Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Солодко Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Солодко Л. М. 
Перспективи отримання протеїнових концентратів із зеленої маси рослин / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 5-9. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

З'ясовано сучасні проблеми білкової складової в структурі харчування населення, необхідність залучення зеленої маси рослин для одержання протеїнових концентратів і білкововмісних харчових біологічно активних домішок. На прикладі черемші як нетрадиційної для харчової промисловості культури показано можливість одержання на її основі білкових концентратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Солодко Л. М. 
Оцінка впливу механоактивування на підвищення біодоступності компонентів протеїновмісних напівфабрикатів / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 1. - С. 208-214. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень впливу способу подрібнення висушених білоквмісних напівфабрикатів із надземної маси рослин на ступінь біодоступності їх компонентів. З'ясовано, що оброблення рослинних матеріалів у дезінтеграторі, яке супроводжується ефектами механоактивування, надає можливість підвищити біологічну цінність продукту, максимально перевести біологічно активні речовини у вільну форму, а отже, підвищити їх біодоступність і, відповідно, посилити оздоровчі ефекти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-34 + Л987-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Солодко Л. М. 
Перспективи використання портулаку городнього для отримання оздоровчих продуктів / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 189-194. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати аналізу біохімічного складу та визначено біологічну ефективність ліпідів порошкоподібного напівфабрикату з висушеної надземної частини портулаку городнього (Portulaca oleracea L.). Показано, що порошок із висушеної надземної частини портулаку є цінною харчовою сировиною, багатою на фізіологічно функціональні харчові інгредієнти: білки, харчові волокна, мінеральні сполуки (насамперед кальцій і залізо), ряд вітамінів і речовин з антиоксидантною активністю. З'ясовано, що ліпіди висушеної надземної частини портулаку городнього майже на 42 % складаються з ненасичених жирних кислот, причому 27,7 % від загальної суми ліпідів - це поліненасичені жирні кислоти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Солодко Л. М. 
Використання білоквмісних напівфабрикатів із зеленої маси рослин у рецептурах кулінарних виробів / Л. М. Солодко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 3. - С. 223-231. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського