Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Устименко І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Рева О. М. 
Оцінка структурної ефективності служби руху (на прикладі Красноярського центру обслуговування повітряного руху) / О. М. Рева, В. І. Вдовиченко, І. М. Устименко // Авиац.-косм. техника и технология. - 2012. - № 10. - С. 176-186. - Бібліогр.: 41 назв. - укp.

Орієнтуючись на ознаки так званої безпечної організації, що були сформульовані ІКАО як узагальнення досвіду ефективного і безпечного функціонування провідних авіакомпаній світу, та враховуючи вплив людського чинника на ефективність цього функціонування, адаптований математичний апарат теорії графів для проактивного дослідження досконалості офіційних авіаційних структур шляхом визначення коефіцієнтів і показників зв'язності, структурної надмірності, момента групи, рівномірності розподілу зв'язків, структурної компактності, діаметра структури, ступеня централізації, переферійності вузлів та графа у цілому тощо. Практичне застосування зазначених методів проілюстровано на дослідженні офіційної структури функціональної організації служби руху Красноярського центру обслуговування повітряного руху. Побудована формальна модель-граф, що сумісна з цілями організації і характеристиками навколишнього середовища і відображає існуючу взаємодію її складових елементів з урахуванням відповідного ступеня складності, стандартизованих процедур і централізованого прийняття рішень.


Індекс рубрикатора НБУВ: О580.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Устименко І. М. 
Наукове обгрунтування складу емульсій, призначених для нормалізації молоковмісних продуктів / І. М. Устименко, Н. М. Бреус, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 183-188. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Науково обгрунтовано склад емульсій з комплексом харчових емульгаторів різної природи. Як жировий компонент застосовано купажовану олію, збалансовану за жирнокислотним складом. Емульсії одержано з використанням олеофільного емульгатора марки Т-2 і казеїнату натрію за їх різного співвідношення. Як показник якості емульсій обрано розміри жирових кульок. За допомогою математичних методів оптимізовано хімічний склад емульсій із масовою часткою жиру від 30 до 50 %. Емульсії з високою седиментаційною стійкістю рекомендовано як жирові концентрати для використання у складі нових видів жировмісних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-3 + Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Устименко І. М. 
Обгрунтування режимів гомогенізації емульсій та їх вмісту у складі продукту білково-жирового зернистого / І. М. Устименко, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 191-198. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Устименко І. М. 
Розроблення нового виду кисломолочного продукту комбінованого складу / І. М. Устименко, Г. Є. Поліщук // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 93-99. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Науково обгрунтовано склад кисломолочного білково-жирового продукту. Розроблено рецептури продуктів десертного призначення з функціонально-технологічними натуральними компонентами. Розроблений харчовий продукт відповідає всім нормативним вимогам за органолептичними та фізико-хімічними показниками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Устименко І. М. 
Аналіз мікробіологічних показників харчових емульсій / І. М. Устименко, Н. С. Корх, С. М. Тетеріна, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 209-215. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Устименко І. М. 
Розробка нового виду молоковмісного морозива, збагаченого купажованою олією / І. М. Устименко, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 6. - С. 248-255. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Науково обгрунтовано рецептурний склад нового виду морозива з комбінованим складом сировини. Як жировмісний компонент запропоновано використовувати харчові емульсії на основі замінника молочного жиру та олії купажованої. Мета дослідження - визначення можливого ступеня заміни замінника молочного жиру на купажовану олію за різної жирності готового продукту. Для розв'язання поставленого завдання для застосування у складі морозива комбінованого складу обрано харчові емульсії жирністю 40 %, що стабілізовані емульгувальним комплексом (казеїнат натрію + емульгатор "Твердий-2"), на основі замінника молочного жиру "Віолія-молжир 3" як продукту переетерифікації, що не містить у своєму складі шкідливих для організму трансізомерів жирних кислот, і на основі олії купажованої (соняшникова олія + оливкова олія за співвідношення 80:20). Розроблені авторами склад і технологія харчових емульсій надають змогу одержувати жировий нормалізаційний компонент емульсійного типу з середнім розміром жирових кульок не більше 2 мкм високої стіййості. Вивчено закономірності впливу ступеня заміни замінника молочного жиру на збитість, опір таненню, середній розмір повітряних бульбашок та органолептичні показники дослідних зразків морозива комбінованого складу жирністю від 3,5 до 15 %. Встановлено раціональний ступінь заміни замінника молочного жиру на олію купажовану у складі харчових емульсій для: морозива молочного жирністю 3,5 - 30 %; морозива вершкового жирністю 10 - 20 %; пломбіру жирністю 15 - 15 %. Нові види морозива комбінованого складу, виготовлені відповідно до науково обгрунтованих рекомендацій, відрізняються високими показниками якості. На основі одержаних результатів розроблено базові рецептури морозива з комбінованим складом сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Устименко І. М. 
Наукове обгрунтування складу сметанного продукту / І. М. Устименко, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 2. - С. 267-275. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Науково обгрунтовано склад нового виду сметанного продукту (СП) підвищеної якості. Продукт сметанний передбачено нормалізувати харчовими емульсіями жирністю від 30 до 50 % на основі замінника молочного жиру, що не містить у своєму складі шкідливих для організму трансізомерів жирних кислот. Харчові емульсії з середнім діаметром жирових кульок не більше 2 мкм та стійкістю 100 % одержували за допомогою гомогенізатора-диспергатора клапанного типу. Для стабілізації жирової фази харчових емульсій застосовували емульгувальний комплекс (казеїнат натрію + ефіри полігліцирину та вищих жирних кислот). Науково доведено, що для нормалізації СП з масовою часткою жиру 10 % можна застосовувати харчові емульсії жирністю від 30 до 50 %. У той же час діапазон вмісту жиру в харчових емульсіях у складі продукту сметанного з масовою часткою жиру від 15 до 20 % має бути звужений до 40 - 50 % для забезпечення високої ефективності процесу зброджування лактози та утворення щільного білкового згустка. Встановлено, що з підвищенням масової частки жиру у СП понад 20 % спостерігається погіршення органолептичних показників, зокрема продукт втрачає в'язкість, стає рідким, неоднорідним за консистенцією з утворенням агломератів жирових кульок. Новий вид СП відрізняється високими органолептичними та фізико-хімічними показниками. Розроблено базові рецептури нового виду СП з масовою часткою жиру від 10 до 20 %, які рекомендовано до широкого впровадження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Нєміріч О. В. 
Обгрунтування складу вершкового пастоподібного продукту з використанням стабілізованої емульгуючим комплексом харчової емульсії / О. В. Нєміріч, І. М. Устименко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 4. - С. 179-186. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Устименко І. М. 
Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / І. М. Устименко; Національний університет харчових технологій. - Київ, 2019. - 22 c. - укp.

Аналітично та експериментально обґрунтовано удосконалення технологій окремих видів молоковмісних продуктів шляхом використання нормалізаційних харчових емульсій різного хімічного складу. На підставі теоретичних і експериментальних досліджень розроблено технології емульсій з масовою часткою жиру від 30 до 50 %. Доведено застосування емульсій в технологіях білково-жирових, сметанного продуктів та морозива з комбінованим складом сировини. Встановлено, що органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники повністю відповідають нормативним вимогам аналогів цих продуктів. Розроблено параметричні та апаратурно-технологічні схеми виробництва нових видів молоковмісних продуктів. Практична значимість розробленої технології полягає у виключенні необхідності проведення гомогенізації всього об'єму молоковмісних сумішей та забезпечення стабільності показників якості готової продукції. Розроблені молоковісні продукти порівняно з їхніми аналогами, мають підвищенну харчову цінність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА442232 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Літопис природи : [зб. наук. пр.]. Т. 15. Літопис природи Національного природного парку "Голосіївський" / О. І. Прядко, В. А. Онищенко, Р. Я. Арап, В. В. Дацюк, О. П. Андрієвська, О. П. Чорноус, В. М. Вірченко, М. О. Боровик, О. Є. Ходосовцев, М. В. Глушаниця, М. В. Година, О. Т. Крижановська, Л. П. Сотник, С. М. Хара, І. П. Устименко, Є. С. Матвєєва, С. С. Корольонок, П. І. Скрипник; ред.: О. І. Прядко, І. В. Скільський, О. В. Василюк; Національний природний парк "Голосіївський", Громадська організація "Українська природоохоронна група". - Чернівці : Друк Арт, 2023. - 143, [16] c. - (Серія "Літопис природи"Літопис природи; вип. 2; вип. 2). - Бібліогр.: с. 123-143 - укp.

Літопис природи НПП «Голосіївський» ведеться щорічно згідно програми Літопису природи для заповідників та національних природних парків. Представлено сучасну територіальна структура НПП «Голосіївський», наведено результати інвентаризації рослинного і тваринного світу, моніторингових досліджень на постійних пробних площах, фенологічних спостережень у біотичному й абіотичному середовищах. Також охарактеризовано основні здобутки науково-дослідної, еколого-освітньої та рекреаційної діяльності національного парку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*88(45УКР-2К) л64 Голосіївський я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11038/15 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського