Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Мукоїд Р$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Українець А. І. 
Змінення хімічного складу злаків як сировини для лікувально-оздоровчого харчування в процесі їх солодорощення / А. І. Українець, Н. О. Ємельянова, С. І. Потапенко, Р. М. Мукоїд // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 73-75. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено зміни хімічного складу пшениці, вівса та кукурудзи в процесі солодорощення з метою використання їх для приготування продуктів лікувально-профілактичного харчування. Встановлено, що основні зміни хімічного складу відбуваються під час пророщування пшениці протягом трьох діб, вівса - чотирьох і кукурудзи - семи діб.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мукоїд Р. М. 
Амінокислотний склад білків зерна різних сортотипів вівса / Р. М. Мукоїд, Н. О. Ємельянова, А. І. Українець, І. М. Свидинюк // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 14-16. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено амінокислотний склад нового сортотипу голозерного вівса як сировини для оздоровчих харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.3-301

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мукоїд Р. М. 
Удосконалення технології вівсяного солоду : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Р. М. Мукоїд; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2012. - 20 c. - укp.

Проведено порівняльний аналіз за фізико-хімічними та біохімічними показниками плівчастого та голозерного вівса. Досліджено хімічний склад голозерного вівса та його зміни в процесі солодорощення. Запропоновано математичну модель, що описує зміни екстрактивності солоду з голозерного вівса від впливу температури, вологості та тривалості солодорощення. Удосконалено солодоростильний апарат барабанного типу, що дозволяє інтенсифікувати виробничі процеси. Розроблено технологію солоду з голозерного вівса, введено його в рецептуру полісолодового екстракту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393865 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Прибильський В. Л. 
Використання рису в технології безалкогольного ферментованого напою / В. Л. Прибильський, Р. М. Мукоїд, Нгуен Фионг Донг // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 6/10. - С. 33-36. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Зазначено, що промислове виробництво безалкогольних ферментованих напоїв в Україні представлено тільки хлібним квасом, що обмежує потреби споживачів. Наведено результати досліджень щодо визначення можливості використання екстракту із зерна рису для інтенсифікації їх виробництва та розширення асортименту. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники сусла за різних співвідношень квасного та рисового складових. Досліджено динаміку бродіння сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кошова В. М. 
Характеристика різних сортів вівса / В. М. Кошова, Р. М. Мукоїд, О. О. Гуріна, А. В. Усач // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 213-219. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено сорти вівса: голозерний Скарб України і плівчастий Парламентський. Встановлено, що кращим із технологічної точки зору є перспективний сорт голозерного вівса. Встановлено, що за вмістом загальних амінокислот голозерний овес не переважає плівчастий. У порівнянні з плівчастим, вільних амінокислот більше у голозерного вівса. Досліджено, що сорти плівчастого і голозерного вівса є водочутливими та придатними для виробництва солоду. Переробка голозерного вівса надає можливість одержання харчових продуктів підвищеної харчової цінності за менших економічних затрат.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кошова В. М. 
Вплив температури води на тривалість замочування гречки / В. М. Кошова, Р. М. Мукоїд, А. О. Коберніцька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 1. - С. 216-221. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Булій Ю. В. 
Підвищення якості спирту етилового ректифікованого в процесі брагоректифікації / Ю. В. Булій, А. М. Куц, М. В. Бондар, Р. М. Мукоїд // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 17-24. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Сучасна траєкторія розвитку науково-технічного прогресу в Україні та світі : колект. монографія / С. О. Абрамов, В. М. Литвиненко, Р. О. Бабушкіна, О. А. Літвак, С. М. Шевченко, Ю. Д. Жданова, Т. О. Фіщук, О. М. Шушура, В. Г. Кушнеренко, Н. С. Папакіна, A. V. Antonenko, O. V. Vasylenko, M. Y. Kryvoruchko, H. A. Tolok, N. M. Stukalska, K. O. Prikhodko, O. V. Dzyundzya, А. М. Пархоменко, Р. М. Мукоїд, Д. О. Петраченко, В. В. Ігнатишин, Н. П. Савченко, Т. А. Ємел'янова; ред.: Т. А. Ємел'янова; Херсонський державний аграрно-економічний університет. - Львів : Ліга-Прес, 2021. - 415 c. - Бібліогр. в кінці ст. - укp. - англ.

Визначено шляхи розвитку науково-технічного прогресу в Україні та світі. Розглянуто питання впровадження інноваційних технології, розвитку економіки та менеджменту в промисловості. Висвітлено тенденції розвитку сучасних інформаційних систем і технологій, новітні напрямки розвитку біотехнологій та біотехнологічної промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У50-55 + У9(4УКР)0-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА860910 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського