки. Розглянуто моделі інноваційного розвитку продовольчого комплексу. Викладено теоретичні основи інноваційно-технологічного розвитку. Увагу приділено передумовам і чинникам активізації інноваційної діяльності в Україні. Розкрито сутність категорій "харчова індустрія" та "продовольча система". Охарактеризовано організаційно-економічний механізм забезпечення цілісності й ефективності продовольчої системи. Подано інформацію щодо інноваційних технологій переробки м'ясної сировини та виробництва м'ясних продуктів, переробки молочної сировини та виробництва молочних продуктів, а також інноваційних технологій виробництва функціональних харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-33 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА837590 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського