Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>A=Красуля О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Красуля О. І. 
Дослідження сучасного стану надання лікарської допомоги хворим на інфаркт міокарда в країнах світу та в Україні / О. І. Красуля, А. А. Котвіцька, О. О. Суріков // Запорож. мед. журн. - 2010. - 12, № 3. - С. 18-20. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Исследовано современное состояние оказания помощи больным инфарктом миокарда в странах мира и в Украине. Определены основные факторы риска появления сердечно-сосудистых заболеваний. Приведено основные программы и нормативно-правовые документы, направленные на профилактику и лечение инфаркта миокарда. Представлено основные направления улучшения уровня профилактики и лечения инфаркта миокарда в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р410.140.45-5 + Р11(0)284.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16789 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Грек О. В. 
Бродильна активність лактозозброджувальних дріжджів у сироватко-солодовому суслі / О. В. Грек, О. О. Красуля, О. О. Тігунова // Biotechnologia Acta. - 2013. - 6, № 2. - С. 92-96. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Котвіцька А. А. 
Результати фармакоекономічної оцінки антикоагулянтної терапії інфаркту міокарда без зубця Q в Україні / А. А. Котвіцька, О. І. Красуля // Клініч. фармація. - 2013. - 17, № 2. - С. 4-8. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено результати аналізу нормативно-правової бази щодо підходів до лікування інфаркту міокарда (ІМ) в Україні, зокрема визначено ЛП антикоагулянтної дії для лікування даного захворювання. Проведено аналіз реєстрації та вітчизняного оптового ринку у розрізі антикоагулянтних засобів для лікування ІМ; наведено результати оцінки стандартних схем лікування ІМ без зубця Q, які включають препарати дальтепарину, еноксапарину та надропарину. Здійснено порівняльний фармакоекономічний аналіз вказаних схем з використанням основних методів, а саме "мінімізації витрат" та "витрати - ефективність". У результаті встановлено доцільність використання надропарину серед схем, що аналізувалися, з позиції мінімізації витрат та з урахуванням показника витрати - ефективність. Обгрунтовано рекомендації стосовно включення препаратів антикоагулянтної дії до локального формуляру ЛПЗ кардіологічного профілю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р410.140.45-52 + У9(4УКР)495.0-862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15836 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Красуля О. О. 
Технологія ферментованих напоїв з харчовими волокнами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. О. Красуля; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 20 c. - укp.

Розроблено технологій ферментованих напоїв з харчовими волокнами (ХВ) різного походження (апельсиновими Citri-Fi та яблучним пектином в клітковині) та на основі сухих сироватко-солодових сумішей. Обгрунтовано доцільність виготовлення ферментованих напоїв на основі молочної сироватки різних способів оброблення. Методом ІЧ-спектроскопії визначено форми зв'язку вологи в сироватко-рослинних сумішах. За технологічними характеристиками та полісахаридним комплексом ХВ визначено їх оптимальну кількість для збагачення, підвищення в'язкості напою та надання повноти смаку. За показниками бродильної активності підібрано раси дріжджів та встановлено раціональні режими ферментації сироваткового сусла підвищеної в'язкості. Розроблено склад сухих сумішей на основі сироватки та солоду житнього ферментованого для виробництва напоїв бродіння. Підібрано раси дріжджів, встановлено раціональні режими відновлення сухої суміші та зброджування сусла. Визначено вміст вторинних продуктів бродіння в суслі збродженому різними расами дріжджів для встановлення їх впливу на смак та аромат напою. Проведено комплексне оцінювання харчової цінності ферментованих напоїв. Розроблено та затверджено у встановленому порядку проект нормативної документації на напої.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883 + Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА401483 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Красуля О. І. 
Науково-методичні підходи до оптимізації фармацевтичного забезпечення хворих в умовах стаціонару : автореф. дис. ... канд. фармац. наук : 15.00.01 / О. І. Красуля; Нац. фармац. ун-т. - Х., 2013. - 24 c. - укp.

Обгрунтовано науково-методичні підходи до оптимізації фармацевтичного забезпечення хворих за умов стаціонару шляхом формування локального протоколу ЛЗ у лікувально-профілактичному закладі (ЛПЗ) стаціонарного типу з урахуванням соціально-економічної складової, маркетингового аналізу та фармакоекономічного оцінювання терапії хворих на інфаркт міокарду (ІМ). Уперше розроблено науково-методичні підходи до формування локального формуляра ЛЗ у ЛПЗ стаціонарного типу з урахуванням соціально-економічної складової. Визначено етапи формування основного та додаткового страхових переліків для лікування хворих на ІМ з опрацюванням їх на прикладі ЛП антикоагулянтної дії як найбільш витратної медичної технології.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р11(4УКР)26 + Р11(4УКР)2 л71/76 + Р410.140.45

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА403306 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Іващенко К. Ю. 
Аналіз причин і заходів щодо запобігання утворенню токсинів C. botulinum у консервованих продуктах протягом усього виробничого циклу / К. Ю. Іващенко, Л. О. Стоянова, О. О. Красуля // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 135-142. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено та узагальнено інформацію про випадки ботулінічних отруєнь (БО), особливості бактерій C. botulinum, способи зберігання та перероблення сировини на харчові продукти, що надало змогу виділити найбільш небезпечні, з точки зору БО, продукти. Із застосуванням логіко-аналітичного методу проаналізовано вітчизняні та зарубіжні публікації, власні дослідження, систематизовано й узагальнено вимоги щодо санітарного стану виробництва та загального принципу обробки бутуліно-небезпечної сировини, охарактеризовано вплив процедур систем менеджменту безпечності харчових продуктів на підвищення якості продукції. Відзначено, що на розвиток і токсиноутворення мікроорганізмів великий вплив мають фізичні, хімічні та біологічні фактори зовнішнього середовища (температура, вологість, наявність кисню, рН середовища, склад власної мікрофлори продукту тощо) та наявність поживного середовища. Основними причинами виробництва небезпечних продуктів є порушення вимог щодо ведення технологічних процесів (температурних параметрів, санітарних умов зберігання сировини, недотримання рецептур тощо). Для запобігання випадкам отруєння харчовими продуктами докладно вивчено шляхи потрапляння та причини розвитку в них C. botulinum, а також способи інактивації мікроорганізмів та їх токсинів для відпрацювання основних заходів для забезпечення безпечності продуктів харчування. Відзначено, що запобігання псуванню харчових продуктів зводиться до регулювання, сповільнення, усунення чи мінімізації процесів, які є причинами псування. Профілактика харчових отруєнь мікробної природи, зокрема токсинами C. botulinum, базується на комплексному застосуванні організаційних і технологічних заходів, притаманних кожному окремому виду виробництва, і загальноприйнятних санітарно-епідеміологічних заходах, спрямованих одночасно на запобігання обсіменінню сировини, розмноженню збудників псування та харчових отруєнь у харчових продуктах і на знищення мікроорганізмів у них.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-7 + Р123

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Красуля О. О. 
Технологія плавлених сирів з використанням сухого сироваткового білкового концентрату / О. О. Красуля, В. П. Олінчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 5. - С. 130-137. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність додавання до плавлених сирів сухих білкових концентратів (БК) молочного та немолочного походження, зокрема сироваткового та соєвого. Наведено склад незамінних амінокислот обраних інгредієнтів, який свідчить, що з додаванням вищевказаних компонентів є можливість не тільки вдосконалити структуру та консистенцію продуктів, а й підвищити біологічну цінність кінцевого виробу. За органолептичними показниками (ОЛП) встановлено раціональну кількість внесення БК, яка складає 4 %. Найвищі показники смаку та запаху виявлено в зразку з додаванням сироваткового білка. Внесення соєвого ізоляту призводить до слабкішого за інтенсивністю запаху й аромату кінцевого продукту. Встановлено, що введення до рецептури плавленого сиру БК здійснює суттєвий вплив на формування його ОЛП. Визначено фізико-хімічні показники модельних зразків плавлених сирів, які характеризувались наближеними величинами фізико-хімічних величин контрольного зразка. Досліджено амінокислотний скор, який надає загальне уявлення про біологічну цінність виробу. Так, першою лімітуючою амінокислотою плавлених сирів є ізолейцин у всіх зразках. Нормоване значення (скор) складає 150 у першому зразку, 147,5 - у другому та 155 - в третьому. Для оцінки ступеня використання білка обчислено коефіцієнт різниці амінокислотного скору, який становить від 22,92 до 25,24, що свідчить про високий рівень використання амінокислот у продукті. При розрахунку біологічної цінності білків модельних зразків плавлених сирів виявлено високі показники у всіх сирах, які коливаються від 74,76 до 77,08 %, що підтверджується й визначенням біологічної цінності готових продуктів. Отримані дослідження підтверджують актуальність збагачення плавлених сирів сироватковими та соєвими білками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.61-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Рудюк В. П. 
Дослідження впливу використання білкових концентратів на реологічні показники кисломолочних продуктів та терміни їх зберігання / В. П. Рудюк, В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа, О. О. Красуля // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 70-77. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Обгрунтовано використання білкових концентратів молочного походження при виготовленні кисломолочних продуктів. Дослідження будувались на основі визначення фізико-хімічних та органолептичних властивостей сквашених молочно-білкових сумішей, які виготовлялись з нормалізованого молока з додаванням міцелярного казеїну та сухого сироваткового білка. Проаналізовано вплив білкових добавок на хід технологічного процесу виготовлення та вплив на реологічні властивості під час зберігання кисломолочного продукту, обгрунтовано доцільність внесення білкових концентратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського