Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Кучерук З$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Лисюк Г. М. 
Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навч. посіб. / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, О. М. Постнова, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, О. В. Нєміріч, О. Т. Старчаєнко, П. О. Карпенко. - Суми : Унів. кн., 2009. - 464 c. - Бібліогр.: с. 461-463. - укp.

Наведено інформацію про сировину для виробництва кондитерських і хлібобулочних виробів, харчові та дієтичні домішки, різноманітні композитні суміші. Викладено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення тортів, тістечок і печива. Описано технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Наведено відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю й управління якістю, санітарних норм до виробництва.

Представлена информация о сырье для производства кондитерских и хлебобулочных изделий, пищевых и диетических добавках, разнообразных композитных смесях. Изложены требования к сохранению сырья и подготовке его к производству. Рассмотрены научные основы тестообразования, технологии разных видов теста, выпечных и отделочных полуфабрикатов, процессы и способы художественной отделки тортов, пирожных и печенья. Изложены технологии продукции специального назначения, национальных кондитерских изделий. Представлены сведения о расчете рецептур этой продукции, контроле и управлении качеством, санитарных нормах к производству.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83 я73 + Л865 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Лисюк Г. М. 
Використання харчових гідроколоїдів у технології млинчикового напівфабрикату : монографія / Г. М. Лисюк, З. І. Кучерук, С. Г. Стрижак, О. С. Луньова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 104 c. - укp.

Розглянуто питання виробництва млинчикових напівфабрикатів і продукції на їх основі. Розкрито функціонально-технологічні властивості найбільш вживаних у харчових технологіях гідроколоїдів різної природи. Проаналізовано вплив гідрофільних добавок на властивості млинчикового тіста й випеченого напівфабрикату. Увагу приділено розробці технології млинчикового напівфабрикату та продукції на його основі.

Рассмотрены вопросы производства блинчиковых полуфабрикатов и продукции на их основе. Раскрыты функционально-технологические свойства наиболее употребимых в пищевых технологиях гидроколлоидов разной природы. Проанализировано влияние гидрофильных добавок на свойства блинчикового теста и выпеченного полуфабриката. Уделено внимание разработке технологии блинчикового полуфабриката и продукции на его основе.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л992.2 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА722633 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кучерук З. І. 
Використання полісахаридів рослинного і мікробного походження в технології безбілкового хліба : монографія / З. І. Кучерук, О. С. Цуканова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 130 c. - Бібліогр.: с. 115-130 - укp.

Проаналізовано теоретичні та практичні підходи до створення дієтичної продукції зі зниженим вмістом білка. Обгрунтовано рецептурні компоненти та їх співвідношення в новому безбілковому хлібі. Досліджено перебіг біохімічних та мікробіологічних процесів у дріжджовому безбілковому тісті. Вивчено вплив ксантану на процес черствіння безбілкового хліба. Розроблено нові види спеціального безбілкового хліба та оцінено ефективність розробок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786072 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів : колект. монографія / О. В. Самохвалова, Г. М. Лисюк, З. І. Кучерук, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева; ред.: О. В. Самохвалова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Ексклюзив, 2015. - 462 c. - укp.

Висвітлено проблеми розробки технологій хлібобулочних і кондитерських виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини. Обгрунтовано інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів підвищеної харчової та біологічної цінності. Наведено результати досліджень щодо використання з цією метою продуктів переробки зародків пшениці, бурякового жому, порошків з виноградних вичавків, кріас-порошків з оплодня гречки, листя кропиви, чорноплідної горобини, суцвіття нагідок. Запропоновано нові технології хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів з застосуванням насіння соняшнику та льону, а також кукурудзи високої цукристості. Увагу приділено інноваційним ресурсозберігальним технологіям желейних кондитерських виробів і бісквітних напівфабрикатів з поліпшеними функціонально-технологічними властивостями за рахунок використання регуляторів консистенції мікробної природи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83,0 + Л86,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА799727 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Технологія борошняних кондитерських виробів : навч. посіб. / О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, Н. В. Гревцева; ред.: О. В. Самохвалова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Бровін О. В., 2017. - 565, XVI c. - Бібліогр.: с. 560-565 - укp.

Викладено інформацію про виробництво борошняних кондитерських виробів. Наведено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення борошняних кондитерських виробів. Викладено технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Подано відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю та управління якістю, санітарних вимог до виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА813747 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Харчові технології. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів : навч. посіб. / О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, Н. В. Гревцева, О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Степанькова, Н. В. Шматченко, К. Р. Кабасова, О. І. Болховітіна, Т. М. Брикова; ред.: О. В. Самохвалова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Бровін О. В., 2019. - 277 c. - Бібліогр.: с. 276-277 - укp.

Викладено інформацію про виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів. Наведено загальну характеристику виробництва, класифікацію, асортимент продукції, охарактеризовано сировину, наведено технологічні схеми, описано якість готової продукції, умови і терміни її зберігання, відходи та їх переробку. Увагу приділено технології переробки зернової та цукристої сировини. Охарактеризовано особливості виробництва окремих видів хлібобулочних виробів. Проаналізовано різноманітність технологій кондитерських виробів та цукрових кондитерських виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА840807 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації : [колект.] монографія : у 3 ч. Ч. 2. Техології оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів із використанням нетрадиційної сировини / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, О. В. Самохвалова, С. Г. Олійник, Н. В. Гревцева, З. І. Кучерук, М. В. Артамонова, О. Г. Шидакова-Каменюка, О. І. Болховітіна, К. Р. Касабова, Н. В. Шматченко, Г. В. Степанькова, Н. В. Лапицька, О. Є. Загорулько, А. М. Загорулько, О. М. Шкляєв; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2021. - 192 c. - укp.

Наведено результати наукових досліджень щодо обгрунтування технологій кондитерських і хлібобулочних виробів оздоровчого призначення з використанням нетрадиційної рослинної сировини. Узагальнено результати досліджень, спрямованих на розробку пастильних виробів з багатокомпонентними рослинними пастами, кондитерської глазурі з виноградними порошками, карамелі з кріас-барвником із суданської троянди та кремово-збивних цукерок із додаванням насіння чіа. Обгрунтовано технологію хліба житньо-пшеничного з додаванням шротів нетрадиційної олійної сировини. Наведено дані щодо використання мікробних полісахаридів у технології безглютенових і безбілкових хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2-3 + Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В358735/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського