Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Стоянова Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Улещенко В. А. 
Особливості лікування сколіотичної хвороби в умовах санаторної школи-інтернату м. Києва / В. А. Улещенко, М. М. Вовк, Д. В. Улещенко, А. В. Шевчук, Л. І. Стоянова // Літопис травматології та ортопедії. - 2003. - № 1-2. - С. 146-148. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Отражен опыт консервативного лечения 466-ти больных сколиозом I - IV степени и кифозом в возрасте 8 - 14-ти лет в условиях санаторной школы-интерната на протяжении 1 - 8-ми лет. Положительный результат лечения (стабилизация) получен у 96,57 %, а прогрессирование - у 3,43 % больных.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.458.250.533-54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70142 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Румянцев Ю. М. 
Вивчення впливу технологічних факторів на якість офсетних друкарських форм / Ю. М. Румянцев, М. Ф. Ясінський, Л. М. Стоянова, Л. М. Ясінська, А. В. Маркелова; Укр. акад. друкарства // Наук. зап.. - 2011. - № 3. - С. 278-289. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто вплив технологічних факторів на якість офсетних друкарських форм.


Індекс рубрикатора НБУВ: М832.01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70173 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Стоянова Л. О. 
Деякі аспекти актуалізації систем менеджменту якості і безпечності харчових продуктів до вимог нових версій міжнародних стандартів / Л. О. Стоянова, К. Ю. Іващенко // Харч. пром-сть. - 2018. - № 24. - С. 146-156. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

За ініціативи GFSI розроблені нові версії стандартів на системи менеджменту (СМ): ISO 9001:2015 "Системи менеджменту якості. Вимоги" та ISO 22000:2018 "Системи менеджменту безпечності харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації у харчовому ланцюзі". Нові версії стандартів включають ряд змін, які призначені для зручності читання та розуміння, і деякі суттєві зміни в частині методології розробки і функціонування СМЯ і СМБХП, які полегшують їх інтеграцію в єдину СМЯ і БХП. В обох стандартах введено поняття "контекст організації" як сукупності зовнішніх і внутрішніх факторів, які можуть впливати на підхід організації до своєї продукції, взаємодії з усіма зацікавленими сторонами, інвестицій тощо. Суттєвою зміною в нових версіях обох стандартів є акцент на лідерстві, заміна "відповідальності керівництва" на активне "лідерство". Для актуалізації чинних СМ до вимог нових версій стандартів визначено трирічний перехідний період.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я86 + У9(4УКР)306.7-823.2-212.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мікробіологічний контроль консервного виробництва : [навч. посіб.] / Л. О. Стоянова, К. Ю. Іващенко, І. П. Персіанова, Л. М. Герасименко; ред.: Л. О. Стоянова; Нац. ун-т харч. технологій. - Вид. 2-е, осучасн. та допов. - Одеса : ОДАБА, 2017. - 420 c. - Бібліогр.: с. 415-420 - укp.

Викладено основні вимоги до влаштування та функціонування мікробіологічної лабораторії, правил виконання робіт у лабораторії згідно з національними та міжнародними нормативно-законодавчими документами. Подано класифікацію консервів залежно від їх складу, технології, фізико-хімічних характеристик та особливостей мікробіологічного контролю процесів виробництва кожної з груп консервів, включаючи сучасний асептичний метод консервування. Наведено прописи стандартизованих методик дослідження мікробіологічних показників сировини, матеріалів, напівфабрикатів, води, повітря, тари, обладнання, готової продукції. Кожна методика містить нормативи для оцінки одержаних результатів. Описано морфологічні та фізіологічні властивості потенційних збудників псування чи харчових отруєнь, а також можливі джерела мікробіологічного забруднення досліджуваних об'єктів. Вказано чинні стандарти та методичні документи щодо організації мікробіологічного контролю консервного виробництва. Надано рекомендації щодо заходів за умови негативних результатів контролю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-7 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА820449 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Іващенко К. Ю. 
Аналіз причин і заходів щодо запобігання утворенню токсинів C. botulinum у консервованих продуктах протягом усього виробничого циклу / К. Ю. Іващенко, Л. О. Стоянова, О. О. Красуля // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 135-142. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено та узагальнено інформацію про випадки ботулінічних отруєнь (БО), особливості бактерій C. botulinum, способи зберігання та перероблення сировини на харчові продукти, що надало змогу виділити найбільш небезпечні, з точки зору БО, продукти. Із застосуванням логіко-аналітичного методу проаналізовано вітчизняні та зарубіжні публікації, власні дослідження, систематизовано й узагальнено вимоги щодо санітарного стану виробництва та загального принципу обробки бутуліно-небезпечної сировини, охарактеризовано вплив процедур систем менеджменту безпечності харчових продуктів на підвищення якості продукції. Відзначено, що на розвиток і токсиноутворення мікроорганізмів великий вплив мають фізичні, хімічні та біологічні фактори зовнішнього середовища (температура, вологість, наявність кисню, рН середовища, склад власної мікрофлори продукту тощо) та наявність поживного середовища. Основними причинами виробництва небезпечних продуктів є порушення вимог щодо ведення технологічних процесів (температурних параметрів, санітарних умов зберігання сировини, недотримання рецептур тощо). Для запобігання випадкам отруєння харчовими продуктами докладно вивчено шляхи потрапляння та причини розвитку в них C. botulinum, а також способи інактивації мікроорганізмів та їх токсинів для відпрацювання основних заходів для забезпечення безпечності продуктів харчування. Відзначено, що запобігання псуванню харчових продуктів зводиться до регулювання, сповільнення, усунення чи мінімізації процесів, які є причинами псування. Профілактика харчових отруєнь мікробної природи, зокрема токсинами C. botulinum, базується на комплексному застосуванні організаційних і технологічних заходів, притаманних кожному окремому виду виробництва, і загальноприйнятних санітарно-епідеміологічних заходах, спрямованих одночасно на запобігання обсіменінню сировини, розмноженню збудників псування та харчових отруєнь у харчових продуктах і на знищення мікроорганізмів у них.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-7 + Р123

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мікробіологічний контроль консервного виробництва : [навч. посіб.] / Л. О. Стоянова, К. Ю. Іващенко, І. П. Персіанова, Л. М. Герасименко; ред.: Л. О. Стоянова; Національний університет харчових технологій. - Вид. 2-uе, осучасн. та допов. - Одеса : ОДАБА, 2017. - 420 c. - Бібліогр.: с. 415-420 - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-7 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА820449 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського