Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (11)Журнали та продовжувані видання (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Сичевський М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Сичевський М. П. 
Удосконалення організаційно-економічного механізму розвитку харчової промисловості України : Моногр. / М. П. Сичевський; ред.: С. І. Дорогунцов; НАН України. Рада по вивченню продукт. сил України. - К. : Наук. світ, 2004. - 374 c. - Бібліогр.: с. 279-296. - укp.

Розглянуто теоретико-методологічні проблеми формування, функціонування та удосконалення організаційно-економічного механізму розвитку харчової промисловості України за перехідних економічних умов. Проаналізовано особливості реалізації механізму державного регулювання ринків продовольчих товарів. Наведено рекомендації щодо удосконалення територіальної організації галузі. Розглянуто проблеми формування конкурентного середовища та підвищення конкурентоспрожності продукції харчової промисловості. Досліджено сучасний стан матеріально-технічного забезпечення галузі, обгрунтовано необхідність активізації інвестиційної політики та впровадження інноваційних технологій. Розглянуто проблеми фінансування, управління та кредитування малого бізнесу у галузі харчової промисловості, висвітлено питання екологізації, стандартизації та сертифікації якості готової продукції. Проаналізовано перспективи розвитку зовнішньоекономічної діяльності галузі за умов глобалізації світової економіки.

Рассмотрены теоретико-методологические проблемы формирования, функционирования и усовершенствования организационно-экономического механизма развития пищевой промышленности Украины в условиях переходной экономики. Проанализированы особенности реализации механизма государсвенного регулирования рынков продовольственных товаров. Приведены рекомендации по усовершенствованию территориальной организации отрасли. Рассмотрены проблемы формирования конкурентной среды и повышения конкурентоспособности продукции пищевой промышленности. Проанализировано современное состояние материально-технического обеспечения отрасли и обоснована необходимость активизации инвестиционной политики и внедрения инновационных технологий. Рассмотрены вопросы финансирования, управления и кредитования малого бизнеса в отрасли пищевой промышленности, а также экологизации, стандартизации и сертификации качества готовой продукции. Определены перспективы развития внешнеэкономической деятельности отрасли в условиях глобализации мировой экономики.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663533 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сичевський М. І. 
Інженерна та спеціальна техніка МНС України : навч. посіб. / М. І. Сичевський, А. Г Ренкас; Львів. держ. ун-т безпеки життєдіяльності. - Л., 2007. - 232 c. - Бібліогр.: с. 231. - укp.

Розглянуто проблеми інженерного забезпечення ліквідації наслідків виробничих аварій і стихійних лих, відновлення цивільних і промислових споруд, вибору способів і організації виконання завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Описано конструкції базових виробів колісних і гусеничних інженерних машин, призначених для подолання перешкод і руйнувань, зокрема, основні землерийні машини, засоби водопостачання й енергозабезпечення.

Рассмотрены проблемы инженерного обеспечения ликвидации последствий производственных аварий и стихийных бедствий, восстановления гражданских и промышленных сооружений, выбора способов и организации выполнения задач по ликвидации последствий чрезвычайных ситуаций. Описаны конструкции базовых изделей колесных и гусеничных инженерных машин, предназначенных для преодоления препятствий и разрушений, в частности, основные землеройные машины, средства водоснабжения и энергообеспечения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц988я7

Шифр НБУВ: ВА688402 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Коваленко А. О. 
Продовольчий комплекс України: стан і перспективи розвитку в умовах економічної глобалізації : Моногр. / А. О. Коваленко, С. І. Князєв, Л. В. Дейнеко, Е. І. Шелудько, М. П. Сичевський; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. - К. : Наук. світ, 2004. - 122 c. - Бібліогр.: с. 114-120. - укp.

Висвітлено теоретичні та методологічні засади й актуальні проблеми розвитку продовольчого комплексу України (ПКУ). Вивчено механізми підвищення ефективності його діяльності - вплив чинників розміщення, територіальної організації та спеціалізації, інноваційно-інвестиційних важелів, агропромислової інтеграції. Наведено перспективні напрями розвитку ПКУ за умов глобалізації світогосподарських зв'язків, зовнішньоекономічної взаємодії з Світовою Організацією Торгівлі та інтеграційними об'єднаннями Співдружності Незалежних Держав і Єдиного Економічного Простору.

Освещены теоретические и методологические основы и актуальные проблемы развития продовольственного рынка Украины (ПРУ). Изучены механизмы повышения его деятельности, в частности, влияние факторов размещения, территориальной организации и специализации, инновационно-инвестиционных рычагов, агропромышленной интеграции. Приведены перспективные направления развития ПРУ в условиях глобализации мировых хозяйственных связей, внешнеэкономического взаимодействия со Всемирной Организацией Торговли и интеграционными объединениями Содружества Независимых Государств и Единого Экономического Пространства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-982-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА677795 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сичевський М. П. 
Вдосконалення організаційного механізму розвитку харчової і переробної промисловості / М. П. Сичевський // Вісн. Сум. держ. ун-ту. Сер. Економіка. - 2003. - № 5. - С. 43-45. - укp.

Запропоновано засоби, що дозволяють вдосконалити організаційний механізм харчової та переробної промисловості.


Ключ. слова: харчова промисловість, переробна промисловість
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69231/екон. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сичевський М. П. 
Організаційно-економічний механізм розвитку харчової промисловості України (теорія, методологія, практика) : Автореф. дис... д-ра екон. наук / М. П. Сичевський; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. - К., 2005. - 34 c. - укp.

Уперше обгрунтовано доцільність застосування поняття "харчова індустрія". Розвинуто теоретико-методологічні підходи до дослідження організаційно-економічного механізму розвитку галузі. Розкрито особливості ринкових трансформацій розвитку харчової промисловості України та її регіонів. Визначено напрями удосконалення просторової організації даної промисловості. Обгрунтовано систему заходів з підвищення конкурентоздатності підприємств харчової промисловості та їх продукції. Визначено галузеві пріоритети в інвестуванні та запропоновано систему заходів реалізації інноваційної моделі розвитку та розроблено пропозиції щодо оздоровлення їх фінансового стану. Визначено механізми організаційно-економічного забезпечення екологізації виробництва та стимулювання якості продукції харчової промисловості на мікро- та макрорівнях. Удосконалено теоретико-методологічні підходи до формування ефективного механізму її інтеграції до світової економіки. Розроблено концепцію створення системи управління даною промисловістю.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА340508 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мостенська Т. Л. 
Виробництво молока та молокопродуктів в Україні / Т. Л. Мостенська, М. П. Сичевський, В. В. Халеба, І. В. Кузнєцова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 119-121. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проаналізовано стан виробництва та забезпечення населення України високоякісним молоком і молокопродуктами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95,0 + У9(4УКР)306.751.353

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Сичевський М. П. 
Розвиток ринку олієжирової продукції: сучасна кон'юнктура, ціни, ризики / М. П. Сичевський, О. П. Печенога, О. Б. Полєщук, О. В. Коваленко; НААН України, Ін-т прод. ресурсів. - К. : Аграр. наука, 2012. - 59 c. - укp.

Розглянуто аспекти розвитку ринку олієжирової продукції за сучасних умов становлення вітчизняної багатоукладної економіки під впливом зовнішніх і внутрішніх ризиків. Проаналізовано основні показники та тенденції розвитку підприємств олієжирової промисловості. Виявлено специфічні особливості виробництва продукції. Визначено та систематизовано чинники, що впливають на ефективність олійного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.9 + У9(4УКР)421.511.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА765946 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Проблеми ринку продовольчих ресурсів України : зб. наук. пр. за матеріалами Першої наук.-практ. конф., 10 квіт. 2013 р., Київ / ред.: М. П. Сичевський; НААН України, Ін-т прод. ресурсів. - К. : ННЦ ІАЕ, 2013. - 130 c. - укp.

Розкрито роль і місце аграрної науки у забезпеченні продовольчої безпеки України. Наведено пріоритетні напрями розвитку харчової та переробної промисловості. Визначено вплив організаційно-економічної модернізації підприємств на волатильність цін внутрішнього ринку продовольства. Розглянуто проблеми розвитку інноваційної діяльності в харчовій промисловості України. Викладено напрями інтенсифікації інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування України. Проаналізовано спосіб підвищення вмісту йоду в м'язах коропа та рослиноїдних риб або підвищення харчової цінності товарної продукції рослиноїдних риб шляхом спрямованого перерозподілу йоду в трофічних ланцюгах. Наведено актуальні аспекти та проблеми виробництва молоковмісних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.51 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА766938 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сичевський М. П. 
Концептуальні засади галузевої паспортизації харчової індустрії України / М. П. Сичевський, О. І. Куць, О. В. Коваленко, Л. В. Дейнеко, О. В. Бокій; Ін-т прод. ресурсів НАН України. - К. : ННЦ ІАЕ, 2013. - 261 c. - укp.

Представлено теоретичний базис та передумови формування галузевих паспортів харчової промисловості, а також практичні кроки щодо здійснення паспортизації, метою якої є забезпечення користувачів інформаційними ресурсами фундаментальних і прикладних досліджень наукових підрозділів, що займаються вивченням стану ринкової кон'юнктури галузей харчової промисловості, формуванням балансів виробництва і споживання продукції для забезпечення раціональної відповідності обсягів виробництва, якості та асортименту продовольчої продукції сукупному попиту вітчизняного та світового ринків, підвищення національної значущості галузі та її іміджу на глобальному ринку. Наведено матеріали паспортизації галузей харчової промисловості, які містять оптимальну кулькість параметрів для аналізу сучасного стану ринків продовольства. Сформовано уявлення про рівень розвитку окремих ринків продукції, визначено, які з них мають потенціал інноваційного розвитку, оскільки джерела зростання необхідно шукати в інноваціях, зокрема, в технологіях та організації виробництва, скороченні витрат, випуску інноваційної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7 + У9(4УКР)421.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА776302 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Гапієнко А. О. 
До методики відбору зразків грунту в зимовий період для діагностики забезпеченості азотом посівів пшениці озимої після непарових попередників / А. О. Гапієнко, М. Є. Сичевський, А. Л. Вінник // Агроекол. журн.. - 2009. - № 4. - С. 45-48. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Дослідженнями за умов виробництва встановлено можливість мінімалізації глибини відбору зразків грунту, ступінь якої визначається сумою опадів від початку жовтня і до початку проведення діагностики.


Індекс рубрикатора НБУВ: П032.2 в1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мостенська Т. Л. 
Вплив ціни на конкурентоспроможність продукції на ринку молока / Т. Л. Мостенська, М. П. Сичевський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 52. - С. 165-175. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто основні методи ціноутворення та розкрито чинники формування ціни на молоко та молочні продукти. Визначено проблеми забезпечення молоком і молочними продуктами населення України та показано вплив цінової політики на обсяги споживання молочних продуктів. Охарактеризовано стан ринку молочних продуктів в Україні та світі. Визначено особливості формування ціни на молоко та молочні продукти в Україні, показано динаміку цін на молоко-сировину та роздрібних цін на окремі види молочних продуктів. Охарактеризовано існуючі тенденції формування ціни на групи молочних продуктів. Зроблено висновок щодо необхідності спрямування державного регулювання на соціальний захист населення для забезпечення споживання молока та молочних продуктів на рівні раціональних норм.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-6 + У9(4УКР)306.751.353-861

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи : зб. наук. пр. за матеріалами III Міжнар. наук.-практ. конф., 4 листоп. 2015 р., Київ / ред.: М. П. Сичевський; НААН України, Ін-т продовол. ресурсів. - Київ : ННЦ "ІАЕ", 2015. - 196 c. - укp. - рус. - англ.

З'ясовано можливості агропідприємництва в залученні міжнародної допомоги. Висвітлено фінансовий механізм забезпечення сільськогосподарського виробництва. Приділено увагу реінжинірінгу та бенчмаркінгу як інструментам вдосконалення системи управління підприємствами АПК. Визначено вплив цитратів металів на структурно-механічні властивості тіста з фруктозою. Вивчено ефективність дезінфекційного засобу "Каморан" щодо розвитку слизоутворювальних бактерій у виробництві цукру. Проаналізовано структуру та тенденції харчування населення України. Описано технологію рибних січених виробів геродієтичного призначення. Охарактеризовано напрями використання молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотини. Обгрунтовано сучасні тенденції розвитку науки про харчування. Досліджено проблеми та перспективи виготовлення безглютенових хлібобулочних виробів в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71 я431 + Л8о я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА802977 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сичевський М. 
Тест-система для ідентифікації сої лінії GTS 40-3-2 / М. Сичевський, Я. Жукова, М. Вакуленко // Товари і ринки. - 2016. - № 2. - С. 99-108. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено застосування специфічних праймерів для виявлення трансформаційної події GTS 40-3-2 в харчових продуктах із використанням методу полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Розроблено специфічні пари праймерів для одночасного ідентифікування ГМ-сої за видоспецифічним геном лектину, геном CP4 EPSPS, трансформаційною подією RRS GTS 40-3-2 та вставками: промотором 35S і NOS-термінатором, які надають змогу виявляти генетичні модифікації сої, а також інших культур у випадку наявності в них означених конструкцій.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-31 + Е50*440.4

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Харчова промисловість України: стратегічні аспекти розвитку : [монографія] / Я. М. Гадзало, М. П. Сичевський, О. В. Бокій, С. Б. Вербицький, Л. В. Дейнеко; ред.: Я. М. Гадзало; Нац. акад. аграр. наук України, Ін-т продовол. ресурсів. - Київ : Аграр. наука, 2016. - 378 c. - укp.

Висвітлено теоретико-методологічні та практичні аспекти функціонування харчової промисловості України на зламі ХХ - ХХІ ст. Розкрито стратегічні вектори і пріоритетні напрями розвитку галузевих ринків харчової промисловості за умов глобалізації та монополізації світових продовольчих ринків. Визначено чинники кон’юнктурних змін, бар’єри та ризики на шляху активізації зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних товаровиробників. Окреслено напрями державної політики сприяння розвитку харчової промисловості, засади макроекономічної стабілізації і зростання платоспроможного попиту населення.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА812944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Стратегічний потенціал продовольчої системи України : монографія / М. П. Сичевський, А. Е. Юзефович, О. В. Коваленко, О. І. Куць, Ю. Я. Лузан; Національна академія аграрних наук України, Інститут продовольчих ресурсів. - Київ : ННЦ "ІАЕ", 2020. - 161 c. - Бібліогр. в знесках - укp.

Представлено результати дослідження теорії та практики формування і функціонування продовольчої системи України. Обгрунтовано організаційно-економічний механізм забезпечення цілісності та ефективності продовольчої системи та наслідки еволюції суспільних потреб в сировинних та продовольчих ресурсах. Оцінено стійкість функціонування продовольчої системи в нестабільних макроекономічних умовах та кризових ситуаціях. Досліджено стратегічний потенціал розвитку сировинних та продовольчих ресурсів, стан та перспективи розвитку інвестиційно-інноваційного забезпечення продовольчої системи, роль, напрямки та механізми впливу державних регуляторів у створенні сприятливих інституціональних передумов розвитку продовольчої системи.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982-995

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА850768 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського