Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Осадча Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Осадча Г. Г. 
Консолідація бухгалтерської звітності : Курс лекцій для студ. / Г. Г. Осадча; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 78 c. - (Конспекти лекцій). - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено теоретичні та практичні основи складання консолідованої бухгалтерської звітності відповідно до міжнародних та вітчизняних стандартів. Проаналізовано міжнародні та вітчизняні стандарти бухгалтерського обліку щодо складання консолідованої фінансової звітності, а також міжнародний та вітчизняний досвід з теорії і практики об'єднання підприємств та консолідації фінансової звітності.

Освещены теоретические и практические основы составления консолидированной бухгалтерской отчётности в соответствии к международным и отечественным стандартам. Проанализированы международные и отечественные стандарты бухгалтерского учёта по составлению консолидированной финансовой отчётности, а также международный и отечественный опыт по теории и практике объединения предприятий и консолидации финансовой отчётности.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229.19-15я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА676463 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Осадча Г. Г. 
Облік у зарубіжних країнах : Курс лекцій / Г. Г. Осадча, Л. М. Стиренко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 98 c. - Бібліогр.: с. 97-98. - укp.

Викладено питання розробки та впровадження міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (БО). Висвітлено особливості створення національних систем БО, обліку основних засобів і нематеріальних активів, нерозподіленого чистого прибутку, а також доходів, витрат і фінансових результатів. Запропоновано класифікацію моделей БО, довгострокових зобов'язань. Розглянуто структуру та зміст балансу, звітів про прибуток і збитки, зміни у власному капіталі. Охарактеризовано консолідовану фінансову звітність. Наведено методи нарахування амортизації.

Изложены вопросы разработки и внедрения международных стандартов бухгалтерского учета (БУ). Освещены особенности создания национальных систем БУ, учета основных и нематериальных активов, нераспределенной чистой прибыли, а также доходов, затрат и финансовых результатов. Предложена классификация моделей БУ, долгосрочных обязательств. Рассмотрены структура и содержание баланса, отчетов о прибыли и убытках, изменениях в собственном капитале. Охарактеризована консолидированная финансовая отчетность. Приведены методы начисления амортизации.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.5 я73-2

Шифр НБУВ: ВА684161 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Чернелевський Л. М. 
Управлінський облік на підприємствах харчової промисловості : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Л. М. Чернелевський, Г. Г. Осадча. - К. : Пектораль, 2005. - 361 c. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Висвітлено теоретичні основи управлінського обліку, взаємозв'язок фінансового та управлінського обліку. Проаналізовано систему калькулювання собівартості продукції виробничих підприємств, описано методи обліку фактичної собівартості. Розглянуто питання обліку комплексних статей витрат виробничої собівартості, планування та обліку витрат і калькулювання собівартості продукції у промисловості, формування ціни та рентабельності продукції.

Освещены теоретические основы управленческого учёта, взаимосвязь финансового и управленческого учёта. Проанализирована система калькулирования себестоимости продукции производственных предприятий, представлены методы учёта фактической себестоимости. Рассмотрены вопросы учёта комплексных статтей расходов производственной себестоимости, планирования и учёта расходов и калькулирования себестоимости продукции в промышленности, формирования цены и рентабельности продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)230.671-21я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41230 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Осадча Г. Г. 
Бюджетне планування і контроль на промисловому підприємстві / Г. Г. Осадча // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 17. - С. 20-22. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Доведено взаємозв'язок між фінансовим плануванням і бюджетуванням на промисловому підприємстві, досліджено питання управління бюджетуванням, складання і взаємоузгодження бюджетів та організації бюджетного контролю.


Ключ. слова: стратегічне планування, бюджетування, бюджет, бюджетний центр, бюджетний період, операційні бюджети, фінансові бюджети, основний бюджет, бюджетний комітет, статичний бюджет
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)301-93-23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осадча Г. Г. 
Брак у виробництві / Г. Г. Осадча // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 19, ч. 3. - С. 63-66. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто порядок включення до виробничої собівартості втрат від браку, особливості формування собівартості одержаного браку на стадіях технологічного процесу та формування собівартості поправного браку.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-823.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Осадча Г. Г. 
Особливості калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) комплексних виробництв / Г. Г. Осадча // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 23. - С. 141-143. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено визначення комплексних виробництв у відповідності з законодавчою базою та власне визначення поняття комплексного виробництва. Досліджено особливості калькулювання собівартості основної продукції комплексного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229.0-148.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Осадча Г. Г. 
Аналіз взаємозв'язку "витрати - обсяг - прибуток" / Г. Г. Осадча // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 36. - С. 15-20. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проведено дослідження щодо удосконалення методичних підходів математичних методів аналізу взаємозв'язку витрати - обсяг - прибуток та пропозиції щодо форм подання управлінської інформації.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-86 ф12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Осадча Г. Г. 
Планування витрат на утримання і експлуатацію устаткування з використанням методів диференціації витрат / Г. Г. Осадча // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 41. - С. 106-111. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено вдосконалення методичних підходів застосування методів диференціації витрат під час їх планування та аналізу витрат на утримання й експлуатацію устаткування. Дані методичні підходи можуть мати практичне застосування під час планування та аналізу операційних витрат.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-571.16

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Осадча Г. Г. 
Особливості розвитку податкової системи / Г. Г. Осадча, О. С. Погрібна // Вісн. Черкас. ун-ту. Сер. Екон. науки. - 2016. - № 2. - С. 9-20. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Розкрито витоки зародження оподаткування та тенденції розвитку податкової системи. Досліджено погляди Адама Сміта, як основоположника першої наукової теорії оподаткування. Розглянуто принципи побудови податкової системи. Проаналізовано сутність податку та розглянуто види податків. Висвітлено особливості оподаткування в різних країнах. Надано оцінку ефективності застосування форм оподаткування. Розглянуто можливість застосування деяких методик зарубіжного досвіду у сфері оподаткування в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У02(4ВЕЛ)51-161 + У526.141.3 + У9(4УКР)261.413

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69408 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Чернелевський Л. М. 
Організація обліку: управлінський аспект (Харчова промисловість) : [навч. посіб.] / Л. М. Чернелевський, Г. Г. Осадча; Національний університет харчових технологій. - Київ : НУХТ, 2011. - 463 c. - Бібліогр.: с. 451-452 - укp.

Викладено теоретичні основи організації управлінського обліку на виробничих підприємствах та особливості ведення управлінського (виробничого) обліку в харчовій промисловості. Це методичний комплекс, що містить теоретичний матеріал із прикладами та тестами до кожного розділу для поточного контролю знань студентів. Управлінський облік - це облік, необхідний керівництву, спеціалістам підприємства для прийняття управлінських рішень, оперативного реагування при зміні умов виробництва, його матеріали можуть становити комерційну таємницю. У результаті вивчення курсу "Управлінський облік" студент має знати: міжнародний досвід щодо організації та функціонування управлінського обліку; принципи, функції та складові частини управлінського обліку; види, системи, методи, варіанти обліку витрат; бюджетне планування і контроль; а також вміти складати бюджети та проводити аналіз їх виконання; володіти різними методами та прийомами техніко-економічного обґрунтування тощо. У результаті вивчення курсу "Особливості управлінського обліку в галузях харчової промисловості" студент має знати: принципи, функції та методи управлінського обліку, що використовуються в різних галузях харчової промисловості; особливості планування, обліку та калькулювання собівартості продукції в різних галузях харчової промисловості; а також вміти самостійно провадити систему управлінського обліку на підприємствах різних форм власності та різних галузей харчової промисловості; самостійно розраховувати витрати, пропонувати альтернативні рішення; складати бюджети та проводити аналіз їх виконання; обґрунтувати вибір цін на продукцію підприємств харчової промисловості; володіти різними методами та прийомами техніко-економічного обґрунтування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)230.67 я73 + У052.9(4УКР)221 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС71151 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського