Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (16)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Пасічний В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 71
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Клименко М. М. 
Технологія м'яса та м'ясних продуктів : Підруч. / М. М. Клименко, Л. Г. Віннікова, І. Г. Береза, Г. І. Гончаров, В. М. Пасічний, Л. В. Баль-Прилипко, І. І. Кишенько, О. О. Буша, К. Д. Ткаченко. - К. : Вища освіта, 2006. - 639 c. - Бібліогр.: 27 назв. - укp.

Наведено характеристики основних видів і порід забійних тварин, птиці та кролів. Визначено хімічний склад, технологічні та біологічні властивості м'яса та продуктів забою. Описано технологію забою та первинної переробки худоби, свиней, птиці та кролів, особливості обробки продуктів забою й яєць. Проаналізовано особливості виготовлення ковбасних виробів, напівфабрикатів і м'ясних консервів, виробництва кормової та технічної продукції з м'ясної сировини. Висвітлено проблеми ресурсоощадження в м'ясній галузі, виробництва комбінованих м'ясних продуктів та якості виробів. Розглянуто питання санітарії та гігієни, перспективи розвитку технології м'яса та м'ясних продуктів.

Приведены характеристики основных видов и пород забойных животных, птицы и кролей. Определены химический состав, технологические и биологические свойства мяса и продуктов забоя. Описаны технология забоя и первичной переработки скота, свиней, птицы и кролей, особенности обработки продуктов забоя и яиц. Проанализированы особенности изготовления колбасных изделий, полуфабрикатов и мясных консервов, производства кормовой и технической продукции из мясного сырья. Освещены проблемы ресурсосбережения в мясной отрасли, производства комбинированных мясных продуктов и качества изделий. Рассмотрены вопросы санитарии и гигиены, перспективы развития технологии мяса и мясных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92я73

Шифр НБУВ: ВА681581 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пасічний В. М. 
Характеристика сировини для запікання м'ясопродуктів / В. М. Пасічний, Т. В. Пампура // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 30-31. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження сировини, що використовується у виробництві запечених м'ясопродуктів. Встановлено, що їх структурно-механічні та технологічні показники змінюються за різних умов запікання, а це дозволяє моделювати умови стабілізації якості комбінованих м'ясопродуктів за різної інтенсивності запікання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Пасічний В. М. 
Стабілізація технологічних властивостей ферментованого рису для виробництва м'ясопродуктів / В. М. Пасічний, І. В. Кремешна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 49-50. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено властивості харчового барвника - ферментованого рису в лужному та кислому середовищах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.7-106

Рубрики:
 Рис 

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пасічний В. М. 
Дослідження фізико-хімічних властивостей барвника на основі бурякового соку / В. М. Пасічний, І. В. Кремешна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 32-34. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено фізико-хімічні властивості бурякового барвника свіжовиготовленого та після зберігання.


Ключ. слова: буряк, пігмент, барвник, колір, відтінок, інтенсивність
Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Пасічний В. М. 
Використання гідроколоїдів у виробництві консервів з м'ясом птиці / В. М. Пасічний, П. М. Сабадаш // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 61-63. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати дослідження буферної ємності карагенанів, камеді ксантану, рожкового дерева, тара та гуару за умов їх спільного використання, а також разом з кухонною сіллю, хлоридом калію та харчовими фосфатними солями. З'ясовано вплив їх на функціонально-технологічні показники фаршевих емульсій для консервного виробництва.


Ключ. слова: яловичина, свинина, м'ясо птиці, консерви, гідроколоїди
Індекс рубрикатора НБУВ: Л962

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Пасічний В. М. 
Розробка стабілізаційних систем для фаршевих емульсій / В. М. Пасічний, П. М. Сабадаш // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 22-25. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати дослідження в'язкості розчинів карагенанів, камеді ксантану, ріжкового дерева, тари та гуару за умов їх спільного використання, а також разом із кухонною сіллю, хлоридом калію та кальцію, сумішами фосфатів і лимонної кислоти. Виявлено вплив їх на функціонально-технологічні показники фаршевих емульсій для консервного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л962.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Паустовський О. В. 
Структура та властивості ЕІЛ-покривів з TiN, TiBVB2D і Mo на титановому сплаві ВТ22 та їх трансформація за світлотермічної обробки / О. В. Паустовський, В. В. Пасічний, І. І. Тимофєєва, О. Г. Моляр, В. І. Новікова, В. Є. Шелудько, Н. М. Мордовець, С. О. Остапенко, О. Д. Костенко, Л. П. Ісаєва // Фіз.-хім. механіка матеріалів. - 2009. - 45, № 6. - С. 45-49. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: К663-18

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29109 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Іванов С. В. 
Ефективність білоквмісних та безбілкових наповнювачів у технологіях м'ясних та м'ясомістких продуктів / С. В. Іванов, В. М. Пасічний // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 107-111. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Надано оцінку м'ясних та м'ясомістких продуктів та підходи щодо забезпечення їх якості під час варіаційного комбінування технологічних прийомів підготовки сировини. Досліджено і систематизовано технологічні характеристики основної м'ясної сировини і курячого м'яса за помірних умов теплового оброблення, за наявності в системі харчових солей. Доведено, що ефективна стабілізація технологічних характеристик фаршів з використанням харчових добавок, за умов теплового оброблення різної інтенсивності, залежить від складу харчових композицій і може коригуватись за допомогою білоквмісних та безбілкових наповнювачів і харчових домішок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Пасічний В. М. 
Теорія варіаційного моделювання якості м'ясних та м'ясомістких продуктів : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.04 / В. М. Пасічний; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 44 c. - укp.

Обгрунтовано теорію варіаційного моделювання якості м'ясних та м'ясомістких продуктів та можливі напрями з її реалізації. Досліджено технологічні характеристики основної м'ясної сировини, курячого м'яса та субпродуктів за помірних умов нагрівання за наявності в системі харчових солей. Удосконалено прикладну програму проектування багатокомпонентних продуктів відповідно до сучасних теорій харчування. Доведено залежність між буферною ємністю, технологічними і реологічними характеристиками сировини, розчинів гідроколоїдів, модельних фаршів і паштетних мас, що дозволило розробити методи стабілізації якості продуктів, білкових стабілізаторів і емульсій, бурякового барвника за умов помірного і високотемпературного нагрівання. Розроблено технології комбінованих м'ясних та м'ясомістких продуктів, м'ясних та м'ясо-рослинних консервів, а також продуктів шкільного харчування, які пройшли клінічну експертизу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА397489 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Пасічний В. В. 
Універсальна двопозиційна сонячна піч "Каскад" та методика термічної переробки відходів вольфрамового дроту / В. В. Пасічний // Відновлюв. енергетика. - 2009. - № 2. - С. 25-29. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Описано методику термічної переробки промислових відходів у вигляді плутанки вольфрамового дроту і типові результати, одержані з використанням оптичних печей на основі дугових ксенонових ламп як імітаторів сонячних високотемпературних установок.


Індекс рубрикатора НБУВ: З637-52 + Ж692

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25096 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Студенець В. П. 
Дослідницький стенд "сонячний концентратор - двигун Стірлінга" та його базові характеристики / В. П. Студенець, В. В. Пасічний, С. О. Остапенко, П. А. Миротюк // Відновлюв. енергетика. - 2011. - № 1. - С. 5-10. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Розглянуто питання перетворення сонячної енергії в механічну на базі створеного дослідницького стенда "сонячний концентратор - двигун Стірлінга". Наведено методику розрахунку та проаналізовано основні характеристики складових елементів стенда.


Індекс рубрикатора НБУВ: З63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25096 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Пасічний В. В. 
Вивчення можливості напрацювання в сонячній печі нанодисперсного порошку SiOBV2D з відходів карборунду для технологічних досліджень / В. В. Пасічний // Відновлюв. енергетика. - 2013. - № 3. - С. 44-48. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено можливість одержання нанодисперсного порошку діоксиду кремнію підвищеної чистоти шляхом термічної переробки відходів карборунду за допомогою методу випаровування і конденсації оксиду під час нагріву концентрованою сонячною енергією. Оскільки потужність сонячної печі не перевищувала 2,2 кВт, поставлено завдання оцінити можливість напрацювання порошку в кількості, необхідній для первинних технологічних досліджень, використовуючи режим "поточного виробництва". Одержано характеристики питомих енерговитрат та продуктивності процесу. Обговорено шляхи підвищення продуктивності "сонячної" технології.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л463.309 + Л253

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25096 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Студенець В. П. 
Базові характеристики дослідницького стенду "офсетний сонячний концентратор - двигун Стірлінга" / В. П. Студенець, В. В. Пасічний, А. А. Птуха // Відновлюв. енергетика. - 2013. - № 1. - С. 31-36. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто питання перетворення сонячної енергії в механічну на базі створеного дослідницького стенду "офсетний сонячний концентратор - двигун Стірлінга". Наведено методику розрахунку та здійснено аналіз основних характеристик складових елементів стенду.


Індекс рубрикатора НБУВ: З364

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25096 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Пасічний В. В. 
Особливості термічної переробки в сонячній печі відходів із важкого сплаву "великих" розмірів / В. В. Пасічний // Відновлюв. енергетика. - 2013. - № 2. - С. 45-48. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж69 + З637

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25096 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Пасічний В. М. 
Розробка комбінованих білково-жирових емульсій для ковбас і напівфабрикатів з м'ясом птиці / В. М. Пасічний, А. І. Маринін, О. О. Мороз, А. М. Гередчук // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 1/6. - С. 32-38. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено дослідження щодо можливості модифікації реологічних характеристик стандартизованих розчинів молочної сироватки, крохмалю картопляного модифікованого і крохмалю марки "Екстра" у випадку внесення в систему пірогенного кремнезему марки А300. Розглянуто перспективи використання комбінованих білково-жирових емульсій з їх використанням і білоквмісними наповнювачами тваринного та рослинного походження у виробництві ковбас і напівфабрикатів на основі м'яса птиці.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Пасічний В. М. 
Дослідження факторів пролонгації термінів зберігання м'ясних і м'ясомістких продуктів / В. М. Пасічний, А. М. Гередчук, О. О. Мороз, Ю. А. Ястреба // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 224-230. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено огляд нових тенденцій у галузі пакування м'ясних продуктів. З метою збереження якості та пролонгації термінів зберігання м'ясомістких кулінарних напівфабрикатів підвищеної харчової цінності на основі м'яса птиці запропоновано використання активного пакування. Вивчено вплив домішок гарбузової пасти та структуроутворювальної речовини кремнезему на термін придатності виробів. Запропоновано результати мікробіологічних досліджень збагаченого каротиноїдами курячого "попкорну" під час зберігання, що доводять ефективність використання поглиначів кисню та випаровувального етанолу в пакуванні напівфабрикатів. У результаті правильного підбору рецептурних компонентів і застосування принципів активного пакування досягнуто збільшення терміну придатності вдосконалених кулінарних виробів учетверо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Страшинський І. М. 
Стабілізація показників фаршів варених ковбас з використанням білоквмісної композиції / І. М. Страшинський, В. М. Пасічний, О. П. Фурсік // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 210-218. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Зазначено, що стабілізація якості та здешевлення готової продукції за сучасних економічних умов є важливою проблемою для м'ясної промисловості. Для її вирішення використовуються білкові препарати та структуроутворювачі полісахаридної природи шляхом їх внесення у вигляді композицій із заданими властивостями. На основі літературних даних обгрунтовано доцільність заміни м'ясної сировини білоквмісною функціональною харчовою композицією у складі м'ясних систем. Доведено покращання функціонально-технологічних і структурно-механічних властивостей дослідних фаршів варених ковбас на основі використання функціональної харчової композиції та м'яса птиці механічного обвалювання. Встановлено раціональний рівень заміни основної сировини, який характерний для рецептури N 4.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Сич О. Є. 
Кераміка на основі монетиту та нанодисперсного діоксиду кремнію: структура та властивості / О. Є. Сич, Н. Д. Пінчук, В. В. Пасічний, С. О. Остапенко, Г. Б. Товстоног, А. В. Котлярчук, Я. І. Євич // Порошковая металлургия. - 2015. - № 3/4. - С. 59-69. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л428.81

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Мосіна Т. В. 
Дослідження корозійної стійкості ультрависокотемпературної кераміки на основі бориду цирконію під впливом концентрованого сонячного опромінення / Т. В. Мосіна, І. П. Нешпор, О. М. Григорьєв, А. Д. Панасюк, В. В. Пасічний, Г. О. Фролов, О. В. Коротеєв // Порошковая металлургия. - 2015. - № 3/4. - С. 77-83. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: К391 + К66-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Мосіна Т. В. 
Дослідження взаємодії кераміки системи ZrBsub2/sub - MoSisub2/sub з розплавом базальту / Т. В. Мосіна, І. П. Нешпор, О. М. Григорьєв, В. В. Пасічний, В. П. Коновал, Г. Ф. Горбачев, О. О. Зубарев // Порошковая металлургия. - 2016. - № 5/6. - С. 129-135. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л437.210.4-5

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського