Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Кузьмик У$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Тетеріна С. М. 
Використання натуральної пряно-ароматичної сировини для запобігання мікробіологічного псування кисломолочних продуктів / С. М. Тетеріна, Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 4/10. - С. 45-49. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено антимікробний вплив раніше розроблених пряно-ароматичних композицій на тестові культури мікроорганізмів (представників контамінуючої мікрофлори). Встановлено, що всі композиції прянощів виявляли виражені антимікробні властивості по відношенню до тестових культур. Розроблені композиції прянощів можна рекомендувати для введення до складу рецептур кисломолочних продуктів без додаткового оброблення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ющенко Н. М. 
Визначення технологічних параметрів отримання екстракту сумаху для подальшого використання у технології кисломолочних паст / Н. М. Ющенко, Т. Л. Грабова, У. Г. Кузьмик, В. М. Пасічний // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 177-182. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Ющенко Н. М. 
Визначення технологічних параметрів отримання екстракту сумаху для подальшого використання у технології кисломолочних паст / Н. М. Ющенко, Т. Л. Грабова, У. Г. Кузьмик, В. М. Пасічний // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 1). - С. 242-247. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Кузьмик У. Г. 
Визначення вмісту біологічно активних речовин у розроблених композиціях прянощів / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 91-94. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність використання композицій прянощів у технології паст кисломолочних. Визначено, що розроблені композиції прянощів характеризуються високим вмістом біологічно активних речовин: фенольних сполук - 42,4 - 223,4 мг/100 г, у тому числі рутину - 2,2 - 3,1 мг/100 г та катехіну - 1,6 - 5,6 мг/100 г, а також таніну - 0,4 - 9,4 мг/100 г. Ступінь забезпечення добової потреби людини біологічно активними речовинами при вживанні кисломолочних паст з композиціями прянощів становить: рутин - до 8,0 %, танін - до 4,7 %, катехін - до 5,6 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ющенко Н. М. 
Використання прянощів як джерела антоціанів / Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик, І. М. Миколів // Харч. пром-сть. - 2018. - № 23. - С. 27-31. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981 + Л955.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Кочубей-Литвиненко О. В. 
Перспективи використання ізоляту горохового протеїну у технології масляних паст / О. В. Кочубей-Литвиненко, В. М. Пасічний, Н. М. Ющенко, О. В. Яценко, У. Г. Кузьмик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 6. - С. 153-159. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.25

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Радзієвська І. Г. 
Розробка оксистабільних композицій аюрведичних сумішей прянощів для косметичної промисловості / І. Г. Радзієвська, В. М. Пасічний, Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 1. - С. 199-207. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л68-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Кочубей-Литвиненко О. В. 
Обгрунтування доцільності використання природних наповнювачів у технології масляних паст / О. В. Кочубей-Литвиненко, О. В. Яценко, Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик, І. М. Миколів // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 143-151. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.02 + Л957.5-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Кузьмик У. Г. 
Дослідження показника активності води паст кисломолочних / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, О. О. Басс, І. М. Миколів // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 6. - С. 173-179. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Кузьмик У. Г. 
Удосконалення технології паст кисломолочних з прянощами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / У. Г. Кузьмик; Національний університет харчових технологій. - Київ, 2018. - 24 c. - укp.

Присвячено удосконаленню технології паст кисломолочних і застосуванню у їх складі науково обґрунтованих композицій натуральних прянощів, які виявляють функціонально-технологічні властивості. Обґрунтовано вибір прянощів для використання у складі паст кисломолочних та визначено здатність до поєднання з кисломолочною основою за органолептичними та фізико-хімічними показниками; визначено рекомендований вміст прянощів, спосіб та технологічні параметри введення. Розроблено науково-обґрунтовану систему комбінування натуральних прянощів для паст кисломолочних. Досліджено антиоксиданту та антимікробну дію розроблених композицій прянощів на типові контамінанти кисломолочних продуктів, що обумовлено природнім вмістом у прянощах фенольних сполук і терпенів. Доведено технологічну ефективність використання функціонально-технологічних властивостей крупи гречаної несмаженої як вологозвязуючого компоненту у складі паст кисломолочних. Розроблено математичну модель комплексної оцінки якості паст кисломолочних. Обґрунтовано можливість подовження терміну зберігання паст кисломолочних з прянощами на основі сиру кисломолочного - до 7 діб, на основі сметани - до 10 діб за температури (4 ± 2) °С.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА435395 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Корольчук І. М. 
Вивчення впливу прянощів на ступінь використання білка в технології м'яких сирів з козиного молока / І. М. Корольчук, Н. М. Ющенко, О. В. Кочубей-Литвиненко, У. Г. Кузьмик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 2. - С. 187-196. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Досліджено вплив прянощів - гуньби сінної в кількості 1,0 % і куркуми у кількості 0,2 % на технологічні властивості козиного молока в технології сирів м'яких. Визначено, що введення зазначених прянощів у нормалізовану суміш до теплового оброблення забезпечує зменшення втрат білка в молочну сироватку (МС) в середньому на 0,3 %. Більш відчутний вплив виявлено за введення гуньби сінної: втрати білка в МС у разі використання 1,2 % суміші гуньби сінної та куркуми (у співвідношенні 4:1) становили 0,7 %, тоді як у зразку з додаванням 1,2 % лише гуньби сінної - 0,8 %. Такий ефект пояснюється наявністю в складі гуньби сінної галактомананів, які у процесі теплового оброблення молока утворюють розгалужену просторову структуру та включаються до молочно-білкового згустка. Встановлено, що використання в складі нормалізованої суміші прянощів, підвищує вихід сиру у середньому на 3 - 6 %, що пов'язано як зі зменшенням втрат сухих речовин під час обробляння згустка, так і з гідратаційними властивостями високомолекулярних сполук прянощів, зокрема галактомананів. Підтвердженням цього є підвищений вміст вологи сиру м'якого з прянощами у порівнянні з контрольними зразками (у середньому на 4 - 5 %), тобто використання прянощів скорочує тривалість процесу самопресування сирів із досягненням нормативного вмісту вологи продукту. Визначено, що введення прянощів дещо підвищує біологічну цінність білка сиру м'якого на основі козиного молока за рахунок незамінних амінокислот сироваткових білків. Доведено перспективність використання прянощів як функціонально-технологічних інгредієнтів при виробництві сирів м'яких на основі козиного молока, що надасть змогу покращити технологічні властивості сировини, раціоналізувати технологічні параметри виробництва й отримувати продукти стабільної якості з різноманітними смако-ароматичними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
12.

Кузьмик У. Г. 
Обгрунтування тривалості сквашування молочної суміші в технології кисломолочних десертів / У. Г. Кузьмик, О. О. Басс, Н. М. Ющенко, А. М. Махмудов, І. М. Миколів // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 5. - С. 81-89. - Бібліогр.: 88 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського