Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>A=Мелетьєв А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Проценко Л. В. 
Удосконалення методики визначення пивоварних якостей хмелю в умовах міні-пивзаводів / Л. В. Проценко, А. Є. Мелетьєв // Хмелярство. - 1999. - № 20. - С. 68-76. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Пропонується вдосконалена методика визначення пивоварних якостей селекційних сортів і партій товарного хмелю та продуктів його переробки. Сконструйовано і виготовлено міні-пивоварню мінімальної потужності, що дає змогу з достатньою достовірністю моделювати технологію виготовлення пива у виробничих умовах і може бути використаною в науково-дослідних установах та на пивзаводах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж66190 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мелетьєв А. Є. 
Перспективи розроблення нових біологічно активних добавок на основі пива / А. Є. Мелетьєв, Н. А. Жестерева, С. І. Потапенко, О. М. Костюк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 45-47. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Показано можливість та доцільність використання пива як натуральної біологічно активної домішки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мелетьєв А. Є. 
Оптимізація нормування поліфенолів хмелю у пивоварінні / А. Є. Мелетьєв, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 20-22. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Установлено, що під час нормування хмелю співвідношення кількості внесених у сусло поліфенолів і альфа-кислот має перевищувати одиницю оптимальної норми поліфенолів хмелю 90 - 160 мг/л, що забезпечує високу стійкість пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Воронцова С. І. 
Визначення вмісту альфа-кислот у хмелі методом інфрачервоної спектроскопії / С. І. Воронцова, А. Є. Мелетьєв, П. О. Троценко, В. Є. Носенко, Г. М. Галак // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 49-52. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень з розробки швидкісного та безреагентного оптичного методу визначення вмісту альфа-кислот у хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектра. Новий метод сприяє оптимізації нормування й економії хмелю в пивоварінні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Проценко Л. В. 
Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів / Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, М. С. Бармаков, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 10-13. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Установлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю у шишках. Експериментально підтверджено доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для одержання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно поєднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Венгер О. О. 
Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива / О. О. Венгер, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, В. І. Бармакова, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 46-49. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Ключ. слова: хміль, альфа-кислоти, м'які смоли, ефірна олія, індекс старіння
Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Романова З. М. 
Приготування пива з використанням ізомеризованого екстракту хмелю / З. М. Романова, А. Є. Мелетьєв, В. Л. Прибильський, В. С. Зубченко, С. О. Сівакова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 29-31. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що використання нової хмелесировини у пивоварінні дозволить одержати пиво високої якості різних сортів із оптимальною специфічною гіркотою, властивим ароматом і смаком, із відмінними фізико-хімічними показниками поряд з економією хмелепродуктів та енергоресурсів у процесі виготовлення пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мелетьєв А. Є. 
Підвищення біологічної цінності та покращання смаку пива / А. Є. Мелетьєв, З. М. Романова, М. В. Карпутіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 73-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено особливості технології, органолептичні та аналітичні показники пива з використанням імбиру як нетрадиційної біологічно активної сировини для розширення асортименту напою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мелетьєв А. Є. 
Покращання якості пива з використанням замінників солоду / А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій, С. І. Літвінчук, Л. В. Проценко, Є. С. Богданов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 38-41. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мелетьєв А. Є. 
Перспективи застосування цукровмісних замінників солоду у виробництві пива / А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 117-120. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати впливу цукровмісних замінників солоду на основні показники технології та якості сусла і пива. Встановлено прискорення процесу і підвищення ступеня зброджування, а також визначено передумови досягнення оригінальних смакових властивостей під час розробки нових сортів пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського