2. |
Своєволіна Г. В. Удосконалення технології заварних пряників : Автореф. дис... канд. техн. наук / Г. В. Своєволіна; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 c. - укp.Удосконалено технологію заварних пряників з приготування рідких (вологості 32,5, 36 %) з 30,50 % від маси борошна у тісті житнього борошна або густих заварок (вологості 30 %) з 75 % суміші житнього та пшеничного борошна, з заварюванням борошна кислим інвертним сиропом з pH 2,8 і вмістом сухих речовин 60 % та з додаванням до заварок від 4%, борошна з ячмінного солоду. На підставі проведених досліджень визначено оптимальне дозування солодового борошна, що дозволяє скоротити тривалість ферментації заварок до 1-ї доби для рідких заварок і до 4-х діб - для густих заварок. Установлено вплив удосконаленої технології на інтенсифікацію технологічного процесу та на тривалість зберігання готових виробів. Затверджено нормативну документацію (рецептури, технологічні інструкції), нову технологію впроваджено у виробництво. Визначено ефективність удосконаленої технології за показником конкурентоспроможності. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА345603 Пошук видання у каталогах НБУВ
|