Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Мелетьєв А$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10
|
| | | | |
1. |
Проценко Л. В. Удосконалення методики визначення пивоварних якостей хмелю в умовах міні-пивзаводів / Л. В. Проценко, А. Є. Мелетьєв // Хмелярство. - 1999. - № 20. - С. 68-76. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Пропонується вдосконалена методика визначення пивоварних якостей селекційних сортів і партій товарного хмелю та продуктів його переробки. Сконструйовано і виготовлено міні-пивоварню мінімальної потужності, що дає змогу з достатньою достовірністю моделювати технологію виготовлення пива у виробничих умовах і може бути використаною в науково-дослідних установах та на пивзаводах. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж66190 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Мелетьєв А. Є. Перспективи розроблення нових біологічно активних добавок на основі пива / А. Є. Мелетьєв, Н. А. Жестерева, С. І. Потапенко, О. М. Костюк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 45-47. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Показано можливість та доцільність використання пива як натуральної біологічно активної домішки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Мелетьєв А. Є. Оптимізація нормування поліфенолів хмелю у пивоварінні / А. Є. Мелетьєв, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 20-22. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Установлено, що під час нормування хмелю співвідношення кількості внесених у сусло поліфенолів і альфа-кислот має перевищувати одиницю оптимальної норми поліфенолів хмелю 90 - 160 мг/л, що забезпечує високу стійкість пива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Воронцова С. І. Визначення вмісту альфа-кислот у хмелі методом інфрачервоної спектроскопії / С. І. Воронцова, А. Є. Мелетьєв, П. О. Троценко, В. Є. Носенко, Г. М. Галак // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 49-52. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено результати експериментальних досліджень з розробки швидкісного та безреагентного оптичного методу визначення вмісту альфа-кислот у хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектра. Новий метод сприяє оптимізації нормування й економії хмелю в пивоварінні. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Проценко Л. В. Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів / Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, М. С. Бармаков, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 10-13. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Установлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю у шишках. Експериментально підтверджено доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для одержання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно поєднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Венгер О. О. Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива / О. О. Венгер, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, В. І. Бармакова, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 46-49. - Бібліогр.: 7 назв. - укp. Ключ. слова: хміль, альфа-кислоти, м'які смоли, ефірна олія, індекс старіння Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Романова З. М. Приготування пива з використанням ізомеризованого екстракту хмелю / З. М. Романова, А. Є. Мелетьєв, В. Л. Прибильський, В. С. Зубченко, С. О. Сівакова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 29-31. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Зазначено, що використання нової хмелесировини у пивоварінні дозволить одержати пиво високої якості різних сортів із оптимальною специфічною гіркотою, властивим ароматом і смаком, із відмінними фізико-хімічними показниками поряд з економією хмелепродуктів та енергоресурсів у процесі виготовлення пива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
8. |
Мелетьєв А. Є. Підвищення біологічної цінності та покращання смаку пива / А. Є. Мелетьєв, З. М. Романова, М. В. Карпутіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 73-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Досліджено особливості технології, органолептичні та аналітичні показники пива з використанням імбиру як нетрадиційної біологічно активної сировини для розширення асортименту напою. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
9. |
Мелетьєв А. Є. Покращання якості пива з використанням замінників солоду / А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій, С. І. Літвінчук, Л. В. Проценко, Є. С. Богданов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 38-41. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
10. |
Мелетьєв А. Є. Перспективи застосування цукровмісних замінників солоду у виробництві пива / А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 117-120. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено результати впливу цукровмісних замінників солоду на основні показники технології та якості сусла і пива. Встановлено прискорення процесу і підвищення ступеня зброджування, а також визначено передумови досягнення оригінальних смакових властивостей під час розробки нових сортів пива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|