Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (9)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Никифоров Р$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16

      
Категорія:    
1.

Сімакова О. О. 
Основи наукових досліджень : Навч. посіб. / О. О. Сімакова, Р. П. Никифоров; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2006. - 134 c. - Бібліогр.: с. 131-133. - укp.

Розглянуто роль науки за сучасних умов, описано етапи підготовки наукових кадрів. Наведено характеристики та структуру наукових установ України. Висвітлено проблеми організації науково-дослідної роботи й етапи накопичення наукової інформації. Розглянуто особливості формулювання теми, цілей і задач дослідження, проведення експерименту й оформлення їх результатів. Подано відомості щодо підготовки рефератів, доповідей, курсових і дипломних робіт студентів.

Рассмотрена роль науки в современных условиях, описаны этапы подготовки научных кадров. Приведены характеристики и структура научных учреждений Украины. Освещены проблемы организации научно-исследовательской работы и этапы накопления научной информации. Рассмотрены особенности формулирования темы, целей и задач исследования, проведения эксперимента и оформления их результатов. Представлены данные о подготовке рефератов, докладов, курсовых и дипломных работ студентов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч215я73

Шифр НБУВ: ВА679352 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Куценко С. Н. 
Артродезирующие операции: возврат к прошлому или метод выбора в нестандартных хирургических ситуациях / С. Н. Куценко, Р. Р. Никифоров // Ортопедия, травматология и протезирование. - 2004. - № 2. - С. 105-109. - Библиогр.: 4 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.148-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26813 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Куценко С. Н. 
Мультиостеосинтез переломов шейки бедренной кости по Блискунову / С. Н. Куценко, А. П. Салий, Авад. Авад Басель Араби, Д. А. Митюнин, А. В. Слюсаренко, Р. Р. Никифоров, Баха Алла. Баха Алла Эддин Хуссеин // Літопис травматології та ортопедії. - 2003. - № 3-4. - С. 81-84. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Висвітлено питання оперативного лікування переломів шийки стегнової кістки. На підставі раніше проведених біомеханічних і математичних розрахунків, детального морфометричного дослідження 150-ти стегнових кісток був удосконалений мультиостеосинтез спицями по периметру перетину шийки стегнової кістки. Для здійснення способу було розроблено принципово нове технічне оснащення (кондукторний пристрій, вузол фіксації кінців спиць). Клінічну частину роботи засновано на аналізі лікування 102-х хворих, з них досліджувану групу представлено 40-ка хворими, які були оперовані вдосконаленим способом (остеосинтез по периметру перетину шийки стегнової кістки), контрольну групу представлено 62-ма хворими раніше оперованими способом остеосинтеза по колу шийки стегнової кістки. Свідченнями до остеосинтезу були переломи шийки стегнової кістки у осіб молодого та середнього віку. Віддалені результати вивчено у строк понад 12 місяців. У досліджуваній групі оперованих вдосконаленим способом добрі результати одержано у 85,3 % (у контрольній групі - 62,9 %).


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.198.53

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70142 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сімакова О. О. 
Основи наукових досліджень : навч. посіб. / О. О. Сімакова, Р. П. Никифоров; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - 2-ге вид., переробл. - Донецьк, 2011. - 170 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Висвітлено роль науки за сучасних умов, етапи підготовки наукових кадрів, наведено характеристику й описано структуру наукових установ України. Увагу приділено організації науково-дослідної роботи, розглянуто етапи накопичення наукової інформації, формулювання теми, цілей і задач дослідження, теоретичного дослідження, проведення експерименту й оформлення результатів наукового дослідження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч215 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА746865 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Никифоров Р. П. 
Технологія напівфабрикатів для збитої десертної продукції на основі нежирної молочної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16 / Р. П. Никифоров; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 19 c. - укp.

Обгрунтовано використання ягід кизилу та терну, що є джерелом пектинових речовин, і білкових речовин знежиреного молока в технології напівфабрикатів для збитої десертної продукції без використання піно- та структуроутворювачів. Визначено роль пектинових речовин ягід кезилу та терну в процесі піноутворення, а також вплив гідротермічної обробки на нагромадження водорозчинних пектинових речовин у пюре ягід. Висвітлено можливість розробки модифікованого способу осадження білків знежиреного молока за рахунок власних кислот ягід кизилу та терну, експериментально встановлено й оптимізовано технологічні параметри процесу осадження білків знежиреного молока. Обгрунтовано умови переведення функціонально-технологічних речовин білково-вуглеводних згустків у розчинний стан шляхом термічної обробки з додаванням фосфатів. Визначено технологічні параметри та режими одержання напівфабрикатів для виробництва збитої десертної продукції. Встановлено закономірності впливу білково-вуглеводних напівфабрикатів на піноутворювальну здатність і стійкість піни яєчного білка й обгрунтовано раціональну частку їх внесення до збитих систем на основі яєчного білка. Розроблено технологію й асортимент білково-вуглеводних напівфабрикатів, визначено комплекс їх споживчих і технологічних властивостей, умови та терміни їх зберігання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА369575 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гніцевич В. А. 
Технологія харчових продуктів із заданими властивостями на основі вторинної молочної та рослинної сировини : монографія / В. А. Гніцевич, Р. П. Никифоров, Н. А. Федотова, Н. В. Кравченко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : Донбас, 2014. - 336 c. - укp.

Розглянуто сучасний стан технології харчових продуктів із заданими властивостями на основі вторинної молочної та рослинної сировини. Проаналізовано останні дослідження з комплексного використання вторинних продуктів переробки молока і місцевої рослинної сировини. Подано нові науково обгрунтовані результати в галузі харчових технологій, що вирішують актуальну та пріоритетну проблему забезпечення України новими харчовими продуктами, спрямованими на подолання білкової недостатності шляхом використання вторинної молочної сировини, і створення напівфабрикатів широкого спектру застосування. Зазначено, що одержані результати в сукупності є суттєвими для створення інноваційних наукомістких технологій та інноваційних продуктів у харчовій промисловості, орієнтованих як на внутрішній, так і на зовнішній ринок, і, безумовно, вони займуть істотне місце у створенні в Україні індустрії здорового харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3 + Л994-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА785356 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Юдіна Т. І. 
Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин / Т. І. Юдіна, І. А. Назаренко, Р. П. Никифоров // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 3/10. - С. 10-14. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено якість молочно-рослинних фаршів (МРФ) на основі концентрату зі сколотин. Визначено харчову цінність розроблених продуктів, кількісний та якісний склад білків, мінеральних речовин і вітамінів. Розраховано амінокислотний скор дослідних зразків, визначено ступінь перетравлення та відносну біологічну цінність МРФ на основі концентрату зі сколотин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Никифоров Р. П. 
Обгрунтування технології емульсійних соусів із застосуванням білково-вуглеводного напівфабрикату / Р. П. Никифоров, В. А. Гніцевич // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 3/10. - С. 15-19. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Обгрунтовано можливість застосування як ефективної емульгувальної системи білково-вуглеводний напівфабрикат (БВНФ). Встановлено, що БВНФ має високі стабілізувальні та емульгулювальні властивості. Визначено раціональну частку введення напівфабрикату до емульсійної продукції, обгрунтовано концентрацію гуарової каміді для стабілізації емульсійних систем, визначено залежність їх стабільності від рН середовища та температури емульгування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Куценко С. Н. 
Хирургическое лечение посттравматических укорочений бедра, осложненных стойкими разгибательными контрактурами коленного сустава / С. Н. Куценко, Р. Р. Никифоров, Д. А. Митюнин, Сюй Лей // Травма. - 2013. - 14, № 1. - С. 34-39. - Библиогр.: 15 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.285.406.5-5

Шифр НБУВ: Ж23024 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Куценко С. Н. 
Комплексное лечение переломов большеберцовой кости с использованием блокируемых фиксаторов Блискунова у пациентов с расстройствами репаративного остеогенеза / С. Н. Куценко, Д. А. Митюнин, Р. Р. Никифоров // Травма. - 2013. - 14, № 1. - С. 47-49. - Библиогр.: 16 назв. - рус.

Приведены данные анализа лечения переломов, ложных суставов и несросшихся переломов большеберцовой кости с применением блокирующих фиксаторов Блискунова. Под наблюдением находились 96 пациентов. Отмечено, что использование заблокированных фиксаторов Блискунова при переломах костей голени и их последствиях позволило достичь хороших результатов лечения. Комплексный подход к проблеме нарушений процессов регенерации костной ткани значительно увеличивает процент позитивных результатов лечения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.198.53-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23024 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Никифоров Р. Р. 
Механико-математическая модель системы металлоостеосинтеза и расчет ее напряженно-деформированного состояния / Р. Р. Никифоров, С. Н. Куценко, Ю. А. Костандов, Р. С. Рамский, И. Е. Шиповский, Д. А. Митюнин, Лей Сюй // Травма. - 2013. - 14, № 3. - С. 43-51. - Библиогр.: 14 назв. - рус.

Широкое внедрение в последние десятилетия интрамедуллярного блокируемого остеосинтеза показало необходимость исследования допустимых значений компрессии при использовании металлоконструкций, т.е. расчета на прочность системы "металл - кость". Представлены материалы исследования напряженно-деформированного состояния системы металлоостеосинтеза при использовании блокируемого фиксатора Блискунова. Для исследования напряженно-деформированного состояния конструкций использовались аналитические или численные расчеты, проводились натурные или модельные эксперименты. Анализ результатов расчетов напряженно-деформированного состояния модели системы "фиксатор - кость", проведенных для областей, наиболее опасных с точки зрения прочности при диаметре фиксатора 10 мм, диаметре блокирующих винтов 5 мм, диаметре компрессирующего винта 7 мм, позволяет сделать следующие выводы: задание компрессии путем перемещения компрессирующего винта больше чем на 1,5 мм приводит к смятию кости в зоне более 50 % площади сечения в местах блокирующих элементов и создает в стенках паза фиксатора напряжение, которое приближается к границе прочности титанового сплава; допустимым является задание компрессии путем смещения компрессирующего винта М-7 на величину до 1,0 мм, что соответствует одному его обороту после надежного введения в полный контакт отломков кости.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.148.83-588.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23024 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Никифоров Р. П. 
Дослідження впливу білково-вуглеводного напівфабрикату на технологічні властивості дріжджового тіста, отриманого прискореним способом / Р. П. Никифоров, С. Ю. Попова, А. В. Слащева, Ю. М. Коренець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 2/11. - С. 24-32. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Доведено перспективність використання білково-вуглеводного напівфабрикату (БВН) у технології дріжджового тіста, одержаного прискореним способом. Досліджено хімічний та амінокислотний склад БВН. Встановлено, що використання БВН у технологічному процесі виробництва дріжджового тіста надає можливість не тільки підвищити біологічну цінність, але і цілеспрямовано впливати на технологічні властивості тіста та інтенсивність бродіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Слащева А. В. 
Обгрунтування доцільності використання білково-вуглеводного напівфабрикату в технології продукції з дисперсною структурою / А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, С. Ю. Попова, Ю. М. Коренець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 2/11. - С. 64-71. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Запропоновано стратегію розроблення замороженої десертної продукції на основі нежирної молочної та рослинної сировини. Визначено вміст у білково-вуглеводних напівфабрикатах основних інгредієнтів, серед яких білково-вуглеводний згусток, ягідне пюре та цукор. Встановлено, що сумісне використання модифікованої молочної та рослинної сировини за умов науково-обгрунтованого ведення технологічного процесу здатне надавати системі нових властивостей піноутворювального та стабілізувального характеру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Попова С. Ю. 
Дослідження впливу сухого білково-вуглеводного напівфабрикату на структурно-механічні властивості дріжджового тіста, отриманого прискореним способом / С. Ю. Попова, А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, Ю. М. Коренець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 5/11. - С. 39-45. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Доведено перспективність використання сухого білково-вуглеводного напівфабрикату (СБВН) у технології дріжджового тіста, одержаного прискореним способом. Досліджено структурно-механічні, пружньо-еластичні та реологічні властивості тіста залежно від концентрації СБВН. Встановлено, що використання СБВН у технологічному процесі виробництва дріжджового тіста нанадає можливість коригувати силу борошна та цілеспрямовано впливати на реологічні властивості тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Теоретико-методологічні засади розвитку фінансової системи України на основі інноваційно-інвестиційних стратегій : колект. монографія / Є. В. Буряк, І. М. Бітюк, А. Г. Бухтіарова, В. М. Вареник, С. М. Ганзюк, Т. В. Горохова, Грубляк, Ю. Ф. Гудзь, Ю. Д. Гусак, Н. Е. Дєєва, М. С. Зінюк, О. В. Калінін, В. С. Коверза, М. С. Куртяник, Т. Д. Косова, М. О. Кохан, А. І. Крисак, О. Ю. Лактіонова, О. В. Нєізвєстна, Л. С Омельченко, З. С. Пестовська, О. А. Петрух, І. Й. Плікус, В. Д. Понікаров, А. Ю. Семеног, В. В. Семеног, Н. О. Слободянюк, А. А. Супрун, Н. В. Супрун, О. А. Федорищева, О. В. Фінагіна, О. В. Хаджинова, Т. М. Черната, М. О. Юнацький, З. В. Юринець, Е. О. Юрій, Н. Л. Ющенко, В. А. Янковський, О. В. Ярошевська; ред.: Т. Д. Косова, Н. О. Слободянюк, О. Б. Чернега, Р. П. Никифоров, Т. В. Кожухова, Н. Е. Дєєва, К. С. Салига, О. В. Манжура, О. В. Хаджинова, О. В. Нєізвєстна, Ю. Ф. Гудзь, М. О. Юнацький; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. - Кривий Ріг : Чернявський Д. О., 2019. - 298 c. - укp.

Висвітлено податково-бюджетні механізми антикризового управління національною економікою, надано оцінку ефективності управління грошовими потоками в економіці України. Обгрунтовано фінансове забезпечення місцевих бюджетів в умовах децентралізації. Розглянуто фондовий ринок в системі забезпечення макроекономічного зростання та концепти фінансового регулювання фондової діяльності суб'єктів господарювання. Окреслено фінансово-інвестиційні стратегії розвитку національної економіки. Запропоновано розробку магістральних напрямів реалізації стратегії фінансово-економічного регулювання земельних відносин. Розкрито суть криптовалюти як нового інвестиційного інструменту. Наведено фінансове підгрунтя інноваційного розвитку сфери охорони здоров'я України. Увагу приділено фінансовій безпеці національної економіки та виокремлено фінансову розвідку як основу системи фінансового моніторингу країни.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)261.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА838154 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Никифоров Р. П. 
Стан і особливості розвитку ресторанного бізнесу у світі / Р. П. Никифоров // Бізнес Інформ. - 2020. - № 12. - С. 202-208. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Одним із найбільш динамічно зростаючих різновидів підприємницької діяльності у світі є ресторанний бізнес. Зміни контексту розвитку, у т. ч. збільшення частки середнього класу, зміна цінностей, міграція та номадизм, диджиталізація, збільшення популяції населення, урбанізація, активний розвиток туризму та гостинності позначаються на стані та особливостях розвитку ресторанного бізнесу у світі. Визначено основні детермінанти, що визначають сучасний стан і особливості розвитку ресторанного бізнесу у світі; наведено авторський підхід до розуміння сутності поняття "ресторанний бізнес"; ідентифіковано основні сегменти та особливості сучасного розвитку ресторанного бізнесу у світі. Установлено, що на сучасному етапі розвитку світового ресторанного бізнесу йому притаманні такі особливості: асиметричність і поляризація розвитку (найбільша зацікавленість у їжі поза домом, а отже, і найбільш активний розвиток ресторанного бізнесу, фіксується у Америці та Азійсько-Тихоокеанському регіоні. За ними йде Європа, потім - Середній Схід і Азія. Найвищий рівень територіальної неоднорідності розвитку ресторанного бізнесу характерний для Близького Сходу та Африки, Америки, порівняно меншим рівнем неоднорідності характеризується Азійсько-Тихоокеанський регіон та Європа. Найвищий рівень концентрації розвитку ресторанного бізнесу характерний для Азійсько-Тихоокеанського регіону, найменший - для Близького Сходу та Африки); диспропорційність розвитку (найбільші диспропорції між розвитком сегментів ресторанного бізнесу фіксуються в Азійсько-Тихоокеанському регіоні (ресторани із повним спектром послуг суттєво переважають над іншими організаційними формами ресторанного бізнесу в регіоні), найменші - Близькому Сході та в Африці)); полісуб'єктність (суб'єктна структура ресторанного бізнесу дуже складна та неоднорідна, вона включає не лише ресторани, але й бари, кафе, кав'ярні, їдальні тощо); активна віртуалізація та диджиталізація (ресторани та інші суб'єкти ресторанного бізнесу все частіше створюють віртуальні платформи, на яких можна замовити їжу, отримати вичерпну інформацію про заклад тощо, активно взаємодіють зі своїми споживачами в соціальних мережах, збільшують бюджет витрат на онлайн-маркетинг, залучають робототехніку).


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.420

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського