Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Роман Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Роман Т. О. 
Дослідження відмінностей теплових і хімічних властивостей шапинки й ніжки шампіньйона / Т. О. Роман, О. А. Єщенко, М. Г. Іванченко, О. Г. Мазуренко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 3. - С. 231-237. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено повний хімічний складі вміст макро- та мікроелементів, вітамінів у свіжому культивованому грибі шампіньйоні. Для збереження максимуму корисних речовин у сушеному грибному напівфабрикаті за допомогою сканувальної калориметрії та термогравіметрії за різних температур проведено досліди з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба, яку порівняно з теплотою випаровування чистої води. Визначено різницю в часі у процест сушінні ніжки та шапинки до кінцевої вологості 12,5 % і надано всі результати експериментальних досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918.02

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Єщенко О. А. 
Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньона / О. А. Єщенко, Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 149-155. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його одержання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба, на підставі яких визначено коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами та теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, одержані на базі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918.02

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Роман Т. О. 
Харчова цінність та результати визначення енергетичної цінності гриба шампіньйона / Т. О. Роман, М. Г. Іванченко, Д. П. Коломієць, О. Г. Мазуренко, І. В. Долгоненко, Г. Р. Соя, О. Г. Сидоренко, Л. Й. Воробйов // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 79-86. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведені результати визначення вищої та нижчої теплоти згоряння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйона, які необхідні для визначення енергетичної цінності, а також рівнів вибухової та пожежної безпеки виробництва сушеного грибного напівфабрикату. Вимірювання проведені з застосуванням квазідиференціального бомбового калориметру КТС-4. Проведене порівняння харчової енергетичної цінності шампіньйона і теплоти згоряння продукту у сухому стані та пояснені причини відмінності цих величин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Роман Т. М. 
Формування емоційно-вольової культури майбутніх учителів початкових класів у процесі психолого-педагогічної підготовки : автореф. дис. ... канд. пед. наук : 13.00.04 / Т. М. Роман; Полтав. нац. пед. ун-т ім. В.Г. Короленка. - Полтава, 2016. - 20 c. - укp.

Вирішено проблему формування емоційно-вольової культури майбутніх учителів початкової школи (ПШ) у процесі психолого-педагогічної підготовки. Проаналізовано теоретико-методологічні підходи до досліджуваного феномену; на основі розгляду базових дефініцій категоріального апарату - "емоції", "воля", "культура", "педагогічна культура", "професійно-педагогічна культура", "емоційно-вольова культура" - означено поняття "емоційно-вольова культура майбутніх учителів початкових класів". Визначено її структурно-компонентні складники. Доведено значущість формування цієї якості у професійному становленні й успішній самореалізації майбутніх фахівців початкової ланки освіти. Охарактеризовано особливості використання потенціалу зазначеної підготовки у формуванні емоційно-вольової культури майбутніх учителів початкових класів за умов сучасного стану ПШ. Розроблено й експериментально перевірено ефективність технології формування емоційно-вольової культури майбутніх учителів початкових класів і педагогічні умови її реалізації у процесі психолого-педагогічної підготовки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА423338 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Роман Т. О. 
Харчова цінність та результати визначення енергетичної цінності гриба шампіньйона / Т. О. Роман, М. Г. Іванченко, Д. П. Коломієць, О. Г. Мазуренко, І. В. Долгоненко, Г. Р. Соя, О. Г. Сидоренко, Л. Й. Воробйов // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 79-86. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведені результати визначення вищої та нижчої теплоти згоряння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйона, які необхідні для визначення енергетичної цінності, а також рівнів вибухової та пожежної безпеки виробництва сушеного грибного напівфабрикату. Вимірювання проведені з застосуванням квазідиференціального бомбового калориметру КТС-4. Проведене порівняння харчової енергетичної цінності шампіньйона і теплоти згоряння продукту у сухому стані та пояснені причини відмінності цих величин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського