Нетребський О. А. Наукові основи і практика інтенсифікації здрібнення зерна : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.02 / О. А. Нетребський; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2006. - 33 c. - укp.
Обгрунтовано об'єктивну необхідність і розроблено наукові засади та методи комплексної інтенсифікації процесу та технології здрібнювання зерна пшениці та жита в борошно. Наведено нові технологічні схеми та режими систем оббивних і сортових помелів даних рослин за умов застосування нових способів здрібнення та відцентрового вальцьового верстата. Скорочено кількість систем у оббивному помелі пшениці до двох, у житньому - до трьох. Одержано борошно оббивне пшеничне високодисперсне з покращеними хлібопекарськими властивостями.