Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Лизова В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Лизова В. Ю. 
Удосконалення технології ферментованих ковбас з використанням поліфункціональної добавки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / В. Ю. Лизова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 21 c. - укp.

Обгрунтовано перелік функціонально-технологічних компонентів перспективних щодо застосування. Досліджено їх вплив на протеолітичну активність бакпрепарату. Визначено оптимальні концентрації, які забезпечують стабільне функціонування бакпрепарату у м'ясній сировині. Оптимізовано температурні режими сушіння ферментованих ковбас з використанням композиційної домішки "Компакт-БП". Проаналізовано зміни якісних показників ферментованих ковбас на різних етапах технологічного процесу. Досліджено харчову та біологічну цінність та встановлено термін їх зберігання. Розроблено та затверджено нормативну документацію на композиційну домішку "Компакт-БП" і на виробництво сирокопчених і сиров'ялених ковбас з її застосуванням.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.8-3

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: РА372737 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Єресько Г. О. 
Вплив харчових добавок на розвиток молочнокислої мікрофлори при виробництві сиров'ялених ковбас / Г. О. Єресько, В. Ю. Лизова, О. М. Старчевой, Л. У. Войцехівська // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 9. - С. 55-57. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив глюконо-дельта-лактону, глутамату натрію, аскорбінової та винної кислот на розвиток молочнокислої мікрофлори бактеріальних препаратів, які використовують у процесі виробництва сиров'ялених ковбас.

Исследовано влияние глюконо-дельта-лактона, глутамата натрия, аскорбиновой и винной кислот на развитие молочнокислой микрофлоры бактериальных препаратов, которые используют при производстве сыровяленных колбас.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Войцеховський Л. У. 
Вплив колагенази на якість шинкових виробів з яловичини / Л. У. Войцеховський, О. М. Старчевой, В. Ю. Лизова, А. К. Башкірова // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 12. - С. 64-67. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто можливість обробки м'яса яловичини колагенолітичним ферментним препаратом ФПМ-МП (ВНДІМП, Росія) під час посолу впродовж 24-х год. Наведено результати дії цього препарату на pH, вміст вологи, вологоутримувальну здатність і пластичність м'яса, а також на вміст летких жирних кислот і вологи у готовому продукті - яловичій шинці. Досліджено вологозв'язувальну здатність та інтенсивність забарвлення нітрозопігментом. На підставі одержаних даних визначено оптимальні параметри посолу м'ясної сировини під час виробництва шинкових продуктів з яловичини гарантованої якості.

Рассмотрена возможность обработки говяжьего мяса коллагенолитическим ферментным препаратом ФПМ-МП (ВНИИМП, Россия) при посоле в течение 24-х час. Приведены результаты воздействия этого препарата на pH, содержание влаги, влагосвязывающую способность и пластичность мяса, а также на содержание летучих жирных кислот и влаги в готовом продукте - говяжьей ветчине. Исследованы ее влагосвязывающая способность и интенсивность окрашивания нитропигментами. На основании полученных данных определены оптимальные параметры посола мясного сырья при производстве ветчинных продуктов из говядины гарантированного качества.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л926.8

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Єресько Г. О. 
Удосконалення технології виробництва ферментованих ковбас з використанням композиційних добавок / Г. О. Єресько, В. Ю. Лизова, Л. У. Войцехівська, О. М. Старчевой // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 6. - С. 66-69. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено ефективність застосування композиційних домішок "Компакт-БП" для виробництва сирокопчених ковбас. Встановлено, що підвищення температури та вологість повітря у камері дозрівання сприяє інтенсифікації біохімічних процесів і скороченню технологічного циклу.

Исследована эффективность использования композиционных добавок "Компакт-БП" при производстве сырокопченых колбас. Утановлено, что повышение температуры и влажности воздуха в камере созревания способствует интенсификации биохимических процессов и сокращению технологического цикла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського