Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Слащева А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Слащева А. В. 
Патентознавство : навч. посіб. / А. В. Слащева; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 230 c. - Бібліогр.: с. 221-223. - укp.

Розглянуто загальні положення винахідницької, патентної та раціоналізаторської діяльності. Розкрито основи законодавства України з питань інтелектуальної власності й охорони прав на винахід з метою орієнтування майбутнього спеціаліста у патентній інформації, правильного оформлення заявки на винахід, аналізу новизни та перспективності технічного рішення для визначення їх охороноздатності. Проаналізовано діяльність Всесвітньої організації інтелектуальної власності. Увагу приділено авторському праву, реалізації патентних прав, міжнародній охороні промислової власності.

Рассмотрены общие положения изобретательской, патентной и рационализаторской деятельности. Раскрыты основы законодательства Украины по вопросам интеллектуальной собственности и охране прав на изобретение с целью ориентации будущего специалиста в патентной информации, правильного оформления заявки на изобретение, анализа новизны и перспективности технического решения для определения их охраноспособности и патентной чистоты в разных странах. Проанализирована деятельность Всемирной организации интеллектуальной собственности. Внимание уделено авторскому праву, реализации патентных прав, международной охране промышленной собственности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.у я73 + Х839(4УКР)34 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА702486 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Коршунова Г. Ф. 
Технологічні основи безпеки продуктів харчування : навч. посіб. / Г. Ф. Коршунова, А. В. Слащева, О. В. Сабіров; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 523 c. - Бібліогр.: с. 512-523. - укp.

Висвітлено історичні та еколого-соціальні аспекти безпеки харчових продуктів, описано систему управління їх якістю і безпекою та концепцію аналізу ризиків і критичних точок контролю НАССР, визначено небезпеки природних компонентів їжі та ксенобіотиків. Розглянуто соціо-екологічні проблеми використання генетично модифікованих організмів і харчових домішок. Викладено сучасні концепції безпечного харчування за умов екологічної кризи. Охарактеризовано соціальні токсиканти, дієтичні домішки як "харчову підтримку" здоров'я людини.

Освещены исторические и эколого-социальные аспекты безопасности пищевых продуктов, описаны система управления их качеством и безопасностью, а также концепция анализа рисков и критических точек контроля НАССР, определена опасность природных компонентов пищи и ксенобиотиков. Рассмотрены социо-экологические проблемы использования генетически модифицированных организмов и пищевых примесей. Представлены современные концепции безопасного питания в условиях экологического кризиса. Охарактеризованы социальные токсиканты, диетические примеси как "пищевая поддержка" здоровья человека.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я73-1 + Р123я73-1

Шифр НБУВ: ВА712176 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Слащева А. В. 
Технологія м'ясних і рибних січених напівфабрикатів з топінамбуром : Автореф. дис... канд. техн. наук / А. В. Слащева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2006. - 18 c. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технології приготування м'ясних і рибних січених напівфабрикатів з топінамбуром. Доведено здатність топінамбура стабілізувати ліпіди м'яса та риби, механізм якої полягає у гальмуванні процесів вільно-радикального окиснення. Науково обгрунтовано раціональні технологічні параметри виробництва м'ясних і рибних січених напівфабрикатів з топінамбуром. Доведено переваги розроблених січених мас з топінамбуром у порівнянні з традиційними котлетними масами в аспекті їх харчової та біологічної цінності. Обгрунтовано параметри зберігання напівфабрикатів, які гарантують стабільність основних показників якості. Розроблено та затверджено нормативну документацію на напівфабрикати з топінамбура, наведено рекомендації щодо їх використання в технологіях кулінарної продукції. Здійснено практичне впровадження основних результатів наукового дослідження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.9 + Л944

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА344621 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Никифоров Р. П. 
Дослідження впливу білково-вуглеводного напівфабрикату на технологічні властивості дріжджового тіста, отриманого прискореним способом / Р. П. Никифоров, С. Ю. Попова, А. В. Слащева, Ю. М. Коренець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 2/11. - С. 24-32. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Доведено перспективність використання білково-вуглеводного напівфабрикату (БВН) у технології дріжджового тіста, одержаного прискореним способом. Досліджено хімічний та амінокислотний склад БВН. Встановлено, що використання БВН у технологічному процесі виробництва дріжджового тіста надає можливість не тільки підвищити біологічну цінність, але і цілеспрямовано впливати на технологічні властивості тіста та інтенсивність бродіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Слащева А. В. 
Обгрунтування доцільності використання білково-вуглеводного напівфабрикату в технології продукції з дисперсною структурою / А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, С. Ю. Попова, Ю. М. Коренець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 2/11. - С. 64-71. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Запропоновано стратегію розроблення замороженої десертної продукції на основі нежирної молочної та рослинної сировини. Визначено вміст у білково-вуглеводних напівфабрикатах основних інгредієнтів, серед яких білково-вуглеводний згусток, ягідне пюре та цукор. Встановлено, що сумісне використання модифікованої молочної та рослинної сировини за умов науково-обгрунтованого ведення технологічного процесу здатне надавати системі нових властивостей піноутворювального та стабілізувального характеру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Попова С. Ю. 
Дослідження впливу сухого білково-вуглеводного напівфабрикату на структурно-механічні властивості дріжджового тіста, отриманого прискореним способом / С. Ю. Попова, А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, Ю. М. Коренець // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 5/11. - С. 39-45. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Доведено перспективність використання сухого білково-вуглеводного напівфабрикату (СБВН) у технології дріжджового тіста, одержаного прискореним способом. Досліджено структурно-механічні, пружньо-еластичні та реологічні властивості тіста залежно від концентрації СБВН. Встановлено, що використання СБВН у технологічному процесі виробництва дріжджового тіста нанадає можливість коригувати силу борошна та цілеспрямовано впливати на реологічні властивості тіста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського