1. |
Кобер В. Т. Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / В. Т. Кобер; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 20 c. - укp.На підставі проведених теоретичних та експериментальних досліджень науково обгрунтовано можливість удосконалення промислового уварювання утфелів шляхом вдування неконденсованих газів. Розроблено принципово новий розрахунково-експериментальний метод визначення миттєвої питомої швидкості кристалізації цукрози за умов уварювання утфелів, одержано емпіричну залежність її від технологічних факторів. Встановлено емпіричну залежність кількості розкладеної цукрози від pH, температури та чистоти міжкристалічних розчинів за умов уварювання утфелів. Показано, що ефективність вдування водяної пари та неконденсованих газів зростає у разі збільшення вмісту кристалів в утфелі та зменшення чистоти його міжкристального розчину. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА321367 Пошук видання у каталогах НБУВ
|