Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (18)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Петік П$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Збірник праць Українського науково-дослідного інституту олій та жирів Української академії аграрних наук. Вип. 1 / ред.: П. Ф. Петік. - Х., 2007. - 120 с. - рус.

Рассмотрены вопросы переработки капилярнопористых структур гранулированных жмыхов на добывающих предприятиях масложировой отрасли. Приведены результаты исследования торможения процессов окисления подсолнечного масла лецитином. Описана автоматическая система отбора проб семян масличных культур. Проанализированы пути увеличения выхода масла в маслодобывающем производстве, основные направления развития производства маргариновой продукции, а также особенности её технологии с использованием тропических масел и их фракций. Освещены основные тенденции развития производства рынка майонезов, способы получения фосфолипидных продуктов. Проведена оценка метрологических характеристик методики выполнения измерений определения содержания твердых жиров в жировых продуктах на основе методов импульсного ядерного магнитного резонанса низкого разрешения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782я54(4УКР)2

Шифр НБУВ: Ж73371 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Збірник праць Українського науково-дослідного інституту олій та жирів Української академії аграрних наук. Вип. 2 / ред.: П. Ф. Петік. - Х., 2008. - 112 с. - рус.

Проанализированы ресурсно-производственный потенциал масложировой отрасли Украины и роль науки в его развитии. Описаны новые технологические процессы в масложировой промышленности. Изучено влияние качественных показателей сырья и технологического процесса на содержание протеина в семенах подсолнечника и продуктах его переработки. Приведены результаты экспериментальных исследований экстрагирования подсолнечного жмыха с использованием этанола. Освещены проблемы питания и роль белков в создании биологически ценных продуктов функционального назначения, технологические аспекты производства пищевых белковых продуктов из семян и шротов подсолнечника. Изложен современный подход к органолептической оценке твердых жиров и маргариновой продукции. Определено содержание жира в пищевых продуктах методом ускоренной экстракции растворителями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782я54

Шифр НБУВ: Ж73371 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Петік П. Ф. 
Розробка і дослідження магніторідинних ущільнень для обладнання екстракційного виробництва рослинної олії : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.17.08 / П. Ф. Петік; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2002. - 21 c. - укp.

Теоретично й експериментально досліджено магніторідинні ущільнення (МРУ) та магнітні рідини (МР) для підвищення ефективності їх експлуатації в олійноекстракційному обладнанні. Розроблено співвідношення для розрахунку геометричних параметрів магнітної системи, теплових режимів роботи МРУ. Одержано співвідношення для розрахунку сил, що діють між валом і полюсом, а також величини максимального перепаду тиску, що утримується залежно від екцентриситету на всьому діапазоні його значень. Виконано вибір дисперсійних середовищ і поверхнево-активної речовини для одержання МР. Розроблено методику проведення процесу старіння МР для забезпечення стабільності характеристик МРУ в робочому інтервалі температур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.72-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА318418 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Матвєєва Т. В. 
Математичне обгрунтування складання сумішей олій / Т. В. Матвєєва, П. Ф. Петік, З. П. Федякіна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 3/6. - С. 26-28. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Обгрунтовано вибір олій і запропоновано математичну модель для розрахунку купажів з метою оптимізації жирнокислотного складу. Раніше встановлено, що олій зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот omega-6 і omega-3 в природі не існує. Один із шляхів одержання олій збалансованих за відношенням незамінних жирних кислот - це їх купажування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Петік П. Ф. 
Дослідження впливу кількості етанолу на температуру плавлення отриманих фракцій пальмової олії / П. Ф. Петік, І. М. Демидов, В. Ю. Папченко, Л. М. Кузнецова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 3/6. - С. 33-35. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто фракціювання пальмової олії кристалізацією з розчину в етиловому спирті за співвідношення пальмова олія - етанол 1:0 - 1:3. Досліджено вплив кількості етанолу на вихід і температуру плавлення фракцій пальмової олії, порівняно одержані фракції з пальмовим стеарином і суперолеіном. Встановлено кількість етанолу, що є необхідною для проведення сольвентного фракціювання пальмової олії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.122-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Петік П. Ф. 
Дослідження кінетики екстрагування соняшникової макухи етиловим спиртом / П. Ф. Петік, В. В. Гірман, О. В. Мазур // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 6/6. - С. 13-18. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Досліджено кінетичні закономірності процесу екстрагування соняшникової макухи нетрадиційним розчинником - етиловим спиртом. Оцінено вплив технологічних факторів (гідромодулю, тривалості екстракції та структури олійного матеріалу) на кінетику вилучення соняшникової олії та концентрацію одержаної місцели. Визначено коефіцієнт внутрішньої дифузії в залежності від структури макухи у порівнянні з аналогічним показником гексанової екстракції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Купажування олій : [монографія] / П. Ф. Петік, Т. В. Матвєєва, З. П. Федякіна, А. П. Бєлінська; НААН України, Укр. НДІ олій та жирів. - Київ : Аграр. наука, 2014. - 55 c. - Бібліогр.: с. 42-55 - укp.

Розкрито основні положення збалансованого харчування. Проаналізовано харчову цінність жирів. Подано інформацію про бета-каротин як фізіологічно функціональний компонент купажування олій. Обгрунтовано оптимальний жирнокислотний склад харчових жирів і олій. Приділено увагу стійкості олій і продуктів на їх основі до окиснення. Виконано математичний розрахунок складу купажів олій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА809911 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Петік П. Ф. 
Нейтралізація жирів у системі полярних розчинників: розробка технології, переробка вторинних продуктів : брошура / П. Ф. Петік, І. П. Петік; НААН України, Укр. НДІ олій та жирів. - Київ : Аграр. наука, 2017. - 46, [1] c. - Бібліогр.: с. 41-[47] - укp.

Обгрунтовано вибір компонентів системи полярних розчинників: вода - гліцерин - етанол (ВГЕ). Наведено основні фактори, які впливають на повноту нейтралізації в системі ВГЕ. Доведено, що нейтралізація жирів у системі ВГЕ призводить до зниження вмісту в них ряду продуктів окиснення. Запропоновано технологічну схему нейтралізації жирів у системі ВГЕ, визначено ефективність цього процесу. Увагу приділено способам зниження колірності та здешевленню соапстоків після нейтралізації жирів у системі ВГЕ. Розглянуто питання застосування соапстоків після нейтралізації у системі ВГЕ високоплавких олій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.320.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р133460 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Інноваційні технології комплексної переробки насіння соняшнику : [монографія] / П. Ф. Петік, В. В. Гірман, В. Ю. Папченко, О. В. Мазур, О. А. Литвиненко, Д. В. Матюхов; ред.: П. Ф. Петік; Нац. акад. аграр. наук України, Укр. НДІ олій та жирів. - Київ : Аграр. наука, 2018. - 170 c. - Бібліогр.: с. 162-170 - укp.

Узагальнено наукові результати щодо комплексної переробки насіння соняшнику з одержанням харчової олії, харчового білкового продукту та природного рослинного антиоксиданту завдяки запровадженню новітніх технологій екстрагування з використанням альтернативного розчинника - етилового спирту. Охарактеризовано методи підготовки олійного матеріалу до екстракції. Розкрито вплив внутрішньої структури соняшникової макухи на ефективність екстракції. Подано інформацію про способи одержання харчових форм рослинних білків, способи підготовки безлушпинного ядра соняшнику до екстракції, кінетику екстракції олії пелюстки з безлушпинного ядра гексаном.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА837107 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського