Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (15)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Некрасов П$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 22
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Некрасов П. А. 
Вміст sup137/supCs, sup144/supCe, sup40/supK, sup226/supRa та sup232/supTh в компонентах трансформованих гідроценозів Середнього Побужжя / П. А. Некрасов, Л. В. Бондаренко // Вісн. пробл. біології і медицини. - 1999. - Вип. 15. - С. 27-30. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*820*801

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69290 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Данилова Л. А. 
Технологія пива : Навч. посіб. / Л. А. Данилова, П. О. Некрасов; Наці. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2006. - 224 c. - Бібліогр.: с. 197. - укp.

Розглянуто теоретичні та практичні засади технології пивоварства з врахуванням сучасних технологічних рішень вітчизняних і закордонних виробників. Охарактеризовано органолептичні властивості та хімічний склад пива, його смакові недоліки, штами пивних дріждів. Наведено відомості щодо особливостей здійснення контролю сировини, напівфабрикатів і виробничих процесів, що забезпечуть ефективність технології та високу якість пива.

Рассмотрены теоретические и практические основы технологии пивоварения с учетом современных технологических решений отечественных и зарубежных производителей. Охарактеризованы органолептические свойства и химический состав пива, его вкусовые недостатки, штамы пивных дрожжей. Приведены данные, касающиеся особенностей осуществления контроля сырья, полуфабрикатов и производственных процессов, обеспечивающих эффективность технологии и высокое качество пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876я73-1

Шифр НБУВ: ВА681059 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Некрасов П. О. 
Ферментна технологія модифікування жирів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.06 / П. О. Некрасов; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2004. - 21 c. - укp.

Доведено підпорядкованість дії ферменту, продуцентом якого є мікроорганізм Candida antarctica, кінетиці Міхаеліса - Ментен та знайдено відповідні кінетичні константи. Визначено раціональні умови дії ферментних препаратів "Новозім 398" та "Ліпозим TL IM" у разі модифікування жирової сировини. Доведено можливість використання ферментного препарату "Ліпозим TL IM" для модифікування рослинних жирів шляхом ацидолізу. Досліджено кінетику ферментної переетерифікації та визначено математичну модель залежності ступеня перетворення вихідного компонента від часу. Установлено кількісні залежності складу та властивостей продуктів ферментної переетерифікації від складу вихідної сировини. На базі визначених закономірностей створено технологію модифікування жирів за допомогою ферментів та рецептури ферментно-переетерифікованих жирів. Одержано комплекс даних щодо органолептичних і фізико-хімічних характеристик одержаних модифікованих жирів. За результатами дослідно-промислових і промислових випробувань установлено можливість одержання модифікованих жирів з заданими властивостями шляхом ферментної переетерифікації.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.34

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА330183 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Некрасов П. О. 
Науково-практичні основи технології жирів функціонального призначення : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.06 / П. О. Некрасов; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2010. - 36 c. - укp.

Обгрунтовано використання ферментативних технологій під час виробництва функціональних жирових систем, що виключає недоліки традиційних хімічних процесів. Розглянуто механізми ферментативних процесів: гліцеролізу й етанолізу жирів, етерифікації жирних кислот гліцерином та етанолом, а також трансетерифікації жирів та етилових ефірів. Встановлено основні закономірності кінетики ферментативних процесів одержання жирів функціонального призначення та розроблено відповідні математичні моделі. Визначено термодинамічні параметри та зроблено висновки щодо внеску кожної з реакцій, які відбуваються під час ферментативного гліцеролізу та трансетерифікації жирів, в перебіг загальних процесів у цілому. Комбінуванням методів генетичних алгоритмів і нейронних мереж оптимізовано за критерієм максимального виходу цільових продуктів параметри ферментативних процесів, що є основою технологій одержання жирів функціонального призначення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА378171 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Товажнянський Л. Л. 
Теоретичні основи харчових технологій : навч. посіб. / Л. Л. Товажнянський, В. А. Домарецький, А. М. Куц, Ф. Ф. Гладкий, Л. А. Данилова, В. Д. Ганчук, П. О. Некрасов, Ю. Ф. Снєжкін, І. В. Мельник; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2010. - 719 c. - Бібліогр.: 36 назв. - укp.

Розкрито теоретичні та практичні основи харчування людини, основні закономірності харчових технологій (ХТ), комплексний підхід до удосконалення та розробки інноваційних технологій, фізико-хімічні, біохімічні та мікробіологічні основи ХТ, а також основи довготривалого зберігання харчових продуктів без змін їх якісних показників. Особливу увагу приділено питанням ресурсозбереження в харчовій промисловості.

Раскрыты теоретические и практические основы питания человека, основные закономерности пищевых технологий (ПТ), комплексный подход к усовершенствованию и разработке инновационных технологий, физико-химические, биохимические и микробиологические основы ПТ, а также основы продолжительного хранения пищевых продуктов без измененений их качественных показателей. Внимание уделено вопросам ресурсосбережения в пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Некрасов П. О. 
Дослідження впливу діацилгліцеринів на поліморфні перетворення у функціональних жирових системах / П. О. Некрасов, О. В. Подлісна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 4/5. - С. 4-7. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Некрасов П. О. 
Дослідження кінетики ферментативного ацидолізу жирів / П. О. Некрасов, О. В. Подлісна, О. П. Некрасов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 6/6. - С. 65-68. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Математично змодельовано кінетику ферментативного ацидолізу жирів. Визначено константи швидкостей прямих і зворотних реакцій, а також їх константи рівноваги.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г246.154.3-27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Некрасов П. О. 
Дослідження структурних властивостей функціональних жирових систем при зберіганні / П. О. Некрасов, О. В. Подлісна, О. П. Некрасов, Я. М. Таратун // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 5/6. - С. 17-20. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено структурні та морфологічні характеристики жирових систем, збагачених діацилгліцеринами, за допомогою методів ядерного магнітного резонансу та поляризаційної мікроскопії. Одержано математичну модель процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Некрасов П. О. 
Дослідження фізіологічного впливу майонезу, виготовленого на основі діацилгліцеринової олії / П. О. Некрасов, В. Г. Гопкалов, Ю. М. Плахотна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 3/8. - С. 59-63. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Досліджено вплив майонезу, збагаченого діацилгліцеринами, на процеси обміну в організмі. Одержані дані свідчать про нетоксичність продукту. Майонез, виготовлений на основі діацилгліцеринової олії, проявляє гіпохолестеринемічні, гіпотриацилгліцеринемічні та антиатерогенні властивості у порівнянні зі звичайним майонезом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Некрасов П. О. 
Математичне моделювання ферментативного гліцеролізу жирів / П. О. Некрасов, М. М. Малько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 75-78. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Здійснено математичне моделювання ферментативного гліцеролізу жирів. Визначено константи швидкостей прямих і зворотних реакцій, що є складовими вказаного процесу, а також константи рівноваги кожної з них.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Некрасов П. О. 
Оптимізація параметрів процесу одержання структурованих ліпідів / П. О. Некрасов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 5/6. - С. 12-15. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Використання методів генетичних алгоритмів і нейронних мереж дозволило встановити оптимальні режими ферментативної трансетерифікації жирів. Результати лабораторних і дослідно-промислових випробовувань підтвердили адекватність моделювання оптимуму.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.34

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Некрасов П. О. 
Удосконалення технології ферментативного гідролізу жирів / П. О. Некрасов, Ю. М. Плахотна, О. П. Некрасов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 4/6. - С. 18-23. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Досліджено гідроліз олії під дією ферментних препаратів вітчизняного та закордонного виробництва. Створено математичні моделі процесів та оптимізовано їх параметри.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.35-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Некрасов П. О. 
Особливості структурно-механічних характеристик майонезів функціонального призначення / П. О. Некрасов, Ю. М. Плахотна, О. П. Некрасов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 2/12. - С. 53-55. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Установлено, что поведение функциональных майонезов подчиняется модели Хершеля - Балкли и определены соответствующие реологические константы. Выяснено, что введение диацилглицеринов в состав жировой основы майонезов обуславливает большую степень структурированности систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Некрасов П. О. 
Підвищення ефективності екстракції олії із соняшникової макухи біокаталітичним шляхом / П. О. Некрасов, О. П. Некрасов, О. В. Аверіна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 3/6. - С. 4-6. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Установлено оптимальні умови та одержано математичну модель, що дозволяє прогнозувати вплив кожного параметра на результативність ферментативного процесу підготовки соняшникової макухи до вилучення олії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Гладкий Ф. Ф. 
Технологія модифікованих жирів : навч. посіб. для студ. спец. 7.05170102 "Технологія жирів і жирозамінників" / Ф. Ф. Гладкий, В. К. Тимченко, І. М. Демидов, П. О. Некрасов, О. М. Півень; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х. : Підручник НТУ "ХПІ", 2012. - 199 c. - Бібліогр.: с. 197-199 - укp.

Розглянуто теоретичні основи та промислові способи гідрогенізування, хімічного та ферментного переетерифікування, фракціювання та купажування олій і жирів. Висвітлено основи технології стабілізації модифікованих жирів за допомогою жиророзчинних екстрактів декількох рослин і способи підвищення термінів зберігання жировмістних продуктів. Розглянуто методи дослідження та контролювання модифікованих жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА757788 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гладкий Ф. Ф. 
Технологія модифікованих жирів : навч. посіб. для судентів ВНЗ / Ф. Ф. Гладкий, В. К. Тимченко, І. М. Демидов, П. О. Некрасов, О. М. Півень, З. П. Федякіна; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". - 2-ге вид., переробл. - Харків : Підручник НТУ "ХПІ", 2014. - 202 c. - Бібліогр.: с. 199-202 - укp.

Розглянуто теоретичні основи та промислові способи гідрування, хімічного та ферментного переетифікування, фракціювання та купажування олій і жирів. Викладено основи технології стабілізації модифікованих жирів за допомогою жиророзчинних екстрактів декількох рослин і способи підвищення термінів зберігання жировмістивних продуктів. Розглянуто методи дослідження та контролювання модифікованих жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА779156 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Некрасов П. А. 
Медико-биологическое исследование напитка кисломолочного детского питания "Биолакт" / П. А. Некрасов, Н. А. Ткаченко, А. С. Авершина // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 5/10. - С. 34-39. - Библиогр.: 21 назв. - рус.

Приведены результаты медико-биологического исследования напитков кисломолочных детского питания "Биолакт", выработанных по усовершенствованной технологии. Установлено, что предварительный ферментативный гидролиз казеина снижает аллергическое воздействие на организм; введенные комплексы витаминов и минеральных веществ улучшают гематологические показатели крови; использованные в составе заквасочной композиции лактобациллы и бифидобактерии способствуют нормализации состава индигенной микрофлоры.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Некрасов П. А. 
Радионуклиды в некоторых компонентах экосистем верхней части Запорожского водохранилища и водоемов поймы / П. А. Некрасов, Л. В. Бондаренко // Гидробиол. журн.. - 2001. - 37, № 4. - С. 68-75. - Библиогр.: 10 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*822.222*801.1-652.15

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29103 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Научно-практические основы технологии бродильных производств : учеб. пособие для студентов всех форм обучения по направлению "Пищевые технологии и инженерия" по специальности "Технологии продуктов брожения и виноделия" / Ф. Ф. Гладкий, Л. А. Данилова, П. А. Некрасов, И. Н. Демидов, Т. А. Березка; Нац. техн. ун-т "Харьков. политехн. ин-т". - Харьков : Підручник НТУ "ХПІ", 2014. - 199 c. - Библиогр.: с. 199 - рус.

Рассмотрены вопросы физиологии дрожжей, приведены принципы регуляции метаболизма у эукариотических клеток и растительных организмов. Изложены биохимические основы обмена веществ в дрожжевой клетке - сбраживание сахара и метаболизм углеводов азотистых веществ, жиров и минеральных веществ. Обосновано влияние факторов внешней среды на рост и жизнедеятельность микроорганизмов. Дана информация о ферментах и ферментативных процессах при получении питательных сред в бродильных производствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА789589 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ткаченко Н. А. 
Оптимізація рецептурного складу напою оздоровчого призначення на основі сироватки / Н. А. Ткаченко, П. О. Некрасов, С. І. Вікуль // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 1/10. - С. 49-57. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Наведено результати досліджень щодо обгрунтування раціональних параметрів екстрагування біологічно активних речовин із квітів Tagetes patula. Оптимізовано рецептурний склад напою оздоровчого призначення на основі сирної сироватки, настою з квітів T. patula, ягідного наповнювача "Лісова ягода". Наведено рекомендації щодо розробки технологій неферментованих і ферментованих сироватково-рослинних напоїв оздоровчого призначення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського