Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Одарченко А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Одарченко А. М. 
Товарознавчі вимоги до стабілізованих плодоовочевих напівфабрикатів консервованих холодом : Навч. посіб. / А. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 324 c. - Бібліогр.: 304 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7я73-1

Шифр НБУВ: ВА660102 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Одарченко А. М. 
Товарознавство молочних товарів : навч. посіб. / А. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2007. - 336 c. - Бібліогр.: с. 333-335. - укp.

Описано види молочних товарів, зокрема, молоко питне, вершки, знежирене молоко, рідкі молочні продукти (МП) дитячого харчування, сухі та згущені МП (згущені молочні консерви, сухі МП), морозиво, кисломочні продукти (кефір, йогурт, ряжанка, кисляк, ацидофільні продукти, сметана, сир кисломолочний), масло вершкове, сири. Розкрито значення сирів у харчуванні людини, запропоновано їх класифікацію. Наведено товарознавчу характеристику та споживчі властивості вершкового масла. Проаналізовано особливості технології морозива основних видів, обробки молока.

Рассмотрены виды молочных товаров, в частности, молоко питьевое, сливки, обезжиренное молоко, жидкие молочные продукты (МП) детского питания, сухие и сгущенные ПМ (сгущенные молочные консервы), мороженое, кисломолочные продукты (кефир, йогурт, ряженка, кисляк, ацидофильные продукты, сметана, сыр кисломолочный), масло сливочное, сыры. Раскрыто значение сыров в питании человека, предложена их классификация. Приведены товароведческая характеристика и потребительские свойства сливочного масла. Проанализированы особенности технологии мороженого основных видов, обработки молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689806 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Одарченко А. М. 
Вплив мікробного полісахариду "ксантан" на якість заморожених плодоовочевих паст в процесі їх зберігання у замороженому стані : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.15 / А. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72 + Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327881 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Одарченко А. М. 
Дослідження змін вмісту каротиноїдів та вітаміну С фруктових начинок за різних температур зберігання / А. М. Одарченко, А. О. Пак, А. В. Євтушенко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 1/6. - С. 65-68. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Одарченко А.  
Зміни анатомічної будови заморожених ягід залежно від попередньої обробки / А. Одарченко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 117-122. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Вивчено вплив попередньої технологічної обробки (часткове зневоднення та обробка розчином Na-КМЦ) і заморожування ягід суниці, малини, агрусу та смородини чорної на зміну їх анатомічної будови як одного із основних показників якості замороженої рослинної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Технічне регулювання. Основи стандартизації, метрології та управління якістю : навч. посіб. / С. В. Бізікін, А.М. Одарченко, О. В. М'ячиков, С.В. Ожеред; Держ. інспек. сіл. госп-ва в Харк. обл., Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : Іванченко І.С., 2013. - 590, [8] c. - Бібліогр.: с. 583-590 - укp.

Розглянуто види та категорії стандартів. Класифіковано норматинві документи та їх умовні позначення. Викладено правові аспекти стандартизації. Вивчено структуру та функції метрологічної служби України. Проаналізовано вітчизняний досвід управління якістю продукції. Визначено сутність системи менеджменту якості. Доведено необхідність сертифікації. Приділено увагу основним положенням стандартів ІСО серії 9000. Розглянуто діаграму Парето.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.ц я73 + Ж10 я73 + У9(4УКР)0-823.2-44 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА768536 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Одарченко А. М. 
Наукові основи формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом / А. М. Одарченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 40-42. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто питання доповнення наукових основ формування якості харчових продуктів у разі консервування заморожуванням. Маючи теоретичні уявлення та практичні розробки, складено своєрідну систему оцінки якості для асортименту замороженої продукції та окремих її видів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Одарченко А. М. 
Вплив попередньої технологічної обробки на процес заморожування овочевого напівфабрикату / А. М. Одарченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 5/10. - С. 29-33. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Надано результати досліджень впливу низьких температур і попередньої технологічної обробки перед заморожуванням на якість овочевих напівфабрикатів для перших і других страв на основі буряку столового. Встановлено зміни діапазонів температур кристалізації та плавлення води в досліджуваних зразках за різних режимів тушіння, а також зміни швидкості заморожування за різних режимів підсушування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Одарченко А. М. 
Розвиток наукових основ формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.13 / А. М. Одарченко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса, 2014. - 36 c. - укp.

Викладено питання формування та покращання якості замороженої сировини та харчових продуктів шляхом обгрунтування раціональних режимів термічної зворотності технологічних процесів заморожування, холодильного зберігання та розморожування. Уперше сформульовано основні положення та принципи складання систем оцінювання якості для управління технологічним процесом консервування холодом із використанням параметра стану вологи відносно сухої речовини, що характеризує термічну зворотність властивостей сировини та харчових продуктів відносно операцій заморожування - розморожування. Визначено режими ступінчастого нагрівання й температуру зразків, що практично збігається з температурою під час їх заморожування, тобто здійснено термічну зворотність процесу заморожування - розморожування з нульовою площею гістерезису кінетики температур. Подальшого розвитку набули теоретичні та практичні знання про процеси заморожування сировини та харчових продуктів, що проходять технологічну обробку перед заморожуванням, а саме: досліджено вплив фазових переходів, склування, кінетики заморожування, кількості вимороженої та невимороженої вологи на якість та функціонально-технологічні властивості нових видів напівфабрикатів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА405599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Одарченко А. М. 
Заморожені напівфабрикати з овочевої сировини : монографія / А. М. Одарченко, Т. В. Карбівнича; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 194 c. - Бібліогр.: с. 149-161 - укp.

Розглянуто товарознавчі показники овочевої сировини та сучасні засоби її переробки на напівфабрикати. Увагу приділено формуванню товарознавчих і функціонально-технологічних властивостей замороженого напівфабрикату борщової заправки, її якості в процесі тривалого низькотемпературного зберігання. Наведено технологічну схему виробництва замороженого напівфабрикату борщової заправки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786228 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Одарченко А. Н. 
Преимущества внедрения системы автоматизации склада на базе WMS / А. Н. Одарченко, Е. Б. Соколова // Бізнес Інформ. - 2014. - № 12. - С. 329-332. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Цель работы - обоснование целесообразности и преимущества внедрения системы автоматизации склада на предприятии. От правильной организации складского учета зависит скорость и качество работы, а также прибыльность торговых и производственных предприятий. Неслаженная или плохо контролируемая работа склада влечет за собой необоснованное хранение просроченных или устаревших товаров, неоптимальное расходование площадей, затраты на избыточное содержание персонала или на пробег недогруженного транспорта, потери клиентов из-за несвоевременного или некачественного обслуживания. Все это выражается в денежных потерях для предприятия. Самое эффективное решение данных проблем - это внедрение системы автоматизации склада. Внедрение WMS-системы позволяет предприятию упорядочить и оптимизировать технологические процессы работы с материальными потоками; обеспечить полный контроль над движением товара; оптимизировать использование складских площадей благодаря выбору самых верных стратегий размещения грузов. Возможность оперативно получать информацию о загруженности склада, сроках хранения и стоимости обработки грузов позволит оперативно управлять материальным потоком, а применение WEB-технологий даст возможность это делать из любой точки мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229.0-145.721.1-211.851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Одарченко А. М. 
Особливості електронної комерції та перспективи її розвитку в Україні / А. М. Одарченко, К. В. Сподар // Бізнес Інформ. - 2015. - № 1. - С. 342-346. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Мета роботи - визначення особливостей, основних принципів використання електронної комерції та з'ясування способів розвитку електронної торгівлі в Україні. Досліджено, що поява новітніх комунікаційних засобів, зокрема Інтернету, привела до великих змін у галузі організації та ведення комерційної діяльності, пов'язаних із виникненням електронної торгівлі. Під електронною комерцією розуміються будь-які форми ділових угод, при яких взаємодія сторін здійснюється електронним способом замість фізичного обміну чи безпосереднього фізичного контакту. До електронної комерції відносять електронний обмін інформацією, електронний рух капіталу, електронну торгівлю, електронні гроші, електронний маркетинг, електронний банкінг, електронні страхові послуги тощо. Визначено ряд причин, що негативно відображаються на розвитку електронної комерції в Україні, а саме: недостатній рівень розвитку ринкових відносин у більшості секторів економіки; відсутність достатнього обсягу вільних фінансових засобів у вітчизняних підприємств і фінансових установ; низька платіжна спроможність населення, що не сприяє збільшенню користувачів мережі; недостатній рівень розвитку телекомунікаційної інфраструктури; низький рівень використання інформаційних технологій на підприємствах, в організаціях та органах державної влади; значна різниця у рівні інформатизації великих міст і регіонів країни; повна відсутність у нашій країні надійної системи оперативної доставки матеріальних цінностей; нерозвиненість надійних і легітимних засобів аутентификації, цифрових підписів, сертифікатів і шифрування; недосконалі механізми оплати; низький рівень безпеки при здійсненні оплати кредитною карткою; недостатньо широкий спектр товарів і послуг, доступний через мережу; вартість володіння електронним магазином; трудомісткість пошуку необхідного товару чи інформації тощо. Встановлено, що вирішення питань стосовно ліквідування причин перешкод розвитку електронної комерції в України може скоротити розрив у темпах зростання ролі інтернет-торгівлі у світі та нашій державі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421 ф

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Одарченко А. Н. 
Исследование стеклования и фазовых переходов в тестовых полуфабрикатах с добавлением овощного сырья / А. Н. Одарченко, А. А. Сергиенко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 1/6. - С. 57-61. - Библиогр.: 11 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Одарченко Д. М. 
Розрахунок економічної ефективності впровадження нових методик оцінки якості дикорослих ягід та культивованих грибів / Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко, А. О. Сергієнко // Бізнес Інформ. - 2015. - № 10. - С. 231-237. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільності впровадження в практику господарських підприємств нових методів оцінки якості дикорослих ягід та культивованих грибів. Для вирішення поставленої мети необхідно проаналізувати, з яких витрат буде складатися вартість запропонованих методів, розрахувати вартість нових методів і визначити економічний ефект від їх впровадження у практику підприємств. Для обгрунтування введення нових, швидких методів визначення потенційно небезпечних компонентів або невластивих компонентів ягід та грибів на практиці підприємств, вартість їх визначення в харчових продуктах була зіставлена з витратами на існуючі методи. Проведені розрахунки доводять доцільність використання розроблених методів контролю якості рідинних напівфабрикатів з ягід та грибів при проведенні оцінки їх якості. Додатковий прибуток на кожному експерименті складе 104 грн для ягід і 11 грн - для грибів, але витрати на придбання обладнання знизяться практично в 11 разів. Такий прибуток забезпечується завдяки відсутності реактивів і матеріалів для досліджень, а також необхідності використання складного обладнання та залучення висококваліфікованих фахівців.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.154.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Одарченко Д. М. 
Економічна ефективність виробництва замороженого напівфабрикату для перших страв "Борщова заправка" / Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко, Т. В. Карбівнича, К. В. Сподар // Бізнес Інформ. - 2015. - № 11. - С. 256-261. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Економічно обгрунтовано доцільність виробництва в рамках господарських підприємств замороженого напівфабрикату для перших страв "Борщова заправка". Для оцінки економічної ефективності виробництва "Борщової заправки" необхідно розрахувати прогнозну рентабельність реалізації продукції та порівняти її із середніми аналогічними показниками. Аналізуючи проведені розрахунки економічної ефективності виробництва напівфабрикату "Борщова заправка" для перших страв, можна зробити висновок, що виробництво нової продукції є економічно ефективним. Про це свідчить розрахований рівень рентабельності, який вище середнього рівня, що склався на ринку, на 15,9 % (розрахований рівень рентабельності дорівнює 35,9 %, а середній рівень рентабельності на ринку - 20 %), що дозволяє підприємству не тільки зміцнити свої позиції, але й підвищити прибутковість навіть у порівнянні із запланованими показниками ефективності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Черевко О. І. 
Вплив пасерування цибулі на її зберігання за низьких температур / О. І. Черевко, А. М. Одарченко, М. І. Погожих, Д. М. Одарченко, Є. Б. Соколова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 5/11. - С. 46-50. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Вивчено динаміку заморожування пасерованної цибулі та визначено в ній кислотне та перекисне число, досліджено зміни анатомічної будови клітин. У ході дослідження використано свіжу та заморожену пасеровану цибулю. Встановлено збільшення кислотного числа та зменшення перекисного числа. Одержані дані можна використовувати для визначення раціональних режимів заморожування та розморожування пасерованної цибулі в складі заморожених овочевих сумішей для перших страв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7 + Л912.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Одарченко А. М. 
Економічна ефективність виробництва замороженого напівфабрикату для напою смузі / А. М. Одарченко, Є. Б. Соколова, Т. В. Карбівнича // Бізнес Інформ. - 2019. - № 4. - С. 233-238. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Мета роботи - економічне обгрунтування доцільності виробництва в рамках підприємств харчової та переробної промисловості замороженого напівфабрикату для напою смузі. З огляду на те, що розроблений заморожений напівфабрикат для смузі не має аналогів на вітчизняному ринку, для обгрунтування доцільності його виробництва визначено прибуток, а також оцінено його привабливість і перспективи щодо просування на споживчому ринку. Розраховано ціну напівфабрикату, яка становить 79,50 грн за 1 кг продукції, що відповідає ринковим цінам на заморожені ягоди та забезпечує конкурентоспроможність розробленого напівфабрикату для смузі. Прибуток, що отримає підприємство, складатиме 13,20 тис. грн на кожні 1000 кг реалізованого напівфабрикату. Результати проведеного оцінювання загроз і можливостей з боку зовнішнього середовища щодо просування нового товару на ринку, а також порівняння сильних і слабких його сторін підтвердили доцільність впровадження розробленого напівфабрикату у практичну діяльність підприємств харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.2-07 + Л994 + Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського