Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Упатова О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Упатова О. І. 
Удосконалення технології виробництва соусів емульсійного типу : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О. І. Упатова; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та удосконаленню технології одержання соусів емульсійного типу, стабілізованих неіоногенними поверхнево-активними речовинами (НПАР) на основі ліпідів морських гідробіонтів, до складу яких входять жирні кислоти omega-3, що мають лікувально-профілактичну дію. Теоретично та експериментально обгрунтовано технологію одержання НПАР на основі оксиетильованих жирних кислот, виділених з риб'ячого жиру, з різним ступенем оксиетилювання. На підставі проведених досліджень із визначення властивостей одержаних НПАР з'ясовано можливі галузі їх використання. Визначено поведінку НПАР на модельних системах; виявлені закономірності створення прямих емульсій використано у виробництві майонезу. Одержано комплекс даних про органолептичні та фізико-хімічні характеристики низькожирного майонезу з використанням НПАР на основі риб'ячого жиру. Досліджено особливості основних етапів технологічного процесу одержання низькожирного майонезу, збагаченого жирними кислотами omega-3, які входять до складу емульгатора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА304471 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : колект. монографія / О. Ф. Аксьонова, О. В. Александров, О. П. Афанас'єва, Д. В. Білий, В. С. Володавчик, Л. В. Газзаві-Рогожина, Н. І. Гіренко, С. М. Губський, А. В. Глущенко, І. М. Гурікова, В. Ф. Дрель, В. В. Євлаш, С. У. Еркебаева, О. В. Жегус, Н. С. Ілляшенко, С. М. Ілляшенко, С. О. Каплун, О. В. Коновалова, С. М. Кот, Д. П. Крамаренко, Т. А. Лазарєва, М. О. Лишенко, Н. О. Макаренко, А. І. Маринін, І. Є. Морозов, Н. В. Мурликіна, М. О. Науменко, К. С. Олініченко, С. О. Павленко, В. М. Пасічний, О. В. Петренко, І. С. Пілюгіна, В. О. Потапов, О. М. Прядко, Н. Л. Савицька, Г. І. Сєногонова, Л. І. Сєногонова, Д. П. Семенюк, О. В. Суліма, І. Ю. Тарасов, О. А. Товма, Л. Ф. Товма, Д. О. Торяник, А. І. Українець, О. І. Упатова, Б. М. Хамитова, І. В. Цихановська, М. М. Цуркан, О. Д. Черкашин, Д. А. Шведюк, А. У. Шингисов, Н. В. Шматченко, Є. М. Якушенко; ред.: В. В. Євлаш, В. О. Потапов, Н. Л. Савицька, Л. Ф. Товма; Національна академія Національної гвардії України, Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : НА НГУ, 2020. - 636 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp. - англ.

У контексті інноваційного підходу розкрито ключові тренди енергоефективного виробництва, зберігання продуктів повноцінного харчування, а також маркетингових технологій формування та розвитку сучасного ринку. Окремо приділено увагу міждисциплінарним дослідженням за проектом "Наука для армії", реалізованим учасниками освітньо-науково-виробничого кластеру "Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технологій, енергоефективної переробки та маркетингу", створеного на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 + У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА847298 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського