Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Марцин Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Марцин Т. О. 
Технологія бісквітних і пісочних виробів функціонального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Т. О. Марцин; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2010. - 23 c. - укp.

Формалізовано вимоги щодо розробки виробів функціонального призначення з використанням водорості, екстракту стевії, фруктози, житнього борошна та резистентного крохмалю Hi-Maize. Науково обгрунтовано й експериментально встановлено відмінності у закономірностях перебігу технологічних процесів за використання житнього борошна та комплексного введення дієтичних домішок. Встановлено закономірності утворення бісквітного тіста з використанням цистозіри, підсолоджувачів, житнього борошна та вилученням цукру. Визначено закономірності утворення пісочного тіста з екстрактом стевії зі зниженою кількістю цукру. Вдосконалено технологію створення борошняних кондитерських виробів функціонального призначення шляхом використання та раціонального комбінування сировинних інгредієнтів: водоростевої сировини, підсолоджувачів, крохмалю з харчовими волокнами, сухого молока та житнього борошна.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА372966 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Марцин Т. О. 
Технологія приготування м'ясних страв з застосуванням сучасних способів теплової обробки / Т. О. Марцин // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 150-156. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглянуто оптимальні параметри технологічного процесу приготування м'ясних страв у пароконвектоматі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л992.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Етнічна кулінарія : навч. посіб. / А. А. Мазаракі, М. Ф. Кравченко, Т. І. Юдіна, М. П. Демічковська, Т. О. Марцин, І. Ю. Антонюк, А. О. Медведєва; ред.: А. А. Мазаракі; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2021. - 455 c. - Бібліогр.: с. 451-455 - укp.

Розглянуто питання щодо формування характерних особливостей національних кухонь народів світу, на які впливають географічне положення країни, кліматичні та економічні умови, історичні традиції тощо, а також залежать від основного виду господарської діяльності тієї або іншої країни. Наведено дані щодо використання традиційної продовольчої сировини, способи кулінарно-технологічної обробки, що застосовуються в процесі приготування напівфабрикатів і готової до споживання продукції, в найбільш відомих національних кухнях народів світу. Досліджено основи й особливості вживання класичних і місцевих прянощів, пряних овочів, а також соусів, приправ для утворення і покращення смако-ароматичних властивостей їжі в національних кухнях. Особливу увагу приділено асортименту й технології, специфіці оформлення та подавання страв, виробів, напоїв, що притаманні національним кухням. Охарактеризовано особливості оформлення та подавання страв (Центральні і Східна Європа, Баланські країни, Закавказзя, Близький Схід, Африка, Східна Азія, Америка та Латинська Америка).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА862202 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського