Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Селезньова Ю$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Осокін В. В. 
Основи інженерної екології переробних і харчових виробництв : Підруч. / В. В. Осокін, Ю. А. Селезньова; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 132 c. - Бібліогр.: с. 127-128. - укp.

Викладено законадавчі, нормативно-правові й організаційні засади, фізико-хімічні та технічні методи забезпечення екологічної безпеки переробних і харчових виробництв. З урахуванням існуючих глобальних і галузевих екологічних проблем визначено ефективні методи та засоби захисту від забруднень атмосферного повітря, очищення стічних і зворотних вод, ресурсо- й енергозбереження. Розглянуто питання забезпечення екологічної безпеки підприємств і обладнання переробних і харчових виробництв, захисту від забруднень виготовленої харчової продукції.

Изложены законодательные, нормативно-правовые и организационные основы, физико-химические и технические методы обеспечения экологической безопасности перерабатывающих и пищевых производств. С учетом существующих глобальных и отраслевых экологических проблем определены эффективные методы и средства защиты от загрязнений атмосферного воздуха, очистки сточных и оборотных вод, ресурсо- и энергосбережения. Рассмотрены вопросы обеспечения экологической безопасности предприятий и оборудования перерабатывающих и пищевых производств, защиты от загрязнений произведенной пищевой продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80н6я73-1

Шифр НБУВ: ВА682373 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Осокін В. В. 
Охорона праці на підприємствах харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. В. Осокін, Ю. А. Селезньова; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 149 c. - Бібліогр.: с. 135-145. - укp.

Розкрито законодавчі та організаційні засади охорони праці. Розглянуто питання щодо створення необхідних санітарно-гігієнічних умов виробничого середовища, техніки безпеки та протипожежного захисту різних об'єктів на підприємствах харчових виробництв. Проаналізовано особливості організаційних і технічних рішень з забезпечення безпеки на даних підприємствах з урахуванням спеціфики використаних речовин, застосованого устаткування, технологічних процесів.

Раскрыты законодательные и организационные основы охраны труда. Рассмотрены вопросы о создании необходимых санитарно-гигиенических условий производственной среды, технике безопасности и противопожарной защите разных объектов на предприятиях пищевых производств. Проанализированы особенности организационных и технических решений по обеспечению безопасности на данных предприятиях с учетом специфики использованных веществ, применяемого оборудования, технологических процессов.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-648 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА669597 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Осокін В. В. 
Охорона праці у торгівлі : підручник / В. В. Осокін, Ю. А. Селезньова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 183 c. - Бібліогр.: с. 167-178. - укp.

Висвітлено нормативно-правові основи та систему управління охороною праці у торгівлі. Увагу приділено методам і засобам забезпечення встановлених нормативів гігієни праці та виробничої санітарії, безпеки будівель, споруд, обладнання та потенційно небезпечних технологічних процесів. Розкрито питання пожежної безпеки під час експлуатації обладнання, збереження, транспортування сировини та готової продукції, проведення експертизи та реалізації товарів на підприємствах галузі.

Освещены нормативно-правовые основы и система управления охраной труда в торговле. Уделено внимание методам и средствам обеспечения установленных нормативов гигиены труда и производственной санитарии, безопасности строений, сооружений, оборудования и потенциально опасных технологических процессов. Раскрыты вопросы пожарной безопасности при эксплуатации оборудования, хранении, транспортировке сырья и готовой продукции, проведении экпертизы и реализации товаров на предприятих отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.0-648я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА707223 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Селезньова Ю. А. 
Удосконалення теплоенергетичних характеристик побутових холодильників на основі дослідження повітротеплообмінних процесів у їхньому компресорно-конденсаторному відділенні : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.05.14 / Ю. А. Селезньова; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2002. - 20 c. - укp.

Розроблено комплексний метод стендових досліджень взаємозалежних швидкоплинних теплофізичних процесів у компресорно-конденсаторному відділенні побутових холодильників, розкрито закономірності та наведено фізико-математичну модель повітротеплообмінних процесів біля задньої панелі, обумовлених проявом природної тяги, визначено теплофізичні умови її ефективної дії. Створено комплексний метод досліджень взаємозалежних швидкоплинних теплофізичних процесів у побутовому холодильному приладі (ПХП) для удосконалення їх теплоенергетичних характеристик, одержано нові експериментальні дані. Розроблено теоретичну основу керування повітротеплообмінними процесами в компресорно-конденсаторному відділенні для зниження температурного рівня компресора та конденсатора, а також теплопритоків у холодильну шафу через задню панель. Запропоновано технічні засоби поліпшення теплоенергетичних характеристик ПХП.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: З392.91-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА318132 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осокін В. В. 
Основи охорони праці: питання і відповіді (у сфері торгівлі, виробництва харчової продукції, митної справи, підприємницької і економічної діяльності) : навч. посіб. / В. В. Осокін, К. А. Ржесік, Ю. А. Селезньова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2010. - 136 c. - Бібліогр.: с. 122-133. - укp.

Висвітлено питання щодо чинного в Україні трудового законодавства, виробничої санітарії, техніки безпеки та пожежної безпеки. Увагу приділено охороні праці (ОП) в сфері торгівлі, виробництва харчової продукції, митної справи, підприємницької та економічної діяльності. Наведено повний перелік законодавчих і нормативно-правових актів про ОП, а також державних міжгалузевих і галузевих правил і норм, міждержавних і державних стандартів з ОП, санітарних і будівельних норм і правил.

Освещены вопросы по действующему в Украине трудовому законодательству, производственной санитарии, технике безопасности и пожарной безопасности. Внимание уделено охране труда (ОТ) в сфере торговли, производства пищевой продукции, таможенного дела, предпринимательской и экономической деятельности. Приведен полный перечень законодательных и нормативно-правовых актов об ОТ, а также государственных межотраслевых и отраслевых правил и норм, межгосударственных и государственных стандартов по ОТ, санитарных и строительных норм и правил.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)248я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА725697 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Осокін В. В. 
Промислова екологія харчових виробництв : підручник / В. В. Осокін, Ю. А. Селезньова, К. А. Ржесік, Р. В. Брюшков; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2010. - 192 c. - Бібліогр.: 40 назв. - укp.

Викладено законодавчі, нормативно-правові й організаційні основи, фізико-хімічні та технічні методи забезпечення екологічної безпеки переробних і харчових виробництв (ПХВ). Визначено ефективні методи та засоби захисту від забруднень атмосферного повітря, очищення стічних і зворотних вод, ресурсо- й енергозбереження в контексті глобальних і галузевих екологічних проблем. Розглянуто питання забезпечення екологічної безпеки підприємств і обладнання ПХВ, захисту від забруднень виготовленої харчової продукції.

Изложены законодательные, нормативно-правовые и организационные основы, физико-химические и технические методы обеспечения экологической безопасности перерабатывающих и пищевых производств (ППП). Определены эффективные методы и средства защиты от загрязнений атмосферного воздуха, очистки сточных и обратных вод, ресурсо- и энергосбережения в контексте глобальных и отраслевых экологических проблем. Рассмотрены вопросы обеспечения экологической безопасности предприятий и оборудования ППП, защиты от загрязнений изготовленной пищевой продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80н63я73-1

Шифр НБУВ: ВА734069 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського