Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Маринченко В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Маринченко В. О. 
Технологія спирту : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян, В. М. Швець, П. С. Циганков, І. Д. Жолнер; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 495 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Наведено біохімічну і технологічну характеристики сировини, описано способи її зберігання та підготовки до зброджування. Розглянуто питання одержання ферментних препаратів та солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки та його ректифікації. Висвітлено енерго- та ресурсоощадні технології у спиртовому виробництві, актуальні проблеми спиртової промисловості.

Приведены биохимическая и технологическая характеристики сырья, описаны способы его хранения и подготовки к брожению. Рассмотрены вопросы получения ферментных препаратов и солода, культивирования дрожжей, бактерий, плесневелых грибов, брожения сусла, выделения спирта из браги и его ректификации. Освещены энерго- и ресурсосберегательные технологии в спиртовом производстве, актуальные проблемы спиртовой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872я73-1

Шифр НБУВ: ВС38825 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кривенко В. В. 
Процесуальні особливості судового розгляду адміністративних спорів щодо порушень виборчого законодавства / В. В. Кривенко, І. Л. Самсін, В. Л. Маринченко, О. Н. Панченко, М. І. Смокович; Ін-т приклад. гуманіт. дослідж. - Х., 2006. - 350 c. - укp.

Висвітлено основні положення щодо проведення виборів народних депутатів України та місцевих виборів. Наведено характеристику виборчих систем і комісій, розкрито базові принципи пасивного та активного виборчого права. Встановлено особливості предмета оскарження у справах, що виникають під час та після проведення місцевих виборів, а також виборів народних депутатів України. Розглянуто зміст позовної заяви (скарги) до адміністративного суду про захист прав суб'єктів виборчого процесу. Наведено постанови центральної виборчої комісії 2005 - 2006 рр., а також закони України "Про вибори народних депутатів України", "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", а також "Про внесення змін до деяких законів України".

Освещены основные положения по проведению выборов народных депутатов Украины и местных выборов. Приведена характеристика выборных систем и комиссий, раскрыты базовые принципы пассивного и активного выборного права. Установлены особенности предмета обжалования в делах, возникающих при и после проведения местных выборов, а также выборов народных депутатов Украины. Рассмотрено содержание искового заявления (жалобы) в административный суд о защите прав субъектов выборного процесса. Приведены постановления центральной выборной комиссии 2005 - 2006 гг., а также законы Украины "О выборах народных депутатов Украины", "О выборах депутатов Верховного Совета Автономной Республики Крым, местных советов и сельских, поселковых и городских председателей", а также "О внесении изменений в некоторые законы Украины".


Індекс рубрикатора НБУВ: Х809(4УКР)526 + Х892.19(4УКР)182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА672014 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Змейова М. М. 
Удосконалення технології процесу екстрагування / М. М. Змейова, О. М. Ступаченко, В. М. Маринченко, Т. М. Панченко // Хім. пром-сть України. - 2003. - № 4. - С. 62. - укp.

Показано перспективний напрям проведення процесу екстракції в апараті, який дозволяє сумістити багаторазову екстракцію твердих рослинних речовин розчинником з наступним процесом фільтрування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Маринченко В. О. 
Накопичення вторинних продуктів під час зброджування мелясного сусла, приготованого на електрохімічно обробленій воді / В. О. Маринченко, О. С. Субботка // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 47-49. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процес електрохімічної обробки води для приготування мелясного сусла. З'ясовано, що така вода має меншу жорсткість, меншу кількість супутніх іонів і набуває кислого середовища, що дозволяє змішувати її з мелясою без додавання мінеральних кислот. Під час зброджування мелясного сусла на електрохімічно обробленій воді вторинних продуктів бродіння нагромаджується менше, ніж під час зброджування сусла за класичною схемою, зокрема кислот та альдегідів - на 20 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.92

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Карпутіна М. В. 
Використання ультразвуку в технології низькотемпературного розварювання сировини спиртового виробництва / М. В. Карпутіна, В. О. Маринченко, В. Є. Носенко, З. М. Романова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 21-22. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати наукових досліджень з проблеми застосування ультразвуку в технології спирту з метою інтенсифікації процесу термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини.


Ключ. слова: ультразвук, термоферментативна обробка, крохмалевмісна сировина
Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Маринченко Л. В. 
Стимуляція накопичення біомаси та бродильної активності культури дріжджів IBSaccharomyces cerevisiaeD за допомогою надвисокочастотного електромагнітного випромінювання / Л. В. Маринченко, О. І. Ніжельська, В. О. Маринченко // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2011. - № 3. - С. 68-73. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*736 + Л87-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Маринченко В. О. 
Удосконалення способу оцукрювання замісів спиртового виробництва з використанням ферментного препарату протеолітичної дії / В. О. Маринченко, В. В. Галанська, Л. В. Маринченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 148-153. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Експериментально обгрунтовано доцільність використання ферментного препарату Нейтраза протеолітичної дії з метою гідролізу білкових речовин зерна та додаткового живлення дріжджів амінним азотом. Встановлено позитивний вплив цього ферментного препарату на динаміку зброджування сусла, глибину утилізації субстрату та вихід спирту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Маринченко В. О. 
Зміна концентрації летких домішок спирту при їх адсорбції мінеральними адсорбентами / В. О. Маринченко, М. М. Гивель // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 193-197. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Експериментально обгрунтовано доцільність використання таких мінеральних адсорбентів, як шунгіт, палигорськіт і клиноптилоліт для очищення спирту етилового від летких домішок. Встановлено оптимальні параметри обробки спирту адсорбентами залежно від того, концентрацію якої домішки необхідно зменшити.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Маринченко В. О. 
Застосування процесу термовініфікації у виробництві червоних сухих вин типу "резерв" / В. О. Маринченко, І. М. Бабич, Е. Ш. Османова, Л. В. Маринченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 3. - С. 144-152. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено можливості вдосконалення технології червоних сортових виноматеріалів підвищеної якості типу "резерв" із застосуванням дубових вініфікаторів для бродіння сусла на м'яззі з прийомом термовініфікаціі. Матеріалами досліджень були червоні сорти винограду, вирощені на теренах Одеської області, - Каберне-Совіньйон і Мерло. Ці сорти винограду широко використовуються у нашій країні та поза її межами. Технологічні властивості й якісні характеристики сортів винограду, своєю чергою, залежать від екологічного й агротехнічного факторів. Один і той самий сорт у різних грунтово-кліматичних умовах може давати вина, що розрізняються як за типом, так і за якістю. В Україні законодавчо встановлено, що статус вин контрольованих найменувань за походженням (КНП) надається кращим винам, виготовлення яких забезпечено стійкою сировинною базою та які мають високу якість протягом не менше 5 років від випуску. Всі стадії виробництва вин цієї категорії повинні здійснюватися на підприємстві, розташованому в строго регламентованому географічному місці вирощування винограду. Із сортів винограду Каберне-Совіньйон і Мерло, вирощених на Одещині, за допомогою технологічних прийомів, таких як застосування термовініфікації, доброджування в дубових чанах без знімання м'язги та додавання препарату Thiazote, отримано червоні виноматеріали типу "резерв". Удосконалено технологічну схему виробництва червоних вин, яка передбачає, що після термовініфікації для доброджування сусла м'язгу не знімають, а далі залишають у вініфікаторі і продовжують доброджування разом із м'язгою. Після дегустації одержаних виноматеріалів на основі органолептичних характеристик червоних виноматеріалів було встановлено, що тривалість контакту сусла з м'язгою підсилює колір виноматеріалу та насиченість аромату. Застосування такої технологічної схеми надасть змогу отримати з винограду сортів Каберне-Совіньйон, Мерло, вирощених в умовах Одещини, виноматеріали типу "резерв" для створення якісних теруарних вин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського