Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (8)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Прибильський В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19

      
Категорія:    
1.

Прибильський В. Л. 
Оптимізація технологічних процесів спиртового виробництва : Конспект лекцій / В. Л. Прибильський; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 103 c. - Бібліогр.: с. 103. - укp.

Розглянуто технологічні процеси спиртового, лікеро-горілчаного та дріжджового виробництв і способи їх удосконалення, зокрема, за допомогою математичного моделювання з використанням персонального комп'ютера. Викладено особливості розв'язання задач оптимізації на базі створення та використання математичних моделей окремих ланок виробництв. Описано енерго- та ресурсоощадні технології в спиртовому виробництві. Розкрито можливості оптимізації перегонки бражки та ректифікації спирту.

Рассмотрены технологические процессы спиртового, ликеро-водочного и дрожжевого производств и способы их усовершенствования, в частности, при помощи математического моделирования с использованием персонального компьютера. Изложены особенности решения задач оптимизации на базе создания и использования математических моделей отдельных участков производств. Описаны энерго- и ресурсосберегающие технологии в спиртовом производстве. Раскрыты возможности оптимизации перегонки бражки и ректификации спирта.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872я73-2

Шифр НБУВ: ВА683108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Домарецький В. А. 
Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова кн., 2005. - 402 c. - Бібліогр.: с. 401-402. - укp.

Викладено теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів з лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків, морсів, настоїв, ароматних спиртів. Охарактеризовано основні компоненти харчових продуктів та напоїв, а також біологічно активні домішки з рослинної сировини. Визначено фізичні та хімічні властивості води, встановлено показники якості та розглянуто сучасні способи її підготовки до технологічного використання. Розглянуто форми забруднення харчової сировини, екстрактів, концентратів та напоїв шкідливими речовинами, обгрунтовано екологічні шляхи запобігання їх зараженню. Проаналізовано сучасний стан розвитку безалкогольної промисловості України, висвітлено основні економічні аспекти функціонування галузі.

Раскрыты теоретические положения и обоснование технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных растений, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматических спиртов. Охарактеризованы основные компоненты пищевых продуктов и напитков, а также биологически активные добавки из растительного сырья. Определены физические и химические свойства воды, установлены показатели качества и рассмотрены современные способы ее подготовки к технологическому использованию. Рассмотрены формы загрязнения пищевого сырья, экстрактов, концентратов и напитков вредными веществами, обоснованы экологические пути предупреждения их заражения. Проанализировано современное состояние развития безалкогольной промышленности Украины, освещены основные экономические аспекты функционирования отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 я73 + Л87 я73 + Л88 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дубковецький І. В. 
Особливості технології сухої комбінованої закваски при виготовленні квасу / І. В. Дубковецький, В. Л. Прибильський, І. Ф. Малежик, К. Д. Малецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 29-31. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено різні способи одержання сухої комбінованої закваски та проаналізовано процес її сушіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дубковецький І. В. 
Дослідження властивостей сухої комбінованої закваски / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, В. Л. Прибильський, В. С. Бодров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 39-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено основні результати розробки та дослідження способу приготування сухої комбінованої закваски для виробництва квасу, а також фізичні характеристики закваски перед висушуванням, зброджувальну здатність сухої закваски, значення гігроскопічності, насипної маси та відносної вологості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Адаменко О. А. 
Вплив геофізичного випромінювання на фізико-хімічні параметри води / О. А. Адаменко, О. М. Костюк, В. Л. Прибильський, В. В. Остапенко, І. О. Костюк // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 90-91. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Визначено вплив геофізичного випромінювання на pH і жорсткість питної води. Підтверджено літературні дані стосовно знакозмінного відхилення зазначених показників води. Технологічним чинником впливу на показники води є сформований пірамідою потік концентрованого геофізичного випромінювання.


Ключ. слова: геофізичне випромінювання, піраміда, потік випромінювання
Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.106.06

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Остапенко В. В. 
Вплив механічної і магнітної обробки на фізико-хімічні показники води / В. В. Остапенко, В. Л. Прибильський, І. О. Костюк, О. М. Костюк // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 45-47. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено вплив механічного навантаження та магнітного поля на фізико-хімічні показники води. Показано доцільність застосування зазначених технологічних чинників у харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-38

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Романова З. М. 
Дослідження пивних дріжджів, які застосовують при зброджуванні у ЦКБА / З. М. Романова, В. Л. Прибильський, Ю. Дарменко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 59-61. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Зазначено, що сучасне виробництво, оснащене прогресивною технікою, добивається, щоб за рентабельного використання обладнання процеси бродіння та доброджування проходили як можна швидше, одержаний продукт - пиво - був прекрасної якості. Для цього використовують різноманітні раси дріжджів. Досліджено раси 11, F - чеська, 8 а (М).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Романова З. М. 
Приготування пива з використанням ізомеризованого екстракту хмелю / З. М. Романова, А. Є. Мелетьєв, В. Л. Прибильський, В. С. Зубченко, С. О. Сівакова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 29-31. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що використання нової хмелесировини у пивоварінні дозволить одержати пиво високої якості різних сортів із оптимальною специфічною гіркотою, властивим ароматом і смаком, із відмінними фізико-хімічними показниками поряд з економією хмелепродуктів та енергоресурсів у процесі виготовлення пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Остапенко В. В. 
Технологія та апаратура для одержання кремнієвої питної води / В. В. Остапенко, І. О. Костюк, В. Л. Прибильський, С. І. Потапенко, О. Г. Дзюб, О. М. Костюк // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 48-50. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено вплив модульованих фізичних випромінювань на фізико-хімічні показники води та запропоновано технологію й апаратуру для одержання кремнієвої питної води. Показано доцільність застосування зазначеної технології й апаратури у харчовій, фармацевтичній і мікробіологічній промисловостях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Прибильський В. Л. 
Розробка ефективних технологій біологічно активних ферментованих напоїв : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.07 / В. Л. Прибильський; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 39 c. - укp.

Проведено теоретичні та експериментальні дослідження щодо розробки ефективних технологій біологічно активних ферментованих напоїв на основі використання асоційованих культур мікроорганізмів та різних видів рослинної сировини. Визначено головні критерії виділення та підбору штамів мікроорганізмів для застосування їх як асоціативних. Запропоновано використання асоціацій чистих культур мікроорганізмів, що належать до різних таксономічних груп (дріжджі, молочнокислі та оцтовокислі бактерії). Доведено, що в технології ферментованих напоїв можна використовувати асоціації мікроорганізмів з симбіотичним та метабіотичним типами взаємозв'язку. З'ясовано, що запропоновані асоціації нових штамів мікроорганізмів у поєднанні з використанням різних видів рослинної сировини забезпечують інтенсифікацію технологічного процесу, високі органолептичні показники готових напоїв та їх ефективну оздоровчу дію. Розроблено способи збільшення біологічної стійкості ферментованих напоїв. Створено концепцію перспективного розвитку їх технологій. Наведено результати промислових та медикобіологічних досліджень, встановлено соціальне значення та економічну ефективність впровадження нових технологій у народне господарство.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА331040 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Прибильський В. Л. 
Дослідження та удосконалення технології зернових екстрактів з тритикале / В. Л. Прибильський, М. І. Бойко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 19-22. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Визначено уточнені дані складу зернового екстракту з тритикале (вуглеводний і хімічний склад). Досліджено технологічні режими процесу в області заданих параметрів (оптимальний ступінь подрібнення зерна, гідромодуль, дозу ферментного препарату, вплив режимів затирання на показники сусла і швидкість оцукрювання).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Прибильський В. Л. 
Використання рису в технології безалкогольного ферментованого напою / В. Л. Прибильський, Р. М. Мукоїд, Нгуен Фионг Донг // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 6/10. - С. 33-36. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Зазначено, що промислове виробництво безалкогольних ферментованих напоїв в Україні представлено тільки хлібним квасом, що обмежує потреби споживачів. Наведено результати досліджень щодо визначення можливості використання екстракту із зерна рису для інтенсифікації їх виробництва та розширення асортименту. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники сусла за різних співвідношень квасного та рисового складових. Досліджено динаміку бродіння сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сагайдак М. Є. 
Підбір перспективних рас дріжджів у виробництві квасу / М. Є. Сагайдак, Р. О. Бліщ, В. Л. Прибильський // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 217-221. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Донг Н. Ф. 
Технологія рисового сусла для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв / Н. Ф. Донг, С. І. Олійник, В. Л. Прибильський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 3. - С. 239-245. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

На підставі теоретичних і практичних досліджень у показано необхідність розроблення технології сусла з зерна рису для приготування безалкогольних ферментованих напоїв. Визначено оптимальну дисперсність помелу зерна рису та встановлено вплив гідромодуля на тривалість оцукрення затору. Досліджено динаміку накопичення редукуючих речовин у суслі з різною дисперсністю помелів і встановлено оптимальну кількість розріджувальних та оцукрювальних ферментних препаратів. Доведено перспективність розробленої технології рисового сусла для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв і розширення асортименту ринку продуктів оздоровчого напрямку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Вітряк О. 
Технологія ферментованих напоїв на основі Medusomyces gisevii V з пряно-ароматичною сировиною / О. Вітряк, Л. Ткаченко, В. Прибильський // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 90-99. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Досліджено й науково обгрунтовано доцільність використання в технології ферментованих напоїв на основі культури мікроорганізмів Medusomyces gisevii V пряно-ароматичної сировини, багатої на біологічно активні речовини. Вивчено вплив на тривалість бродіння та органолептичні властивості готового напою водних екстрактів м'яти, меліси, лофанту й солодки. Встановлено технологічні параметри приготування ферментованих напоїв на основі культури мікроорганізмів Medusomyces gisevii V з використанням раціональної кількості зазначених водних екстрактів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Олійник С. І. 
Застосування природних мінеральних матеріалів у механічному очищенні води для напоїв / С. І. Олійник, В. Л. Прибильський, І. О. Самченко, Л. А. Тарасюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 238-246. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Показано актуальність застосування природних мінеральних матеріалів для механічного очищення води під час виробництва алкогольних напоїв. Досліджено фільтрувальні матеріали обсидіан та суміш гірського кришталю, моріону та раухтопазу у співвідношенні 1:1:1 у порівнянні з кварцовим піском. Під час досліджень використосували органолептичні, фізико-хімічні, капілярнофоретичні та спектрометричні методи аналізу, теоретичне узагальнення і порівняння, системний підхід. Проведено порівняльну оцінку фізико-хімічних характеристик фільтрувальних матеріалів. Вивчено ефективність застосування обсидіану та суміші гірського кришталю, моріону та раухтопазу під час кондиціювання води для алкогольних напоїв. Фізико-хімічні характеристики суміші матеріалів та обсидіану, зокрема механічна міцність, на 2 - 5 % є вищою, ніж зразок кварцового піску. Це, у свою чергу, сприятиме більш тривалому терміну використання та меншому руйнуванню. Ефект очищення вихідної води сумішшю матеріалів на 8 - 12 %, обсидіаном - на 10 - 15 % вищий, ніж у кварцового піску, що підтверджує дієвість застосування обсидіану та суміші гірського кришталю, моріону й раухтопазу під час виробництва лікеро-горілчаної продукції. Доведено перспективність використання суміші гірського кришталю, моріону та раухтопазу у співвідношенні 1:1:1 у виробництві напоїв і розширення асортименту ринку продуктів оздоровчого напрямку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873-38 + Н761.104

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Дулька О. С. 
Використання природних мінералів та активного вугілля в технології підготовки води при виробництві хлібного квасу / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський, А. М. Куц, О. О. Коваленко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 4. - С. 233-241. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Тарасюк Л. А. 
Актуальність застосування опало-халцедонового матеріалу у технології горілок / Л. А. Тарасюк, С. І. Олійник, В. Л. Прибильський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 206-215. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Запропоновано спосіб удосконалення технології горілок із застосуванням нетрадиційного природного мінерального опало-халцедонового матеріалу (ОХМ) та показано актуальність його застосування для фільтрування водно-спиртової суміші (ВСС). Показники якості природного мінералу, ВСС до та після її обробки визначено за стандартизованими методиками з застосуванням фізико-хімічних, капілярно-електрофоретичних і спектрометричних методів аналізу, а також узагальнення та порівняння результатів експериментальних досліджень із використанням системного підходу. Визначено фізико-механічні показники ОХМ і параметри його підготовки до основного циклу фільтрування. Фізико-хімічні характеристики ОХМ: механічна міцність - на 2 % і міжзернова пористість - на 10 % є вищою, ніж контрольний зразок кварцового піску (КП), що позитивно позначається на показниках ефективності очищення сортівки: окиснюваності - на 3 хв і прозорості - на 2 %. У порівнянні з контрольним зразком КП визначено ефект очищення вихідної ВСС досліджуваним матеріалом, який становить 97 % і вказує на перспективність його застосування в умовах вугільно-очисної батареї. Поліпшення органолептичних показників, зниження оптичної густини, збільшення різниці окиснюваності ВСС після фільтрування природним мінеральним ОХМ свідчать про часткове видаляння органічних мікродомішок, що надає змогу зробити висновок про необхідність поглиблення досліджень у виробничих умовах під час приготування горілчаної продукції. Сучасний стан лікеро-горілчаної промисловості вимагає економічної доцільності, раціональності та ефективності застосування матеріалів, тому дослідження фільтрування ВСС природним нетрадиційним мінеральним ОХМ є перспективним напрямком.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.105

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Дулька О. С. 
Вплив підготовленої води на вміст летких домішок у збродженому квасному суслі / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 33-38. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень впливу води, обробленої природними мінералами й активним вугіллям, на вміст летких домішок у збродженому квасному суслі та органолептичні властивості хлібного квасу. Мета дослідження - встановлення впливу піготовленої природними мінералами та активним вугіллям води на вміст летких продуктів бродіння у квасному суслі й органолептичні властивості хлібного квасу. При розробленні смако-ароматичного профілю хлібного квасу встановлено, що при використанні підготовленої води суттєво покращувались органолептичні показники квасу, зокрема повнота смаку, відчуття насиченості діоксидом вуглецю, аромату житнього хлібу та його інтенсивності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського