Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (9)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Романченко Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16

      
Категорія:    
1.

Романченко Н. В. 
Оцінка конкурентоспроможності експортної продукції виробничого призначення з урахуванням капіталовкладень споживача / Н. В. Романченко // Соц.-екон. дослідж. в перехід. період. - 2004. - Вип. 5. - С. 282-294. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.851-82-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69299 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Романченко Н. М. 
Змінення просторової будови і реакційної здатності цукрози під впливом електростатичного поля / Н. М. Романченко, П. П. Загородній, Л. С. Дегтярьов // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 14-16. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

За допомогою квантово-хімічних методів досліджено будову молекули цукрози та властивості гідратної структури за умов електростатичного поля. Встановлено, що поле, яке створюють 11 молекул води, змінює розподіл електронної густини у порівнянні з вихідним, а це змінює просторову будову молекули цукрози та спричиняє розклад цукрози на глюкозу та фруктозу, а також створює умови для прискорення процесу її гідролізу. Після зняття дії поля термостійкість цукрози не відновлюється.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Пан Л. В. 
Вплив культури на рівень економічної свободи і міжнародну комерційну діяльність / Л. В. Пан, Н. В. Романченко // Наук. зап. НаУКМА. Сер. Екон. науки. - 2008. - Т. 81. - С. 61-65. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто культуру країни як один із факторів її економічної динаміки. Визначено вплив національної культури на рівень економічної свободи в країні та, відповідно, ефективність міжнародного бізнесу компаній на її території. Зауважено щодо позитивного впливу конвергенції між національною та організаційною культурою компаній на результати їх діяльності та стан бізнес-середовища в країні загалом.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-131 + Ч11 в2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69184/Ек.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Романченко Н. В. 
Методи обгрунтування рішень у менеджменті зовнішньоекономічної діяльності / Н. В. Романченко // Наук. зап. НаУКМА. Сер. Екон. науки. - 2007. - Т. 68. - С. 74-79. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Систематизовано критерії оцінки економічної ефективності управлінських рішень у сфері зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) організацій; наведено методичні основи розрахунку окремих критеріальних показників ефективності. Визначено склад управлінських рішень і характер господарських ситуацій суб'єкта ЗЕД, обгрунтування та аналіз яких базується на показниках економічної ефективності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)80-212.1 в611.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69184/Ек.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Романченко Н. В. 
Методичні основи оцінки ефективності виробництва в структурних підрозділах підприємства (на прикладі машинобудівництва) : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Н. В. Романченко; Нац. металург. акад. України. - Д., 2000. - 17 c. - укp.

Досліджено практичні питання оцінки економічної ефективності виробництва у підрозділах машинобудівних підприємств. Обгрунтовано, що внутрішньофірмове управління ефективністю базується на об'єктивній оцінці ефективності виробництва у підрозділах, аналізі результатів оцінки та економічному впливові на рівень ефективності шляхом активізації внутрішньовиробничих відносин. Запропоновано метод оцінки економічної ефективності виробництва у підрозділах, досліджено економічні інструменти впливу на процес підвищення ефективності виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)301-07 + У9(4УКР)305.851-07

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА309355 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гусятинська Н. А. 
Аналіз мікробіологічних процесів під час перероблення тростинного цукру-сирцю / Н. А. Гусятинська, С. М. Тетеріна, Н. М. Романченко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 8-12. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено вплив мікробіологічних процесів на якість цукру-сирцю під час зберігання. Проведено дослідження мікробіологічної забрудненості продуктів виробництва цукру у процесі перероблення тростинного цукру-сирцю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л842

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Романченко Н. М. 
Вплив електростатичного поля на електронну і просторову будову сахарози / Н. М. Романченко, Л. С. Дегтярьов, Н. А. Гусятинська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 102-103. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проведено квантово-хімічне дослідження будови молекули сахарози і властивостей гідратної структури за умов дії електростатичного поля. Встановлено, що поле, яке створюють 11 молекул води, змінює розподіл електронної густини і просторову будову молекули сахарози. В цьому разі створено умови для прискорення процесу гідролізу сахарози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г291.32-1

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Ткачук Р. А. 
Дослідження тепловіддачі і розробка випарних апаратів із застосуванням в них струменевої генерації рідини / Р. А. Ткачук, Ю. В. Осауленко, Н. М. Романченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 43. - С. 53-57. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Показано високу ефективність струменевого способу генерації плівки рідини, в разі якого коефіцієнти тепловіддачі значно перевищують, які досягнуті в кращих плівкових апаратах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.1-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гусятинська Н. А. 
Удосконалення способу очищення клеровок тростинного цукру-сирцю / Н. А. Гусятинська, А. А. Ліпєц, Н. М. Романченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 102-106. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю, що передбачає повернення суспензії вапнокарбонізаційного осаду на стадію розчинення тростинного цукру - сирцю та обробку клеровки коагулянтом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л842

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Романченко Н. В. 
Міфологічні мотиви весільної драми українців Правобережного Полісся : автореф. дис. ... канд. філол. наук : 10.01.07 / Н. В. Романченко; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. - К., 2013. - 18 c. - укp.

Наведено результати першого в українській фольклористиці цілісного дослідження міфологічних мотивів і сміхових елементів регіональної весільної обрядовості Правобережного Полісся. Увагу приділено виявленню міфологічних мотивів та їх трансформації в пісенних текстах ритуалу. Показано, що усвідомлення архаїчної семантики сміхових форм дозволяє розглядати їх функціонування в культурі нового часу в інших аспектах, а такожі зрозуміти не лише їх тривкість в традиції, а й прихований від «зовнішнього» спостерігача внутрішній зміст обрядових текстів, що розкривається в контексті обрядових дій. Доведено, що сміховий елемент у контексті весільного ритуалу пов’язаний з архаїчним світосприйняттям і первісною міфологією, де ритуальний сміх є частиною магії родючості й асоціюється, передусім з життєдайним началом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш3(4УКР)-66

Шифр НБУВ: РА398498 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Романченко Н. М. 
Удосконалення технології очищення клеровки тростинного цукру-сирцю : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Н. М. Романченко; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2012. - 20 c. - укp.

Вивчено способи удосконалення технології очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням повернення вапнокарбонізаційного осаду та додаткових реагентів. Досліджено технологічні та мікробіологічні показники тростинного цукру-сирцю різних термінів зберігання, на основі яких встановлено залежність якості цукру-сирцю від інтенсивності перебігу мікробіологічних процесів. Розроблено спосіб дезінфекції із застосуванням дезінфекційного засобу на основі натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти ("Жавель-Клейд"), що забезпечує високий ефект знезараження щодо всіх груп мікроорганізмів, присутніх у клеровці тростинного цукру-сирцю. Розроблено рівняння залежності ефекту розкладання редукувальних речовин від початкового вмісту їх у клеровці тростинного цукру-сирцю, рН{\dn\fs9 20}, температури і тривалості процесу вапнування. Визначено раціональні параметри температури, рН{\dn\fs9 20} та тривалості процесу вапнування для забезпечення розкладання редукувальних речовин залежно від їх вихідного вмісту в тростинному цукрі-сирці. Методами комп'ютерної хімії обгрунтовано вплив електростатичного поля на зміну просторової конфігурації та реакційну здатність молекули сахарози в присутності молекул води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л842

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395102 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Маркетинговий менеджмент : навч. посіб. для студентів ВНЗ, які навчаються за освіт.-проф. програмою магістра зі спец. "Маркетинг" / В. В. Россоха, О. В. Гуменна, К. В. Пічик, Н. В. Романченко; ред.: В. В. Россоха. - Київ : ННЦ "Ін-т аграр. економіки", 2014. - 242 c. - Бібліогр.: с. 239-240 - укp.

Розкрито сутність, завдання та місце маркетингового менеджменту в системі управління підприємством. Розглянуто питання стратегії, що включає втримання конкурентних переваг, інтенсивного зростання, творчої імітації та аспекти стратегічного аналізу. Висвітлено особливості маркетингового управління на ринку промислових і споживчих товарів. Увагу приділено проблемам планування, організації, мотивації та контролю за досягненням маркетингових цілей у практичній діяльності вітчизняних підприємств. Запропоновано методичний підхід до інформаційного забезпечення, визначення ефективності маркетингового менеджменту та основних положень його здійснення на міжнародному ринку.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.357 я73 + У529.0-211.1 я73 + У9(4УКР)290-211.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА777541 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Баюра В. І. 
Закупівля: маркетинговий підхід : навч. посіб. / В. І. Баюра, Н. Л. Новікова, Н. В. Романченко. - Київ : Вид. дім "Києво-Могилян. акад.", 2015. - 226 c. - Бібліогр.: с. 225-226 - укp.

Розглянуто правову основу здійснення закупівельних операцій. Охарактеризовано чинники розвитку закупівельної діяльності. Надано уявлення про закупівельну діяльність і комерційну роботу підприємства. Розглянуто цінові стратегії та методи розрахунків цін у такій діяльності. Розкрито суть планування забезпечення підприємства матеріально-технічними ресурсами. Подано інформацію про матеріальні запаси підприємства, охарактеризовано їх види. Показано місце договірних зв'язків у закупівельній діяльності. Обгрунтовано напрями, принципи та умови оптимізації процесів товаропросування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.0-803.2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА791748 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Романченко Н. М. 
Очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів / Н. М. Романченко, Н. А. Гусятинська // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 159-167. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Показано ефективність застосування додаткових реагентів: основного сульфату алюмінію та вапнокарбонізаційного осаду в процесі очищення клеровки тростинного цукру-сирцю. Встановлено, що у разі їх застосування підвищується ефект очищення та зменшується забарвленість клеровки тростинного цукру-сирцю. Розроблено спосіб та апаратурно-технологічну схему очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням вапнокарбонізаційного осаду та основного сульфату алюмінію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л842

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Костін В. Б. 
Шляхи зниження витрат повітря при транспортуванні пет-пляшок / В. Б. Костін, Н. І. Ковальова, Н. М. Романченко // Харч. пром-сть. - 2017. - № 22. - С. 135-140. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

З метою уточнення методики розрахунку повітряних конвеєрів проведено дослідження для визначення об'ємів стисненого повітря, необхідного для переміщення окремих груп пляшок, і впливу на витрати системи подачі повітря, геометричних характеристик повітропроводів і перехідних отворів, параметрів пляшок і зазорів між ними та вихідними отворами в допоміжній камері. Проаналізовано розподіл об'ємів стисненого повітря в різних зонах при переміщенні груп пляшок і виявлені шляхи зменшення витрат повітря.


Індекс рубрикатора НБУВ: О931

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Романченко Н. М. 
Доцільність використання солоду житнього ферментованого в технології кексів / Н. М. Романченко, А. В. Риндін, О. С. Павлюченко // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 39-45. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Охарактеризовано особливості виробництва, хімічного складу, енергетичної цінності та рекомендації виробника стосовно використання солоду житнього ферментованого. Обгрунтовано доцільність виробництва кексів з додаванням солоду житнього ферментованого, наведено ряд органолептичних та фізико-хімічних показників їх якості. Запропоновано замінити в рецептурі кексу "Шоколадний" частину борошна пшеничного в/с на солод житній ферментований у кількості 15%. Розглянуто склад, харчову, біологічну цінність готового виробу та встановлено його відповідність добовій потребі дорослої людини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського