Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Пронькіна К$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Віннікова Л. Г. 
Вплив фракцій електроактивованої води на функціонально-технологічні властивості яловичини та свинини / Л. Г. Віннікова, К. В. Пронькіна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 3/10. - С. 36-43. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Показано вплив електроактивованої води (ЕАВ) на функціонально-технологічні властивості яловичини та свинини. Встановлено залежність рН, вологозв'язувальної здатності та втрат у процесі термообробки досліджуваних зразків від внесених сумішей фракцій ЕАВ. Показано можливість покращання досліджуваних показників. Відзначено практичне значення використання ЕАВ у виробництві варених ковбас. Описано вплив ЕАВ на органолептичні показники дослідних зразків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5 + Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пронькіна К. В. 
Вдосконалення технології м'ясних продуктів шляхом використання електроактивованої води : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / К. В. Пронькіна; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса, 2016. - 21 c. - укp.

Вперше встановлено, що додавання католіту у м'ясо покращує розчинність м'язових білків і підвищує вологозв'язуючу здатність м'яса, що пов'язано зі зниженим вмістом іонів металів і нижчим рівнем загальної жорсткості католіту й аноліту та зрушенням pH м'язових білків від ізоелектричної точки. Встановлено позитивний вплив бінарних сумішей електроактивованої води на функціонально-технологічні й органолептичні властивості м'яса та м'ясних продуктів. Встановлено можливість спрямованого регулювання властивостей свинини з вадою автолізу PSE за рахунок зрушенням pH м'язових білків від ізоелектричної точки. Встановлено можливість підвищення ефективності використання гідроколоїдів різної природи за їх гідратації фракціями електроактивованої води шляхом наближения pH гідроколоїдів до оптимального значення pH для гелеутворення. Обгрунтовано способи використання бінарних сумішей електроактивованої води для покращення виходу й органолептичних властивостей ковбасних виробів та цільном'язових виробів зі свинини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-38

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА425615 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського