Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Радіоненко В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Радіоненко В. М. 
Удосконалення холодильного зберігання продукції рослинного походження в модулях з модифікованим газовим середовищем : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / В. М. Радіоненко; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2011. - 20 c. - укp.

Розглянуто проблеми підвищення термінів зберігання рослинної продукції в камерах холодильного і торговельного обладнання (ХТО), що є одним з найбільш простих і екологічно безпечних підходів до енергоощадження в елементах холодильного ланцюга. Показано, що якість яблук зберігається у процесі використання напівпроникних мембран як засобу управління складом середовища в компактних модулях. Побудовано модель газообміну для кисню та вуглекислого газу в продуктах на базі рівнянь реакційної дифузії. Розроблено прогностичну модель визначення термінів зберігання рослинної продукції в компактних модулях на базі методу штучних нейронних мереж, а також встановлено взаємозв'язок між цільовою функцією - часом зберігання продукту та змінними управління - умовами зберігання та властивостями мембрани. Вперше запропоновано нечіткий узагальнений критерій якості рослинної продукції, який об'єднує множину показників різної природи, а також є мірою деградації продуктів у разі холодильного зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА377903 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Радіоненко В. М. 
Особливості зберігання листового салату в контейнерах із модифікованим газовим середовищем / В. М. Радіоненко, Ю. В. П'янкова, В. П. Кочетов // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2013. - № 4. - С. 135-138. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Встановлено, що модифіковане газове середовище утворюється в результаті газообміну між листами салату й середовищем у замкнутому просторі модуля, а також між цим середовищем і зовнішнім повітрям через мембрани, матеріал яких має селективну проникність для компонентів газового середовища. Проведені дослідження підтверджують, що холодильна технологія зберігання з використанням модифікованого газового середовища (МГС) як додаткового фактору впливу, є ефективним засобом скорочення втрат і збільшення тривалості строків зберігання швидкопсувної рослинної продукції на діючих холодильниках АПК України. Одержані результати свідчать про доцільність використання МГС для збільшення строків зберігання швидкопсувної продукції рослинного походження, оскільки застосування МГС на діючих холодильниках не потребує внесення конструктивних змінень та застосування додаткового обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського