Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Луканін О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Фурдичко О. І. 
Критерії та індикатори сталого розвитку лісової галузі України : Метод. рек. з питань ведення та упр. ліс. госп-вом / О. І. Фурдичко, В. П. Патика, А. Л. Бойко, О. С. Луканін, Н. А. Макаренко; УААН. Ін-т агроекол. та біотехнології. - К. : Нора-прінт, 2003. - 138 c. - укp.

Показано, що критерії та індикатори сталого розвитку лісової галузі України є одним з основних важелів забезпечення економічно ефективного, соціально орієнтованого та екологічно безпечного використання всіх лісових ресурсів. Обгрунтовано доцільність вдосконалення засад господарювання в лісах на всіх рівнях з урахуванням наукових розробок і міжнародних зобов'язань України. Запропоновано Концепцію сталого розвитку агроекосистем у країні на період до 2025 р.

Показано, что критерии и индикаторы устойчивого развития лесной отрасли Украины являются одним из основных рычагов обеспечения экономически эффективного, социально ориентированного и экологически безопасного использования всех лесных ресурсов. Обоснована целесообразность усовершенствования основ хозяйствования в лесах на всех уровнях с учетом новейших научных разработок и международных обязательств Украины. Предложена Концепция устойчивого развития агроэкосистем в стране на период до 2025 г.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)340-28

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА647350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Луканін О. С. 
Вплив термічної обробки продуктів переробки деревини дуба на формування ароматичного комплексу в коньячних спиртах / О. С. Луканін, С. І. Байлук, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов, С. Г. Зражва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 63-67. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено результати визначення оптимального режиму термічної обробки продуктів переробки деревини дуба (ДДП), а також впливу такої ДДП на динаміку й кінетику процесу накопичення у коньячних спиртах основних ароматичних компонентів дуба. Визначено, що для витримки коньячних спиртів використання термообробленої деревини, в якій за рахунок термічної обробки відбувається трансформація високомолекулярних компонентів дуба та утворення нових ароматичних речовин, прискорює процес екстракції компонентів дуба з деревини (в 4 рази), у порівнянні з використанням натуральної ДДП, та покращує їх якість. Визначено оптимальне співвідношення (1:3) натуральної до термообробленої деревини у разі використання для витримки коньячних спиртів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.6-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Луканін О. С. 
Динаміка виснаження деревини дубової бочки при багатократному використанні / О. С. Луканін, С. І. Байлук, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов, С. Г. Зражва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 55-56. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено результати досліджень динаміки виснаження деревини дуба бочок впродовж 7 циклів використання витримки в них коньячних спиртів (щорічна заливка молодих спиртів з наступним їх зливанням та аналізом). Визначено, що найбільш інтенсивне екстрагування компонентів дуба у нової бочки (49 - 71 %) відбувається у перший цикл витримки коньячних спиртів. Мінімальна кількість концентрації компонентів дуба (менше 10 %) екстрагується у коньячний спирт після четвертого циклу заливки. Під час шостого і подальшого циклів використання бочки внутрішня поверхня деревини клепки має виснаження більш ніж на 90 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112.062 + Л874.6-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Луканін О. С. 
Мікробіологічна оцінка деревини дуба з різних екотопів України / О. С. Луканін, О. В. Тимчик, С. Г. Зражва, О. В. Брєєва // Агроекол. журн.. - 2007. - № 2. - С. 73-76. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проведено мікробіологічну оцінку деревини дубової клепки в Одеській, Закарпатській, Вінницькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях України для виробництва виноробної бочкотари. Виявлено, що склад мікроорганізмів не залежить від району заготовки деревини і визначається мікобіотою грунту парку зберігання деревини.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112.06 + М135.31-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Луканін О. С. 
Мікробіологічна оцінка деревини дуба різних регіонів України / О. С. Луканін, О. В. Тимчик, С. Г. Зражва, А. В. Товмаченко // Агроекол. журн.. - 2008. - Спец. вип. - С. 157-160. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Луканін О. С. 
Технологічна оцінка деревини дуба Харківської області для виробництва винних і коньячних бочок / О. С. Луканін, С. Г. Зражва, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов, М. М. Костриця, В. П. Омельчук // Агроекол. журн.. - 2008. - Спец. вип. - С. 155-157. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Приведены результаты исследований древесины дуба типичных насаждений лесхозов Харьковской области с точки зрения целесообразности ее использования для производства высококачественной клепки для винных и коньячных бочек. Установлены особенности макроструктуры древесины дуба, ее физические и химические свойства, а также возможные среднегодовые объемы заготовки клепочного кряжа.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112 + М135.31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Луканін О. С. 
Технологічна оцінка сортів яблук для виробництва кальвадосу на основі досліджень комплексу їх ароматичних компонентів / О. С. Луканін, С. І. Байлук, М. М. Костриця, А. В. Товмаченко, В. В. Луканін // Агроекол. журн.. - 2008. - Спец. вип. - С. 151-154. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

В результате исследований химического состава разных сортов яблок определена тенденция относительно накопления более высоких концентраций ароматических компонентов в соках с большим содержанием фенольных веществ. На основании исследований ароматических компонентов отобрано и рекомендовано 13 сортов яблок для использования в производстве кальвадоса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Хомич Г. П. 
Дослідження впливу магнітного поля на соковіддачу слив / Г. П. Хомич, Г. Є. Дубова, О. С. Луканін // Вісн. аграр. науки. - 1998. - № 12. - С. 65-67. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено вплив перемінного магнітного поля на соковіддачу слив. Для попередньої обробки сировини застосовували обертаюче перемінне магнітне поле при холостому ході та із застосуванням феромагнітних частин. Встановлено, що попередня обробка сировини у перемінному магнітному полі підвищує вихід соку. Дія вихрового магнітного поля інтенсифікує руйнування внутрішньоклітинних зв'язків без використання теплового впливу на рослинну клітину. Експериментально одержано кінетичні залежності виходу соку із слив від часу обробки їх у перемінному магнітному полі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Миронюк І. Ф. 
Освітлення соків і виноматеріалів за допомогою суспендованих флотуючих адсорбентів на основі високодисперсних кремнеземів / І. Ф. Миронюк, О. С. Луканін, В. О. Загоруйко // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 3. - С. 63-67. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Наведено технологічну схему процесу освітлення виноградного сусла з використанням суспензійного кремнеземного адсорбенту та розчину желатину. Розглянуто модель трифазного суспензійного адсорбенту, одержаного на основі гідрофільних і гідрофобних частинок високодисперсного кремнезему.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.043 + Л961.904

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Луканін О. С. 
Вплив ферментної обробки на ультрафільтрацію яблучного соку / О. С. Луканін, С. М. Гунько, М. Т. Брик, Р. Р. Нігматулін // Вісн. аграр. науки. - 2000. - № 5. - С. 59-63. - укp.

Вивчено вплив попередньої обробки яблучного соку ферментними препаратами на процес ультрафільтрації та його якісні показники. Встановлено, що найдоцільнішим є обробка протягом 2 год пектолітичним ферментним препаратом за температури 50 °C для досягнення високої продуктивності процесу ультрафільтрації, але соки чи напої не завжди стабільні. Проте додаткова обробка амілолітичним ферментним препаратом за нижчої продуктивності процесу дає змогу отримувати соки з більшим ступенем освітлення та стабільності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.904

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дубова Г. Є. 
Вплив цитолітичних ферментів на соковіддачу слив / Г. Є. Дубова, Г. П. Хомич, О. С. Луканін // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 2. - С. 66-68. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив попередньої обробки м'язги слив цитолітичними ферментами пророщеного вівса та солоду ячменю на вихід соку. Плодову м'язгу слив рекомендується піддавати обробці ячмінним солодом. Встановлені оптимальні умови перебігу технологічного процесу: температура - 40 °C, тривалість 2 год, співвідношення м'язги та ячмінного солоду - 1:0,1. Вихід соку становить 67 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Луканін О. С. 
Усунення та лікування "мишачого тону" вин продуктами переробки деревини дуба / О. С. Луканін, О. В. Шелест, О. М. Сидоренко // Вісн. аграр. науки. - 2004. - № 9. - С. 48-53. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати досліджень з удосконалення способу лікування та усунення дефекту вин "мишачий тон" з використанням вітчизняної подрібненої деревини дуба. Зазначено, що ефективною є обробка хворого виноматеріалу сумішшю спеціально підготовленої (натуральної та термообробленої) деревини дуба черешкового (Quercus robur).

Приведены результаты исследований по совершенствованию способа лечения и устранения порока вин "мышиный тон" с использованием отечественной измельченной древесины дуба. Отмечено, что эффективным зарекомендовал себя способ обработки больного виноматериала смесью специально подготовленной (натуральной и термообработанной) древесины дуба черешчатого (Quercus robur).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-106.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Луканін О. С. 
Класифікація сортів яблук України для виробництва сидру / О. С. Луканін, С. І. Байлук, Т. Є. Кондратенко // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 9. - С. 74-79. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П255.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Байлук С. І. 
Використання рослинної танінмісткої сировини при виробництві сидру / С. І. Байлук, О. С. Луканін, Т. О. Андрієнко // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 12. - С. 51-57. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено можливість додаткового використання рослинної танінвмісної сировини - галотаніну, гребеневого сусла та деревини дуба подрібненої (відповідно гідролізованого, конденсованого та змішаного типів танінів). Встановлено, що серед досліджених видів рослинної сировини найбільш придатним для використання є гребеневе сусло - самостійно або спільно з деревиною дуба подрібненою.

Исследована возможность дополнительного использования растительного танинсодержащего сырья - галотанина, гребневого сусла и древесины дуба измельченной (соответственно гидролизируемого, конденсированного и смешанного типов танинов). Установлено, что среди исследованных видов растительного сырья наиболее подходящим для использования является гребневое сусло - самостоятельно или совместно с древесиной дуба измельченной.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Луканін О. С. 
Розподіл фенольних речовин у стовбурах дуба звичайного, використовуваного у виробництві винних і коньячних бочок / О. С. Луканін, Т. В. Кропивницька, С. Г. Зражва, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 10. - С. 53-55. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Наведено результати досліджень розподілу фенольних речовин у стовбурах дуба звичайного, які дозволяють створювати смакові "букети" шляхом виготовлення клепки для винних і коньячних бочок з різних зон стовбура. Доведено більш високу стійкість ядрової деревини до гнилизни у порівнянні із заболонною.

Приведены результаты исследований распределения фенольных веществ в стволах дуба обычного, которые дают возможность создавать вкусовые "букеты" путем изготовления клепки для винных и коньячных бочек из различных зон ствола. Доказана более высокая устойчивость ядровой древисины к гнилям по сравнению с заболонной.


Індекс рубрикатора НБУВ: М112 + М135.31-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського