Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Кобзар М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Кобзар М. І. 
Подружня дисгармонія і її корекція при параноїдному розладі особистості з надцінними ідеями ревнощів і відносин у чоловіків : Автореф. дис... канд. мед. наук : 14.01.16 / М. І. Кобзар; Харк. мед. акад. післядиплом. освіти. - Х., 2001. - 19 c. - укp.

З позицій системного міждисциплінарного підходу з урахуванням парності сексуальної функції досліджено причини, механізми розвитку, перебіг і клінічні прояви різних варіантів сексуальної дисгармонії, що розвивається у разі параноїдального розладу особистості з надцінними ідеями ревнощів і відносин у чоловіків. Проаналізовано роль психогенних, соціогенних і негативних психологічних та соціально-психологічних чинників у генезі порушення сексуального здоров'я подружжя. Розроблено диференційно-діагностичні критерії виявлених варіантів подружньої дисгармонії та ефективну систему їх психотерапевтичної корекції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р645.093.5-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА312619 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кобзар М. В. 
Технологія одержання висококонцентрованих фосфоліпідів соняшникової олії : Автореф. дис... канд. техн. наук / М. В. Кобзар; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2005. - 22 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343118 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кобзар М. В. 
Феномен їжі як культурний компонент: категорії та терміни / М. В. Кобзар // Укр. культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку. Напрям: Культурологія : наук. зб. - 2019. - Вип. 33. - С. 135-141. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.

Здійснена порівняльна характеристика ряду важливих термінів, які використовуються у сучасних культурологічних дослідженнях феномену їжі. Визначена багатозначність категорії "гастрономічна культура". Показано, що концепт "їжа" має узагальнене значення. Розглянуто питання про харчовий культурний код, який слугує маркером приналежності до етносу. Доведено, що дефініції народна, національна, внутрішня кухня набувають певних конотацій в контексті культурологічних інтерпретацій харчової поетики народу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч111.172

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69407 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського