2. |
Савула Я. Г. Математичне моделювання процесів бродіння виноградного сусла з урахуванням температурного режиму / Я. Г. Савула, М. В. Щербатий, Я. Є. Мацьонг, В. Г. Гержикова, Т. О. Жилякова, Є. А. Сластя, І. В. Черноусова, А. В. Семенчук // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 6. - С. 51-57. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Запропоновано математичну модель процесу бродіння виноградного сусла, базуючись на ров'язку задачі Коші для системи звичайних диференціальних рівнянь з урахуванням залежності параметрів моделі від температури у вигляді рівняння Арреніуса. Розраховано значення цих параметрів за умов бродіння сусла з винограду різних сортів. Відзначено, що одержані результати показують добру узгодженість теоретичних й експериментальних даних. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ
|