1. |
Котелевич В. А. Вплив різних рівнів іонізуючого випромінювання на природну резистентність та деякі показники гомеостазу телят різних вікових груп / В. А. Котелевич, Г. П. Олійник, З. О. Герасимчук, В. С. Федотов // Вісн. Держ. агроекол. акад. України. - 1999. - № 1-2. - С. 96-99. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Проведено експериментальні дослідження 1994-1998 рр. з вивчення впливу різних рівнів випромінювання на стан природної резистентності і гомеостазу організму телят 1-, 6-, 12- і 18-місячного віку. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-271.25,025
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69750 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
2. |
Котелевич В. А. Якість та безпека м'яса і м'ясних продуктів / В. А. Котелевич // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2018. - Вип. 19, N 2. - С. 124-129. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Наведено результати ветеринарно-санітарної оцінки м'яса і м'ясопродуктів ТОВ "Ритон" Вінниця за даними експертних висновків Вінницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та Хмельницької міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини (2018 р.) щодо показників безпеки. За показниками безпеки встановлено відсутність пестицидів (масову частку ГХЦГ гамма-ізомеру, ДДТ та його метаболіти, ДДВФ, хлорофосу, метафосу, карбофосу, базидину), токсичних елементів (свинець, кадмій, арсен, ртуть, мідь, цинк), мікотоксинів, антибіотиків; радіологічні та мікробіологічні показники у зразках м'яса і м'ясопродуктів також були в межах нормативних вимог та безпечними для споживання. Введення належної гігієнічної і виробничої практик надало змогу ТОВ "Ритон" Вінниця завершити процес сертифікації за міжнародною програмою FSSC 22000 "Менеджмент безпеки харчових продуктів" і одержати сертифікати The HACCP Management System of CCM MS Standart HACCP та ISO 22000:2005 Food Safety Management Systems, Requirements for any Organisation in the Food Chain. На підставі езультатів проведених досліджень теоретично та практично обірунтовано необхідність проведення моніторингових досліджень якості і безпеки тваринницької продукції, дотримання належної гігієнічної та виробничої практик (GHP/GMP) з урахуванням міжнародної програми FSSC 22000 "Менеджмент безпеки харчових продуктів". Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 + Л92-106
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
|