1. |
Крижська Т. А. Розробка технології сиров'яленого суцільном'язового продукту із м'яса птиці : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Т. А. Крижська; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 21 c. - укp.Вперше в Україні науково обгрунтовано та розроблено технологію сиров'яленого суцільном'язового продукту, виготовленого з білого м'яса птиці. Доведено, що використання вакууму інтенсифікує утричі дифузійно-осмотичні процеси нагромадження (проникнення) солі у м'язову тканину. Вперше встановлено ефективність використання рослинної сировини та технологічних інгредієнтів на якісні характеристики продукту: екстракту ялівцю - на гальмування окиснювальних процесів, мелених шишкоягід сумаху - на характерне забарвлення, позитивний вплив меду натурального - на активізацію мікрофлори бактеріального препарату (''ЛРР''). Вперше обгрунтовано ключові чинники (бар'єри) - сіль, вплив вакууму та технологічну композицію, які забезпечують гарантовану якість і мікробіологічну стабільність готового виробу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л931.04
Шифр НБУВ: РА421019 Пошук видання у каталогах НБУВ
|