Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (32)
Пошуковий запит: (<.>A=Пономарьов П$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Пономарьов П. Х. 
Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини : Навч. посіб. / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. - К. : Лібра, 1999. - 271 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено інформацію про джерела забруднення навколишнього середовища, харчових продуктів і продовольчої сировини нітратами, радіонуклідами, пестицидами, важкими металами, антибіотиками, гормонами, консервантами. Висвітлено питання утворення і попадання їх в продукти харчування, продовольчу сировину і організм людини. Надано рекомендації щодо зниження забрудненості сировини, харчових продуктів у виробництві, зберіганні, переробці, підготовці їх до споживання. Розглянуто питання збалансованого, повноцінного й адекватного харчування, норми споживання поживних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1 я73 + Л80-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА592894 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2000. - 368 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Подано матеріали про заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Значну увагу приділено питанням безпеки товарів, факторам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено основні правила приймання, зберігання продовольчих товарів та економічну ефективність їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС34287 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 160 c. - укp.

Описано хімічний склад харчових жирів, їх харчову цінність, а також зміни, що відбуваються в харчових жирах під час зберігання. Особливу увагу приділено впливу на харчову цінність і тривалість зберігання харчових жирів їх жирнокислотного складу та речовин, супутніх жирам. Наведено органолептичні, фізичні, хімічні показники та показники харчової безпеки. Подано товарознавчу характеристику рослинних олій, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та жирових соусів типу майонезів. Висвітлено вплив сировини, окремих технологічних операцій виробництва на формування якості жирів, а також зміни в процесі зберігання та дефекти жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603288 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Тищенко Є. В. 
Харчові жири : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., доповн. і переробл. - К. : КНТЕУ, 2005. - 226 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто особливості розвитку та формування ринку харчових жирів в Україні. Визначено їх споживчу цінність, хімічний склад і особливості зберігання. Наведено класифікацію жирів і жирових продуктів. Проаналізовано процеси, що відбуваються у жирах під час зберігання. Розглянуто органолептичні, фізичні та хімічні показники якості жирів. Наведено товарознавчу характеристику основних видів олії, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та майонезу. Розроблено класифікацію та асортимент даної групи харчових товарів, встановлено показники якості та типові дефекти. Визначено роль сировини та технологічних процесів виробництва у формуванні асортименту та якості харчових жирів.

Рассмотрены особенности развития и формирования рынка пищевых жиров в Украине. Определена их потребительская ценность, химический состав и особенности хранения. Приведена классификация жиров и жировых продуктов. Проанализированы процессы, которые происходят в жирах в период хранения. Рассмотрены органолептические, физические и химические показатели качества жиров. Приведена товароведческая характерисика различных видов масел, животных топленных жиров, маргариновой продукции и майонеза. Разработана классификация и ассортимент данной группы пищевых товаров, установлены критерии качества и типичные дефекты. Определена роль сырья и технологических процессов производства в формировании ассортимента и качества пищевых жиров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661811 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Висвітлено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Розглянуто питання безпеки товарів, фактори їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів.

Освещены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодировки, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими с целью соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Рассмотрены вопросы безопасности товаров, факторы из загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС36970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Орлова Н. Я. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. Т. 3. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки / Н. Я. Орлова, П. Х. Пономарьов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 360 c. - (Сер. "Товарознавство"). - Бібліогр.: с. 358-359. - укp.

З урахуванням сучасних досягнень біохімії, фізіології рослин і агротехнічної науки висвітлено будову фруктів, ягід, овочів, грибів, а також запропоновано їх класифікацію. Наведено їх хімічний склад, визначено споживну цінність. Показано їх значення в раціональному харчуванні. Визначено фактори формування споживних властивостей даних продуктів у процесі товаропросування.

С учетом современных достижений биохимии, физиологии растений и агротехнической науки освещено строение фруктов, ягод, овощей, грибов, а также предложена их классификация. Приведен их химический состав, определена потребительская ценность. Показано их значение в рациональном питании. Определены факторы формирования потребительских свойств данных продуктов в процессе товаропродвижения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346803 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Орлова Н. Я. 
Продовольчі товари. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки : підручник / Н. Я. Орлова, П. Х. Пономарьов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., переробл. та доповн. - К., 2008. - 415 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: с. 413-415. - укp.

Висвітлено будову та класифікацію фруктів, ягід, овочів і грибів з урахуванням сучасних досягнень біохімії, фізіології рослин і агротехнічної науки. Наведено їх хімічний склад, споживну цінність, безпечність і значення у раціональному харчуванні. Увагу приділено розкриттю факторів формування споживних властивостей свіжих фруктів, ягід, овочів, грибів і продуктів їх переробки у процесі товаропресування, а також визначенню економічної ефективності різних способів і термінів зберігання фруктів і овочів.

Освещены строение и классификация фруктов, ягод, овощей и грибов с учетом современных достижений биохимии, физиологии растений и агротехнической науки. Приведены их химический состав, потребительская ценность, безопасность и значение в рациональном питании. Внимание уделено раскрытию факторов формирования потребительских свойств свежих фруктов, ягод, овощей, грибов и продуктов их переработки в процессе товаропрессования, а также определению экономической эффективности разных способов и терминов хранения фруктов и овощей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 я73-1 + П24 я73-1 + П25 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА702574 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. ВНЗ / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2007. - 599 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Викладено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі для дотримання рівня міжнародних вимог і входження України у міжнародну торгівлю. Особливу увагу приділено питанням безпечності товарів, чинникам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено правила приймання продовольчих товарів, встановлено ефективність їх зберігання.

Изложены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодирования, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими для соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Особое внимание уделено вопросам безопасности товаров, факторам их загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов. Изложены правила приема продовольственных товаров, установлена эффективность их хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС43916 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : підручник / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 5-те вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2008. - 600 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Розглянуто основні речовини харчових продуктів і їх властивості. Висвітлено питання якості, стандартизації, сертифікації, штрихового кодування продовольчих товарів. Описано чинники впливу на хімічний склад і властивості фруктів і овочів. Розкрито особливості пакування, маркування, транспортування, зберігання та продажу через роздрібну мережу хлібобулочних, макаронних, кондитерських, лікеро-горілчаних, м'ясних виробів, молока, яєць, риби. Наведено інформацію про прянощі, приправи, модифіковані жири, кисломолочні продукти, м'ясні консерви, кавові напої, тютюнові вироби.

Рассмотрены основные вещества пищевых продуктов и их свойства. Освещены вопросы качества, стандартизации, сертификации, штрихового кодирования продовольственных товаров. Описаны факторы влияния на химический состав и свойства фруктов и овощей. Раскрыты особенности упаковки, маркировки, транспортировки, хранения и продажи через розничную сеть хлебобулочных, макаронных, кондитерских, ликеро-водочных, мясных изделий, молока, яиц, рыбы. Приведена информация о пряностях, приправах, модифицированных жирах, кисломолочных продуктах, мясных консервах, кофейных напитках, табачных изделиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС46196 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Пономарьов П. Є. 
Удосконалення засобу гідрофобізації ізоляційної поверхні високовольтного електроенергетичного обладнання : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.09.13 / П. Є. Пономарьов; Харк. політехн. ін-т. - Х., 2009. - 28 c. - укp.

Встановлено закономірності впливу речовин (компонентів), що уводяться до складу гідрофобізуючої композиції, на діелектричні характеристики та дугостійкість покриттів на основі кремнійорганічного компаунду ЕКП-102. Проаналізовано вплив полімерного покриття на розподіл напруженостей електричного поля на поверхні ізоляторів зі скла та фарфору. Наведено ряд закономірностей зміни властивостей твердих кремнійорганічних покриттів за умов короткочасного та тривалого впливу коронного розряду. Досліджено особливості розвитку електрофізичних і фізикохімічних процесів на поверхні ізоляції з кремнійорганічним гідрофобним покриттям за умов дії сильного електричного поля й екстремальних умов забруднення. Зроблено вибір складу композиції для одержання покриття з найкращими характеристиками для тривалої експлуатації в районах з високим рівнем забруднення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: З279-047.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА367571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Болотських М. В. 
Постановка задачі раціонального розміщення елементів системи пошарового моніторингу полігонів і сховищ промислових та побутових відходів в техногенноперевантажених регіонах України на прикладі Харківської області / М. В. Болотських, Ю. В. Климчук, П. Ю. Пономарьов // Зб. наук. пр. Харк. ун-ту Повітр. сил. - 2010. - Вип. 3. - С. 184-186. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проведено аналіз стану полігонів та сховищ промислових та побутових відходів Харківської області, як одного з найбільш техногенноперевантаженого регіону України. Сформовано умови задачі раціонального розміщення елементів системи пошарового моніторингу за станом міграції небезпечних речовин в підземних та поверхневих водах в місцях розташування останніх.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н931.103 + Ж69

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Орлова Н. Я. 
Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки : підруч. для студ. ВНЗ / Н. Я. Орлова, П. Х. Пономарьов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 3-тє вид., переробл. та доповн. - К., 2013. - 515 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: с. 491-494 - укp.

Наведено будову та класифікацію фруктів, ягід, овочів, грибів, досліджено ринок плодоовочевої та грибної продукції. Проаналізовано перспективи органічного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні, розглянуто проблему безпечності генетично модифікованих організмів у ній. Надано відомості про хімічний склад, споживну цінність, безпечність свіжих і перероблених плодів, овочів, грибів, показано їх значення в раціональному харчуванні. Розкрито фактори формування споживних властивостей свіжих фруктів, ягід, овочів, грибів і продуктів їхньої переробки в процесі товароруху, різні способи та терміни їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 я73-1 + П23/27 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА774720 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Коваль Л. М. 
Тропічні і субтропічні фрукти та горіхоплідні : посіб.-довід. / Л. М. Коваль, П. Х. Пономарьов; Хмельниц. кооперат. торг.-екон. ін-т. - Хмельницький : Цюпак А.А., 2017. - 139 c. - Бібліогр.: с. 131-132 - укp.

Подано інформацію про походження тропічних і субтропічних фруктів і горіхоплідних, їх назви, синоніми, сорти, поживну цінність, міжнародні та вітчизняні стандарти якості. Описано специфіку їх використання в підприємствах ресторанного господарства для приготування салатів, гарнірів, десертів, гарячих страв із м'ясом, птицею, відбивних зі свинини, тортів, тістечок із фруктами, коктейлів, прикрас для напоїв, для споживання у свіжому вигляді тощо. Охарактеризовано деякі субтропічні фрукти, які ще відсутні на ринку України, але передбачається їх поява у перспективі. Кожен вид фруктів і горіхоплідних проілюстровано кольоровими рисунками.


Індекс рубрикатора НБУВ: П28 я2 + П257 я2 + Л913.3 я2 + Л915 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА820450 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Коваль Л. М. 
Тропічні і субтропічні фрукти та горіхоплідні : посіб.-довід. / Л. М. Коваль, П. Х. Пономарьов; Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут. - Хмельницький : Цюпак А. А., 2017. - 139 c. - Бібліогр.: с. 131-132 - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П28 я2 + П257 я2 + Л913.3 я2 + Л915 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА820450 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського