Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Соломон А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19

      
Категорія:    
1.

Гунда Б. М. 
Енергетичне положення локальних рівнів прилипання та температурна залежність рентгенолюмінесценції легованих міддю монокристалів тетраборату літію / Б. М. Гунда, П. П. Пуга, А. М. Соломон, М. І. Головей // Укр. фіз. журн. - 2000. - 45, № 3. - С. 337-341. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В374.99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26988 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Скибіцький В. Г. 
Мікробіологія молока та молочних продуктів : підручник / В. Г. Скибіцький, В. В. Власенко, І. Г. Власенко, М. В. Мельник, Ф. Ж. Ібатулліна, А. М. Соломон. - Вінниця : Едельвейс і К, 2008. - 412 c. - Бібліогр.: с. 406-407. - укp.

Розглянуто питання систематики, морфології, фізіології й екології мікроорганізмів. Розкрито сучасні методи вивчення мікрофлори грунту, води, повітря. Висвітлено нові підходи до виявлення мікроорганізмів, які забруднюють молоко та молокопродукти. Охарактеризовано роль збудників харчових токсикоінфекцій і санітарно-показових мікроорганізмів у процесі переробки молока та харчових молочних продуктів.

Рассмотрены вопросы систематики, морфологии, физиологии и экологии микроорганизмов. Раскрыты современные методы изучения микрофлоры почвы, воды, воздуха. Освещены новые подходы к выявлению микроорганизмов, загрязняющих молоко и молокопродукты. Охарактеризована роль возбудителей пищевых токсикоинфекций и санитарно-показательных микроорганизмов при переработке молока и пищевых молочных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е4я73-1 + П817.12я73-1 + Л95-14я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708658 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Біланич В. С. 
Внутрішнє тертя у LiV2DBV4DOV7D у скловидному стані / В. С. Біланич, Н. Д. Байса, В. М. Різак, І. М. Різак, В. М. Головей, А. М. Соломон // Укр. фіз. журн. - 2002. - 47, № 4. - С. 396401. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В372.314.4 + В251.320.65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26988 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Лавриненко В. И. 
Привлечение методов рентгеновской дифракции для оценки качества обработанной поверхности монокристаллов парателлурита / В. И. Лавриненко, Л. А. Проц, А. М. Соломон, П. П. Пуга // Сверхтвердые материалы. - 2003. - № 4. - С. 52-59. - Библиогр.: 8 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж68

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14159 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Турок І. І. 
Про кристалізацію телуриду олова зворотним методом Бріджмена / І. І. Турок, П. П. Пуга, А. М. Соломон // Наук. вісн. Ужгород. ун-ту. Сер. Хімія. - 2005. - Вип. 13-14. - С. 43-48. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Specific features of tin telluride SnTe single crystals obtaining by reverse Bridgman technique are studied. The initial material was used to achieve crystallization without contact of the crystallization front with container walls. Based on the estimated thermodynamical characteristics of tin telluride an attempt is made to affect the stoichiometry of the substance being crystallized by formation of additional pressure of the volatile component in the free container volume. Some features of formation of temperature fields at crystallization are analyzed, melt flow dynamics at different stages of the process is simulated.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г124.325-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68850/хім. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Козьма А. А. 
Фазові рівноваги у системі SnSeVB2D - TlVB2DSnSeVB3D - TlBiSeVB2D / А. А. Козьма, І. Є. Барчій, Є. Ю. Переш, А. М. Соломон, В. В. Цигика // Укр. хим. журн. - 2010. - 76, № 11/12. - С. 76-80. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г534.525.6

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Козак М. І. 
Фотоіндуковане просвітлення аморфних плівок халькогенідного скла GeSVB2D / М. І. Козак, І. П. Студеняк, В. Ю. Лоя, І. І. Макауз, П. П. Пуга, В. І. Феделеш, А. М. Соломон, В. М. Жихарєв, С. С. Крафчик, В. М. Красилинець // Фізика і хімія твердого тіла. - 2011. - 12, № 2. - С. 337-341. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В379.224 + В379.226

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Філеп М. Й. 
Фазові рівноваги в системі TlBV2DTe - SnTe - PbTe / М. Й. Філеп, М. Ю. Сабов, А. М. Соломон, І. Є. Барчій, Є. Ю. Переш // Укр. хим. журн. - 2012. - 78, № 7/8. - С. 97-99. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г534.525

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Філеп М. Й. 
Фізико-хімічна взаємодія у системі на основі халькогенідів талію (I) / М. Й. Філеп, М. Ю. Сабов, А. М. Соломон, І. Є. Барчій, Є. Ю. Переш // Укр. хим. журн.. - 2014. - 80, № 3/4. - С. 28-30. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г534.525.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Соломон А. М. 
Розробка технологій десертних ферментованих продуктів функціонального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / А. М. Соломон; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса, 2014. - 19 c. - укp.

На основі теоретичних і експериментальних досліджень розроблено кисломолочні десертні продукти функціонального призначення на основі консорціуму про- і пребіотиків, збагачені рослинними біологічно активними речовинами. Вперше розроблено спосіб прискореного виділення збудника туберкульозу на запропонованому поживному середовищі. Поглиблено знання щодо впливу пектину на розвиток біфідобактерій та фізико-хімічні властивості кисломолочних згустків. Встановлено вплив складу пребіотиків на формування структурно-механічних властивостей кисломолочних десертів. Розширено знання щодо впливу стабілізувальних систем на показники якості кисломолочних десертних продуктів. Встановлено взаємозв'язок компонентного складу і фізико-хімічних властивостей продуктів, що дозволяє прогнозувати термін їх зберігання без зміни якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА410432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Рубіш В. М. 
Діелектричні властивості стекол і композитів (AsVB2DSeVB3D)VB100-xD(SbSeI)VBxD / В. М. Рубіш, О. Г. Гуранич, О. В. Горіна, С. М. Гасинець, А. М. Соломон, П. П. Гуранич, В. П. Перевузник // Фізика і хімія твердого тіла. - 2014. - 15, № 1. - С. 69-73. - Бібліогр.: 27 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В379.224 + В379.271.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Малаховська Т. О. 
Квазібінарні перерізи та порівняльний аналіз взаємодії в потрійних системах Ti - Pb - Se(Te) / Т. О. Малаховська, М. Й. Філеп, М. Ю. Сабов, І. Є. Барчій, Є. Ю. Переш, А. М. Соломон // Укр. хим. журн.. - 2015. - 81, № 3/4. - С. 84-87. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г534.512

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Грицище Я. В. 
Вплив легування кадмієм на оптичні властивості тонких халькогенідних плівок AsVB2D(S, Se)VB3D / Я. В. Грицище, В. Ю. Лоя, М. І. Козак, І. І. Турок, А. М. Соломон // Фізика і хімія твердого тіла. - 2015. - 16, № 3. - С. 487-490. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В379.222 + В379.24

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Масалович О. О. 
Фазові рівноваги в системі Tlsub2/subSe - Tlsub9/subBiSesub6/sub - Tlsub4/subSnSesub3/sub / О. О. Масалович, М. Ю. Сабов, І. Є. Барчій, А. М. Соломон // Укр. хим. журн.. - 2015. - 81, № 7/8. - С. 98-100. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г534.525

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Лоя В. Ю. 
Одержання та дослідження тонкоплівкових структур на основі склоподібного Assub2/subSsub3/sub / В. Ю. Лоя, М. І. Козак, А. М. Соломон, І. І. Петришинець, В. М. Красилинець // Фізика і хімія твердого тіла. - 2013. - 14, № 4. - С. 774-776. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В371.6 + В374 + К297.026

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Грицище Я. В. 
Електрофізичні властивості модифікованих індієм тонких плівок AsVB2D(S, Se)VB3D / Я. В. Грицище, В. Ю. Лоя, М. І. Козак, І. І. Чичура, А. М. Соломон, В. М. Красилинець // Фізика і хімія твердого тіла. - 2016. - 17, № 4. - С. 511-514. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: В379.226

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26618 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Савуляк В. І. 
Характеристики конічних підвісів з поздовжніми глухими мікроканавками постійної ширини і різним профілем по глибині / В. І. Савуляк, В. О. Федотов, В. О. Віштак, А. М. Соломон // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2019. - № 1. - С. 78-85. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: К63-52-041.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Соломон А. М. 
Обгрунтування складу і розроблення технологій десертних ферментованих продуктів функціонального призначення з використанням рослинних наповнювачів / А. М. Соломон, Т. В. Семко, Г. М. Ножечкіна-Єрошенко // Харч. пром-сть. - 2020. - № 27. - С. 69-79. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Науково досліджено й обгрунтовано склад про- і пребіотиків, вплив біфідостимулюючої складової і стабілізуючої системи на показники якості ферментованих десертних продуктів, розроблено технології кисломолочних десертів на основі консорціуму біфідо- і лактобактерій. Проведені дослідження дали змогу розробити рецептури й технології виробництва ферментованих десертів на молочній і молочно-борошняній основі з використанням біфідобактерій та лактобактерій, а також біфідостимуляторів, структуроутворювачів і фруктово-ягідних наповнювачів, які зберігають високу біологічну цінність, ніжну текстуру, смак та аромат протягом 15 днів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Соломон А. М. 
Мікробіологія харчових виробництв : навч. посіб. / А. М. Соломон, Н. М. Казмірук, С. Д. Тузова; Вінницький національний аграрний університет. - Вінниця : Т. П. Барановська, 2020. - 303 c. - Бібліогр.: с. 298-302 - укp.

Викладено теоретичний матеріал із дисциплін "Мікробіологія м'ясної та молочної галузі", "Мікробіологія молока і молочних продуктів". "Мікробіологія м'яса і м'ясопродуктів", "Мікробіологія хлібопекарного виробництва", які є одними з базових для фахової підготовки бакалаврів та фахових молодших бакалаврів із технологій харчових виробництв. Наведено закономірності життєдіяльності мікроорганізмів, які використовуються в окремих харчових виробництвах. Показано джерела інфекції та основні контамінуючі мікроорганізми сировини, напівфабрикатів та готової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-14 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА862980 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського