Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (19)
Пошуковий запит: (<.>A=Капліна Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Капліна Т. В. 
Прогресивні технології продуктів харчування з використанням електромагнітних полів : монографія / Т. В. Капліна; Укоопспілка, Полтав. ун-т спожив. кооп. - Полтава, 2008. - 212 c. - укp.

Висвітлено питання використання електромагнітних полів (ЕМП) у технологіях продуктів харчування. Розглянуто вплив ЕМП різного діапазону на біологічні системи: воду, мікроорганізми, продукти харчування. Розкрито сутність одного з різновидів електромагнітного поля - вихрового шару феромагнітних частинок (ВШФЧ). Проаналізовано експериментальні дані впливу ВШФЧ і ЕМП на воду та мікроорганізми пшеничного борошна, а також результати біологічного дослідження даного впливу на органи щурів, що вживали в їжу такі продукти. Запропоновано технології виробництва продуктів з використанням ВШФЧ і ЕМП.

Освещены вопросы использования электромагнитных полей (ЭМП) в технологиях продуктов питания. Рассмотрено влияние ЭМП разного диапазона на биологические системы: воду, микроорганизмы, продукты питания. Раскрыта сущность одной из разновидностей электромагнитного поля - вихревого слоя ферромагнитных частиц (ВСФЧ). Проанализированы экспериментальные данные влияния ВСФЧ и ЭМП на воду и микроорганизмы пшеничной муки, а также результаты биологического исследования данного влияния на органы крыс, употреблявших в пищу такие продукты. Предложены технологии производства продуктов с использованием ВСФЧ и ЭМП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА703460 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Капліна Т. В. 
Розробка технології борошняних виробів з використанням дріжджів, що активовані у перемінному магнітному полі : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Т. В. Капліна; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.

Обгрунтувано та розроблено нові технології виробництва борошняних виробів з використанням дріжджів, активованих у вихровому шарі феромагнітних частинок поворотного перемінного поля у складі водно-борошняної суспензії. Теоретично обгрунтовано перспективність інтенсифікації процесу виробництва борошняних виробів з дріжджового тіста за рахунок активації дріжджів у перемінному магнітному полі з мікровихровим перемішуванням середовища. Встановлено оптимальний вміст борошна в середовищі активації та оптимізовано параметри процесу в апараті ВА-100. Розроблено спосіб активації дріжджів. Вивчено вплив обробки на компоненти середовища активації: дріжджі, воду, борошно. Досліджено вплив активації на процеси тістоведення. Розроблено прискорену технологію борошняних виробів зі скороченим до 30-35 % процесом бродіння, а також технології зі зменшеною на 30 % витратою дріжджів у рецептурах борошняних виробів. Апробовано нові технології за виробничих умов. Розроблено нормативну документацію на борошняні вироби, визначено економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314519 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Іванова О. В. 
Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства : підручник / О. В. Іванова, Т. В. Капліна. - Суми : Унів. кн., 2010. - 399 c. - укp.

Висвітлено питання організації раціонального санітарного режиму ресторанів. Обгрунтовано санітарно-гігієнічні вимоги до технологічного процесу виробництва, реалізації готової кулінарної продукції, заходів профілактики харчових отруєнь, оцінки якості харчових продуктів, організації дитячого, лікувального та лікувально-профілактичного харчування. Розкрито основи профілактики харчових захворювань мікробної та немікробної природи у ресторанах.

Освещены вопросы организации рационального санитарного режима ресторанов. Обоснованы санитарно-гигиенические требования к технологическому процессу производства, реализации готовой кулинарной продукции, мероприятий профилактики пищевых отравлений, оценки качества пищевых продуктов, организации детского, лечебного и лечебно-профилактического питания. Раскрыты основы профилактики пищевых заболеваний микробной и немикробной природы в ресторанах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123я73-1 + Р128.377я73-1

Шифр НБУВ: ВА722135 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Капліна Т. В. 
Вплив електромагнітної обробки плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико-хімічні показники екстрактів / Т. В. Капліна, Д. А. Миронов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 3/8. - С. 63-67. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто спосіб обробки рослинної сировини у вихровому шарі феромагнітних частинок та електромагнітному полі. Показано структурні зміни рослинної сировини після обробки. Представлено результати впливу обробки дикорослих плодів шипшини, обліпихи та калини на фізико-хімічні показники екстрактів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3 + Л916

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Збірник наукових статей магістрів факультету харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу ПУЕТ за результатами наукових досліджень 2013 - 2014 навчального року / ред.: О. О. Нестуля, Т. В. Капліна, О. В. Карпенко; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2014. - 107, [1] c. - укp.

Обгрунтовано технології виробництва оздоблювальних кремів з використанням порошків дикорослої сировини. Розроблено технології переробки відходів хеномеліса. Досліджено технологію і властивості паштетів з м'яса птиці та хеномеліса. Увагу приділено питанням удосконалення технології варених ковбас з використанням купажованих жирів і пробуджених зерен ячменю. Детально розглянуто процес переробки хеномеліса у соковому виробництві.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА780914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Капліна Т. В. 
Наукове обгрунтування та розробка технології харчових продуктів з використанням сировини, обробленої фізичними методами : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / Т. В. Капліна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 33 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано й експериментально підтверджено механізми дії вихрового шару феромагнітних частинок (ВШФЧ) на оброблювану сировину, які проявляються в магнітних (прискорення хімічних і біохімічних реакцій унаслідок магнітно-польового ефекту) і немагнітних ефектах (за рахунок зіткнень феромагнітних частинок їх кінетична енергія перетворюється в механічну роботу з руйнування твердих часток матеріалу, що обробляється). Оптимізовано режими й основні технологічні параметри обробки у ВШФЧ порошкоподібної, рідкої сировини. Встановлено залежності змін властивостей сировини, окремих її компонентів і зменшення кількості мікроорганізмів. Сформульовано наукові принципи технологій борошняних кондитерських, хлібобулочних виробів і соусів емульсійного типу. Доведено високу безпечність для людини обробки сировини у ВШФЧ. Проведено комплекс заходів з упровадження розробок технологій у закладах ресторанного господарства та харчової промисловості України. Показано соціально-економічну ефективність виробництва харчових продуктів з сировини, обробленої у ВШФЧ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА388656 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Капліна Т. В. 
Технологія напоїв на основі водних екстрактів шипшини, обліпихи та калини / Т. В. Капліна, Д. А. Миронов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 5/11. - С. 34-37. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено розроблені принципові технологічні схеми одержання рослинних екстрактів за допомогою методу настоювання за постійної температури з плодів шипшини, обліпихи та калини, оброблених у вихровому шарі феромагнітних частинок, а також напоїв, морсів і фізів на їх основі. Принципові технологічні схеми використано під час розробки технічних умов "Напої безалкогольні на основі рослинних екстрактів".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Інноваційні технології в готельно-ресторанному господарстві : зб. наук. ст. магістрів спец. "Готельна і ресторанна справа" ПУЕТ за результатами наук. дослідж. 2014 - 2015 навч. року / ред.: Л. М. Страшко, Т. В. Капліна; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2015. - 116, [1] c. - укp. - рус.

Проаналізовано попит на науково-технічну продукцію підприємствами готельного господарства. Вивчено розвиток екскурсійного туризму в Україні. З'ясовано стан і перспективи розвитку готельного ринку. Розглянуто проблеми використання системи гостинності "all inclusive" готелями Туреччини. Досліджено інноваційні способи процесу створення меню. Визначено принципи функціонально-планувальної організації спортивно-туристичних готелів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357 я43 + У9(4УКР)424.14 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА788704 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Інноваційні технології борошняних кондитерських виробів із використанням продуктів переробки гарбузового насіння : монографія / Т.В. Капліна, В.М. Столярчук, Овчіннікова-Дудник, Е.М. Бровко; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2015. - 355, [1] c. - Бібліогр.: с. 317-[356] - укp.

Розкрито наукові та практичні передумови використання олійної сировини в харчових технологіях. Проаналізовано сучасну базу олійної сировини в контексті якісного та достатнього продовольчого забезпечення населення. Розроблено технології борошняних кондитерських виробів (із пісочного, бісквітного, кексового тіста) із заміною частки пшеничного борошна на гарбузове голонасінне. Доведено, що гарбузове насіння - потенційне сировинне джерело, яке цінне хімічним складом і біологічними властивостями, тому є доцільним для широкого використання підприємствами харчової промисловості, ресторанного господарства у виготовленні продуктів і страв, особливо для лікувально-профілактичного, дієтичного та фізіологічно-функціонального харчування. Зазначено, що збивання цукрово-жирових компонентів рецептури доццільно проводити разом із борошном гарбузовим голонасінним, а пшеничне борошно вносити у збиту суміш.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА797588 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Збірник наукових статей магістрів. Факультет товарознавства, торгівлі та маркетингу. Факультет харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу / ред.: О. О. Нестуля, С. В. Гаркуша, Н. М. Бобух, А. С. Ткаченко, В. О. Скрипник, Г. О. Бірта, П. Ю. Балабан, Н. В. Карпенко, Г. П. Хомич, Т. В. Капліна, І. М. Петренко; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2019. - 424, [1] c. - укp. - англ.

Наведено результати дослідження джерел світла для вирощування рослин в умовах закритого грунту, характеристик штучних алмазних порошків за формою кристалу, а також відповідності світлодіодних світильників вимогам технічних регламентів. Окреслено тенденції розвитку малого торговельного підприємництва. Увагу приділено оцінці якості цукрової кукурудзи консервованої за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Висвітлено маркетингові особливості роботи контакт-центру. Проаналізовано сучасний стан і перспективи проєктування екологічних засобів розміщення. Подано інформацію щодо сучасних трендів у ресторанному господарстві як інструменту підвищення конкурентоспроможності вітчизняних закладів харчування. Розглянуто питання вдосконалення технології напоїв оздоровчого спрямування з використанням рослинної сировини. Описано можливості розширення асортименту м'ясних січених виробів за рахунок використання спіруліни. Розкрито методологічний потенціал синергетичного підходу у професійній діяльності викладача вищої школи. Висвітлено теоретико-методологічні засади професійної підготовки фахівців на основі інноваційних технологій навчання.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я43 + Л8/9 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА839200 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Збірник наукових статей магістрів. Навчально-науковий інститут харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу / ред.: О. О. Нестуля, В. О. Скрипник, О. В. Манжура, Н. М. Бобух, Т. В. Капліна, Г. П. Хомич, І. М. Петренко; Вищий навчальний заклад Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2020. - 331, [1] c. - Бібліогр. в кінці ст. - укp.

Розглянуто актуальні проблеми готельно-ресторанної справи, харчових технологій, а також освітніх, педагогічних наук. Проаналізовано сучасний стан упровадження креативних концепцій найбільш популярних хостелів в Україні та світі, встановлено необхідність створення хостелу інноваційного формату в м. Миргород Полтавської області. Окреслено перспективи розвитку готелів ділового призначення в Україні. Вдосконалено технологію вівсяного печива з використанням продуктів переробки горіхів. Досліджено вплив порошку м'якоті кавуна на властивості бісквітного напівфабрикату. Увагу приділено конфліктам адаптаційного періоду у студентській групі та їх профілактиці. Охарактеризовано засоби неформальної освіти майбутніх фінансистів. Висвітлено потенційні можливості розвитку особистості майбутнього фахівця гуманітарної сфери засобами музейної педагогіки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я43 + У9(4УКР)424.1 я43 + У9(4УКР)424.3 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА852520 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського