Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (11)
Пошуковий запит: (<.>A=Стратійчук Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Гігієна туристичних походів і навчально-тренувальних занять : Метод. рек. / ред.: А. К. Данелюк, Н. А. Стратійчук; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці, 2003. - 55 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено перелік гігієнічних вимог до організації та проведення туристичних походів і навчально-тренувальних занять з туризму, а також практичні рекомендації щодо самоконтролю та засобів підвищення працездатності. Описано гігієнічні особливості гірського туризму.

Приведены перечень гигиенических требований к организации и проведению туристических походов и учебно-тренировочных занятий по туризму, а также практические рекомендации по самоконтролю и средствам повышения трудоспособности. Описаны гигиенические особенности горного туризма.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.34я7

Шифр НБУВ: ВА638262 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Раціональне харчування спортсменів і його корекція : метод. рек. / уклад.: Н. А. Стратійчук; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2007. - 48 c. - Бібліогр.: с. 48. - укp.

Описано принципи раціонального харчування спортсменів, основні фізіологічні потреби організму в поживних речовинах, мінералах і воді. Проаналізовано типові помилки, які допускають спорстмени та тренери під час складання харчового раціону.

Описаны принципы рационального питания спортсменов, основные физиологические потребности организма в питательных веществах, минералах и воде. Проанализированы типичные ошибки, допускаемые спортсменами и тренерами при составлении пищевого рациона.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р110164 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Анатомо-фізіологічні основи медичної підготовки : метод. рек. / уклад.: Н. М. Козік, Н. А. Стратійчук; Чернівец. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2006. - 52 c. - Бібліогр.: с. 50-51. - укp.

Висвітлено основи медичних знань. Розкрито зміст понять клітини, тканин (м'язових, нервових), опорно-рухового апарату (скелета та його відділів), м'язів. Визначено функції крові, описано її біологічні властивості. Увагу приділено серцево-судинній, нервовій, лімфатичній і дихальній системам, обміну речовин і енергії, органам чуття. Розглянуто організм як єдине ціле.

Освещены основы медицинских знаний. Раскрыто содержание понятий клетки, ткани (мышечной, нервной), опорно-двигательного аппарата (скелета и его отделов), мышц. Определены функции крови, описаны ее биологические свойства. Внимание уделено сердечно-сосудистой, нервной, лимфатической и дыхательной системам, обмену веществ и энергии, органам чувств. Рассмотрен организм как единое целое.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*60 я7 + Е70*73 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА715616 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кровотечі. Способи зупинки кровотечі. Аспекти переливання крові : метод. рек. / уклад.: Н. А. Стратійчук; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2006. - 36 c. - Бібліогр.: с. 29. - укp.

Описано види, клінічні ознаки, методи зупинки кровотеч. Розглянуто нормативи та правила накладання джгута, особливості зупинки кровотеч у дітей, методику визначення груп крові та резус-фактора, аспекти переливання крові, її компонентів і замінників.

Описаны виды, клинические признаки, методы остановки кровотечений. Рассмотрены нормативы и правила наложения жгута, особенности остановки кровотечений у детей, методика определения групп крови и резус-фактора, аспекты переливания крови, ее компонентов и заменителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р456.3я73-5 + Р353.52я73-5

Шифр НБУВ: Р112190 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Стратійчук Н. А. 
Гігієнічне забезпечення окремих видів спорту : навч. посіб. / Н. А. Стратійчук, Н. М. Козік; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці, 2009. - 240 c. - Бібліогр.: 51 назв. - укp.

Розкрито гігієнічні основи спортивної гігієни, зокрема, побудови тренувального процесу (ТП), вимоги до зовнішніх кліматичних умов під час тренувань і змагань, спортивних споруд, одягу і взуття, заходи безпеки на спортивних майданчиках та в спортивних залах, засоби відновлення працездатності спортсменів, особливості їх харчування у різні періоди ТП і змагань. Наведено гігієнічні вимоги до окремих видів спорту: гімнастики, легкої та важкої атлетики, боксу, боротьби, спортивних ігор, фехтування, плавання, лижного та ковзанярського спорту, туризму, альпінізму. Описано систему гігієнічного забезпечення підготовки спортсменів.

Раскрыты гигиенические основы спортивной гигиены, в частности, построения тренировочного процесса (ТП), требования к внешним климатическим условиям при тренировках и соревнованиях, спортивным сооружениям, одежде и обуви, мероприятия безопасности на спортивных площадках и в спортивных залах, средства восстановления трудоспособности спортсменов, особенности их питания в разные периоды ТП и соревнований. Приведены гигиенические требования к отдельным видам спорта: гимнастике, легкой и тяжелой атлетике, боксу, борьбе, спортивным играм, фехтованию, плаванью, лыжному и конькобежному спорту, туризму, альпинизму. Описана система гигиенического обеспечения подготовки спортсменов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч517.08

Шифр НБУВ: ВА725527 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Стратійчук Н. А. 
Гігієнічне забезпечення фізичної культури та спорту : навч. посіб. для студ. ВНЗ / Н. А. Стратійчук, Н. М. Козік, Л. Г. Доцюк; Чернів. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича. - Чернівці : Рута, 2012. - 319 c. - Бібліогр.: с. 279-282 - укp.

Розглянуто поняття про здоровий спосіб життя, питання особистої гігієни та її особливості у спортсменів. Увагу приділено загартуванню, з'ясовано його основні принципи та види. Розкрито гігієнічні основи фізичного виховання та спорту, особливості харчування спортсменів у різні періоди тренувального процесу та змагань. Наведено гігієнічні вимоги до спортивних споруд та окремих видів спорту. Увагу приділено розробці планів гігієнічного забезпечення спортсенів в окремих видах спорту, заходам безпеки та профілактики спортивних травм.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА760537 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського