Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (13)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Малюк Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Дубініна А. А. 
Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення : підруч. для студ. ВНЗ / А. А. Дубініна, Л. П. Малюк, Г. А. Селютіна, Т. М. Шапорова, Л. В. Кононенко, В. А. Науменко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - К. : Професіонал, 2007. - 375 c. - Бібліогр.: 68 назв. - укp.

Висвітлено питання безпеки харчування людини, джерела забруднення навколишнього середовища, продовольчої сировини та харчових продуктів сполуками важких металів, нітратами, радіонуклідами, пестицидами, мікотоксинами. Розглянуто чинники впливу на вміст небезпечних речовин у продуктах рослинного походження, особливості утворення та потрапляння токсинів до продуктів харчування та в організм людини, описано хімічні методи аналізу, зокрема, хроматографічні, радіохімічні, спектрофото- та потенціометричні для визначення небезпечних речовин у продуктах харчування.

Освещены вопросы безопасности питания человека, источники загрязнения окружающей среды, продовольственного сырья и пищевых продуктов соединениями тяжелых металлов, нитратами, радионуклидами, пестицидами, микотоксинами. Рассмотрены факторы влияния на содержание опасных веществ в продуктах растительного происхождения, особенности образования и попадания токсинов в продукты питания и в организм человека, описаны химические методы анализа, в частности, хроматографические, радиохимические, спектрофото- и потенциометрические, для определения опасных веществ в продуктах питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.10я73-1 + Л80-1ся73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС44425 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Малюк Л. П. 
Концептуальні принципи формування стандартів сервісу в ресторанному бізнесі : монографія / Л. П. Малюк, Т. П. Кононенко, Н. В. Полстяна, А. І. Усіна, О. Ю. Давидова, Л. М. Варипаєва, Н. Ю. Балацька, К. В. Калєнік, В. І. Приходько; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 72 c. - Бібліогр.: 43 назв. - укp.

Викладено загальні положення з формування загальних принципів щодо надання послуг у ресторанних закладах (РЗ). Увагу приділено стандартам обслуговування, якості продукції, що реалізується в РЗ, а також стандартам гігієни. Наведено правила надання додаткових послуг, рекомендації щодо забезпечення охорони та безпеки РЗ, контролю за виконанням стандартів сервісу для РЗ.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-803.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736931 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Малюк Л. П. 
Сервісологія : підручник / Л. П. Малюк, О. М. Варипаєв; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2011. - 255 c. - Бібліогр.: с. 252-255 - укp.

Висвітлено теоретичні основи сервісології, її роль і місце в системі наукового знання. Розглянуто теорію потреб як базову категорію сервісології, досліджено її розвиток в історії людства. Розкрито сучасні наукові концепції в теорії потреб. Показано особливості формування та задоволення комплексу базових потреб. Надано класифікацію послуг, їх загальну характеристику. Розглянуто питання стратегії сервісу, поведінки споживачів і мотивацію як її головний чинник. Наведено різновиди та форми споживання в сучасному суспільстві, головні принципи культури обслуговування. Зазначено, що за останнє десятиліття посилилися інноваційні тенденції у розвитку сфери послуг, особливо значної реконструкції зазнала галузь готельно-ресторанного бізнесу. Основним напрямом такої переорієнтації став індивід, забезпечення та задоволення його різноманітних потреб, а звідси розуміння важливості сфери послуг.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.21 я73-1 + У544.2 я73-1 + У9(4УКР)442 я73-1 + Ю6*31-723.2 я73-1 + Ю937.232 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА758613 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Малюк Л. П. 
Стандартизація, сертифікація і метрологія : конспект лекцій : навч. посіб. / Л. П. Малюк, О. Г. Терешкін; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 174 c. - Бібліогр.: с. 171-174 - укp.

Наведено методичні матеріали з концептуальних питань стандартизації сертифікації та метрології продукції (процесів, робіт, послуг), висвітлено їх організаційно-методичні та правові принципи в світі та в Україні. Розглянуто основні нормативно-правові акти, що регулюють проблеми стандартизації, основні правила та прийоми вимірів та обробки результатів, порядок проведення робіт із сертифікації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.ц я73-2 + Ж10 я73-2 + Ж609.002 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА784026 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Малюк Л. П. 
Особливості хімічного складу білих коренеплодів різних господарсько-ботанічних сортів : монографія / Л. П. Малюк, С. О. Ленерт, А. А. Дубініна, Т. М. Летута, О. С. Круглова, О. О. Хоменко; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 124 c. - Бібліогр.: с. 100-124 - укp.

Увагу приділено аналізу хімічного складу та харчової цінності білих коренеплодів, а також особливостям їх компонентного складу. Викладено теоретичні основи накопичення контамінантів (як синтетичного, так і природного походження) білими коренеплодами. Встановлено закономірності хімічного складу сортів білих коренеплодів, поширених в Україні. Досліджено особливості накопичення контамінантів (важких металів, радіонуклідів, нітратів, оксалатів, псоралену) білими коренеплодами. Подано комплексне оцінювання якості досліджуваних сортів білих коренеплодів і розроблено спосіб зниження токсичних речовин у них зі стабілізацією кольору переробленої сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-301

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786352 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Малюк Л. П. 
Технологія напоїв : навч. посіб. / Л. П. Малюк, Т. П. Кононенко, Н. В. Полстяна, Л. М. Варипаєва. - Харків : Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 2014. - 207 c. - Бібліогр.: с. 201-202 - укp.

Приділено увагу напоям, в основі яких такі компоненти: вода, соки, молоко, алкоголь і багато супутніх компонентів, які здатні утворювати напої зовсім різні за смаковими властивостями та споживчим призначенням. Наведено класифікацію алкгольних і безалкогольних напоїв. Надано характеристику та технологію таких напоїв. Обгрунтовано технологію приготування змішаних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.6 + Л991.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА789376 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Малюк Л. П. 
Технології продуктів харчування з підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі плодів та ягід : монографія / Л. П. Малюк, Н. Ю. Балацька, А. А. Дубініна; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 178 c. - Бібліогр.: с. 158-178 - укp.

Наведено останні розробки в галузі створення технологій соусів на основі плодів та ягід, які дозволяють отримати продукт з високим вмістом біологічно активних речовин, зокрема біофлавоноїдів. Описано принципово нові технологічні схеми виробництва соусів. Наведено дані про їх асортимент, харчову цінність та показники якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913 + Л914 + Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА789294 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Організація обслуговування напоями : навч. посіб. / Л. П. Малюк, Т. П. Кононенко, Н. В. Полстяна, К. В. Калєнік, В. І. Федак. - Харків : Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, 2014. - 223 c. - Бібліогр.: с. 191-192 - укp.

Розкрито сутність організації обслуговування напоями в закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Наведено методи, форми обслуговування споживачів. Висвітлено основні правила подавання напоїв та їх рецептуру, відображено специфіку культури їх споживання, принципи підбору напоїв до страв. Розглянуто сучасні підходи до організації роботи барменів у барах різного класу, раціональну організацію робочого місця, вимоги щодо професійних якостей бармена.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л995 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА789293 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Малюк Л. П. 
Організація ресторанного господарства : підручник / Л. П. Малюк, Н. В. Полстяна, О. Ю. Давидова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Лідер, 2016. - 487 c. - Бібліогр.: с. 484-487 - укp.

Розглянуто основні принципи організації ресторанного господарства, особливості сучасної організації виробництва й обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства. Охарактеризовано типи, класи зазначених закладів та їх класифікації. Приділено увагу видам та формам продовольчого, матеріально-технічного забезпечення закладів ресторанного господарства. Подано інформацію про нормування праці в ресторанному господарстві. Викладено основи технологічного процесу обслуговування споживачів у таких закладах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-803.3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА802396 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Малюк Л. П. 
Безпека послуг у готельному і ресторанному бізнесі : навч. посіб. / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 125 c. - Бібліогр.: с. 123-125 - укp.

Зазначено, що діяльність фахівців із готельно-ресторанної справи передбачає опанування знаннями з безпеки надання послуг у готельному та ресторанному бізнесі. Вирішення завдань і проблем безпеки засновано на загальній теорії безпеки. Наведено правову основу та нормативну базу забезпечення безпеки послуг у готелях і ресторанах. Подано терміни та визначення, які застосовуються в міжнародній практиці. Висвітлено основні підходи щодо безпеки споживачів у готелях та ресторанах. Розглянуто питання безпеки сировини, виробництва кулінарної продукції та безпосередньо обслуговування споживачів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357-995 я73 + У9(4УКР)424.14-995 я73 + Х839(4УКР)901.306 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА806668 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи : колект. монографія / В. О. Бабенко, Я. О. Білецька, О. А. Біловодська, О. М. Варипаєв, Л. М. Варипаєва, Д. В. Горєлков, Н. І. Данько, Г. В. Довгаль, О. А. Довгаль, Н. О. Іванченко, Л. П. Малюк, А. Н. Некос, П. О. Подлєпіна, Б. О. Походенко, О. О. Пушко, А. Е. Радченко, О. І. Решетняк, О. О. Соколовська, Г. В. Строкович, О. Г. Терешкін, В. М. Червоний, О. Ю. Чубукова, А. М. Чуйко, Б. О. Шуліка; ред.: Н. І. Данько, В. О. Бабенко; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. - Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2021. - 362 c. - Бібліогр. в кінці ст. - укp.

Розглянуто головну роль інновацій у подоланні кризових явищ в економіці у цілому, а також на ринку готельно-ресторанних послуг та у міжнародній електронній комерції зокрема. Висвітлено теоретичні основи та тенденції розвитку інновацій у готельно-ресторанній сфері та міжнародній електронній комерції, проаналізовано роль Інновацій як інструменту забезпечення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанної сфери в умовах турбулентності. Розглянуто особливості, напрями та тенденції інноваційного розвитку підприємств готельного господарства. Проаналізовано проблеми здорового харчування і створення функціональних продуктів, перспективи використання технологій енергозберігання у готельно-ресторанній справі. Розглянуто питання розвитку міжнародної електронної комерції, технологій 4.0.


Індекс рубрикатора НБУВ: У584.3 ф + У9(4УКР)424.10-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА854566 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського