Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Усатюк С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Фролова Н. Е. 
Дослідження пряноароматичної сировини як джерела ароматичних речовин у технології натуральних ароматизаторів / Н. Е. Фролова, С. І. Усатюк, В. О. Усенко, І. М. Мацко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 42-45. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Зазначено, що на всі стадії обробки пряноароматичної сировини поширюється технохімічний контроль, завданням якого є визначення якості сировини відповідно до чинних стандартів або технічних умов для забезпечення високої якості продукції.


Ключ. слова: ароматичні речовини, пряноароматична сировина, якість, партія, стандарт, технічні умови
Індекс рубрикатора НБУВ: Л981-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ткачук Н. А. 
Очищення питної води від іонів заліза природними адсорбентами / Н. А. Ткачук, Л. М. Мельник, В. В. Манк, С. І. Усатюк, З. П. Мельник, О. С. Марценюк // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. - 2007. - № 5. - С. 66-68. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати досліджень процесів поглинання іонів заліза природними дисперсними мінералами: палигорськітом і морденітом. Запропоновано оптимальні технологічні параметри очищення питної води від іонів заліза та науково обгрунтовано механізм іонообміну, показано відсутність появи нових сполук після взаємодії води і адсорбентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.104

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23889 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Усатюк С. І. 
Визначення масової частки рафінози в мелясі методом тонкошарової хроматографії і фотоколориметрії / С. І. Усатюк, Т. А. Королюк, В. М. Сидор // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 6-7. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено й атестовано в системі Держспоживстандарту України методику виконання вимірювань масової концентрації рафінози в мелясі за допомогою методу тонкошарової хроматографії та фотоколориметрії. Діапазон вимірювань вмісту рафінози становить від 0,5 до 5,0 %. Границя сумарної відносної похибки 20 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.92-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пелехова Л. С. 
Оцінювання загальної антиоксидантної активності рослинних олій / Л. С. Пелехова, С. І. Усатюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 81-84. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Проведено визначення загальної антиоксидантної активності (ЗАОА) олії соняшникової, оливкової, олій гарбузового насіння та волоського горіху за допомогою доступного та нетрудомісткого фотоелектроколориметричного методу з використанням індикаторної системи Fe(III)-о-фенантролін та жиророзчинного вітаміну E для оцінювання одержаних результатів. Встановлено, що нерафіновані олії, одержані шляхом холодного пресування, мають значно вищу ЗАОА, у порівнянні з тими, які піддавались рафінації. Оцінювання ЗАОА запропонованим методом дозволяє використовувати його у виробничих лабораторіях, що надає змогу контролювати ЗАОА на будь-якій стадії технологічного процесу виробництва олії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Костенко Є. Є. 
До питання про контроль якості ковбасних виробів / Є. Є. Костенко, О. М. Бутенко, С. І. Усатюк, Л. В. Цабілева, І. М. Філіпченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 46. - С. 44-54. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Манк В. В. 
Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі / В. В. Манк, Л. Ю. Арсеньєва, С. І. Усатюк, Т. А. Королюк, Г. Л. Дербугова, Є. Р. Заєць // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 91-95. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати наукових досліджень проблеми застосування електромагнітного поля надвисокої частоти (НВЧ) в технології олії волоського горіха. Жирнокислотний склад олії до і після оброблення в НВЧ-полі визначений за допомогою методу газової хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Королюк Т. А. 
Технологія олії з волоського горіха з використанням ферментних препаратів / Т. А. Королюк, С. І. Усатюк, А. В. Попова, А. О. Черства // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 2. - С. 231-234. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Королюк Т. А. 
Використання газорідинної хроматографії для ідентифікації і виявлення фальсифікацї олії волоського горіха / Т. А. Королюк, Т. Т. Носенко, С. І. Усатюк, Т. А. Костінова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 154-160. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.122/129

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського